Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
KURS PEDAGOGIKI CYRKU21-23CZERWCA ŁODŹ- certyfikat ministra
Autor Wiadomość
neska 
..

Wysłany: Pią Cze 24, 2011 8:02 pm   

z przygodami ale i Białystok dotarł do domu:D

niesamowici jesteście :D a ta akrobatyka to było niezłe zakończenie :D tak nam się wkręciło, że nawet w pociągu ćwiczyliśmy różne takie "pozycje" szaleństwo na całego :D
Dziękuję:
#Szalonej Ani że dalej była szalona, im bliżej Białego tym jej szaleństwo było bliżej poziomu opętania :D
# Pawłowi wesołkowi za anielską cierpliwość, chichoty i inne diabelskie rzeczy
# Jarkowi za spotkania w toalecie ( i tak wiemy że nas śledziłeś)
#bliźniakom którzy trzeciego dnia niestety nie mieli czerwonych koszulek
# Agnieszce i Marysi (PROJEKTOR jest wszędzie)
# Bartkowi za pyszne kanapki
# Krystianowi, że tak mną rzucał- dzięki tobie będę dłużej pamiętać o Łodzi :P
#Ani i Wiolce, że wiedzą gdzie jest Różanystok i na pewno się tam spotkamy :D
# Sewerynowi za akrobatyczne biegi, świece i śpiewy w toalecie :D
#Basia, Andrzejek, Krzysio, Krzysiek, Loban, Anki, Łukasze, Artur, Irmina, Aneta, Fly, Justyna, Cinek, Rafał, Mateusz i całej reszcie za to że byliście :)
# i tobie Buła też- wiesz za co :)

Warsztaty ciekawie prowadzone, na pewno wiele pomysłów się przyda, trochę się zmodyfikuje a już od poniedziałku z Baśką prowadzimy zajęcia dla dzieciaków więc przetestujemy i utrwalimy zdobytą wiedzę. Trzymajcie kciuki :D

PS. Jeśli ktoś ma ochotę pobawić się chustą to zapraszamy! jest jeszcze wiele innych super zabaw :D

11artin 
..

Wysłany: Pią Cze 24, 2011 9:18 pm   

DO WSZYSTKICH PEDAGOGÓW CYRKOWYCH
ZA ROK ROBIMY RADE PEDAGOGICZNĄ:D

haosone 

Wysłany: Sob Cze 25, 2011 10:41 am   

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie... poszukiwana szara bluza z kapturem rozpinana z przodu ;-)

Dobra impreza dzięki wszystkim za wszystko no i do zobaczenia kiedyś tam gdzieś tam...

aten 

Wysłany: Sob Cze 25, 2011 12:11 pm   

dużo nie trzeba mówić wspaniałe miejsce i wspaniali ludzie. Dzięki za wszystko i mam nadzieje że do zobaczenia.

PLjuggler 

Wysłany: Nie Cze 26, 2011 6:49 pm   

http://www.youtube.com/watch?v=Nd_Vp8FsLzQ

mój status

Demooon 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 10:09 pm   

czekałem na ten filmik ;)
ale jak dla mnie to jest za krótki

Pogot 

Wysłany: Nie Cze 26, 2011 11:31 pm   

Bardzo miły filmik. Też dołączam się do podziękowań. Dla mnie szczególnie wartościową była możliwość poznania wielu różnych dziedzin sztuk cyrkowych w pewnym porządku. Mam teraz wrażenie poukładania oraz wstępne pojęcie "co czym się je". Wrażenie to, mam nadzieję prawdziwe, sprawia mi ogromną przyjemność i satysfakcję.
Dziękuję!
Przemek

bas 

Wysłany: Wto Cze 28, 2011 6:15 pm   

Miło było zobaczyć tyle zainteresowanych osób na sali carnivalowej. Oby takie sytuacje powtarzały się częściej. Mi gwałtownie zmieniły się plany i nie mogłem uczestniczyć w kursie. Cieszę się, że choć dla części z was mogłem poprowadzić zajęcia. Wczoraj i dziś sala była pusta. Dziwnie mi się w niej przebywało.

tomalla 
.

Wysłany: Pon Lip 11, 2011 11:25 pm   

wielkie dzieki zarówno dla prowadzących jak i uczestników!
  mój status

justynkoo 

Wysłany: Wto Sie 23, 2011 10:59 am   film z kursu

http://vimeo.com/27971354

sorry ze tak późno, ale wakacje, wyjazdy....

[ Dodano: Wto się 23, 2011 3:46 pm ]
Ankieta ewaluacyjna kursu pedagogiki cyrku
Carnival, Otwarta Przestrzeń Cyrkowa,
Łódź, 21-23.06.2011

W ankiecie wzięło udział 32 osób z 56 uczestników kursu- pozostali z powodu wczesnych połączeń powrotnych nie mogli wypełnić ankiety

Forma ankiety: 3 pytania otwarte: co było ciekawego, fajnego w kursie; co byś zmienił/a; co było złe/niedobre.

Wyniki ankiety podzielone na zagadnienia:

INSTRUKTORZY:
→ 14 osób napisało, że instruktorzy byli dobrze przygotowani do zajęć,
→ 7 osób uznało instruktorów za profesjonalistów i za osoby otwarte
→ Instruktorzy potrafili połączyć humor z profesjonalizmem i wykazali się wiedzą
→ 6 osób wypowiedziało się pozytywnie o zajęciach z metodyki i tyle samo podobały się zajęcia z żonglerki, 4 osoby napisały, że podobały im się zajęcia z akrobatyki, 2 osobom zajęcia z magii i iluzji i 1 z ekwilibrystyki.
→ Na zajęciach z ekwilibrystyki kilka osób stwierdziło, iż było ciężko, bo były to nieznane im techniki.
→ Zajęcia z magii i iluzji dla 3 osób były nudne, bo siedziało się cały czas i zajęcia były mało praktyczne. 1 osobie nie podobało się przygotowywanie scenek na warsztatach
z metodyki.

ZAJĘCIA:
→ 4 osoby napisały, że zajęcia były świetne
→ 8 osobom podobał się klimat i atmosfera zajęć
→ Zajęcia były praktyczne, rozwijające i zabawne (4 osoby), dynamiczne i intensywne
→ Z ankiety wynika, że zajęcia były profesjonalnie zorganizowane, na wysokim poziomie i w ciekawej formie.
→ Uczestnikom podobała się tematyka warsztatów, zwłaszcza uniwersalność warsztatów- dla ludzi którzy już coś potrafią i dla laików.
→ Kilka osób uznało, że zajęcia powinny być dłuższe, teoria powinna być podana
na końcu, 1 osoba uznała, że teorii było za dużo.
→ Ankietowani (ok. 7 osób) chcieliby również osobne zajęcia integracyjne, a także zajęcia z klownady, pantomimy, technik scenicznych, więcej zajęć stricte pedagogicznych
z konkretnymi grupami wiekowymi, zajęcia jak budować pokaz z dziećmi i o działaniu na ulicy, a także sposoby na trudne sytuacje i fizjoterapia.
→ 8 osób uznało, że warsztaty powinny być dłuższe
→ 4 osoby wolałyby warsztaty w setach po 45-60 minut
→ 3 osoby chciałyby wcześniej zaczynać warsztaty np. o 9 i kończyć o 18-19,
→ 4 osoby chciałyby więcej wolnego, 3 osoby uznały, iż lepsze by były dłuższe przerwy, zaś 2 osoby chciałyby więcej zajęć w czasie wolnym, jedna zaś wybrałaby się
na wycieczkę.
→ 2 osoby zauważyły, że zajęcia były zbyt intensywne, a jednej osobie zajęcia czasami się dłużyły.
→ Ciekawą sugestia była propozycja zorganizowania warsztatów na zasadzie open space- np. 4 stacje- żonglerka, ekwilibrystyka, magia i iluzja, akrobatyka i każdy może wybrać, na którą stacje się udaje, ponieważ nie wszystkich przyszłych pedagogów interesują wszystkie dziedziny.

UCZESTNICY:
→ Uczestnicy chwalili siebie nawzajem, zadowoleni byli z małych grup, 2 osoby stwierdziły, że grupy były za duże.
→ Inni niezadowoleni byli z kiepskiej pracy grupy

ORGANIZACJA, MIEJSCE, INNE:
→ Ankietowany wypowiedzieli się pozytywnie o materiałach przygotowanych przez organizatora, pomyśle warsztatów i o wyglądzie certyfikatów.
→ Niektórym ankietowanym podobało się miejsce noclegowe, dostęp do internetu, prądu, czajnika i pryszniców.
→ 8 osób uznało, że kurs był dobrze zorganizowany, kilka osób wspomniało, że forum kuglarstwa to dobre miejsce na reklamę kursu.
→ Ankietowanym nie podobał się bałagan- piach wnoszony na butach, 4 osoby były niezadowolone z toalety (gdy centrum sportowe było zamknięte) a 1 osoba wspomniała o kiepskim prysznicu. Uczestnikom kursu doskwierało gorąco i duchota na sali.
→ 1 osoba narzekała na jedzenie, 1 osoba na spanie, 1 osoba na lokalizację, 1 osoba
na brak informacji o początku i końcu warsztatów, 1 osoba na chaos w zapisach,
1 osoba chciałaby ciszę nocną miedzy 2 a 8 rano, a 1 osoba prosi o ogólnodostępną wodę mineralną.

PODSUMOWANIE:
Reasumując, wydaje mi się, że kurs wypadł pozytywnie. Negatywne komentarze dotyczące miejsca- lokalizacja, duchota, bałagan; nie mogą zostać zmienione. Stara pofabryczna sala ma swoje wady i zalety.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z kursu i uczestników, którzy wzięli w nim udział. Spędziliśmy intensywny czas razem ucząc się wzajemnie.
W ramach kolejnej edycji postaramy się o mniej liczne grupy, dłuższy czas kursu, więcej przerw i aktywności w czasie wolnym a także o poszerzenie programu o klownadę
i pantomimę.
Tymczasem życzymy wszystkim pedagogom cyrkowym powodzenia w pracy, dużo pozytywnej energii dla uczestników ich warsztatów.
Mamy nadzieję, że zostaniemy w stałym kontakcie i przez Carnival czy przez stronę pedagogikacyrku.pl będziemy rozwijać pedagogikę cyrku w Polsce.

Odpowiedz do tematu