|
Festiwal Rytmu i Ognia FROG 2011 |
| Autor |
Wiadomość |
kongo
Pomogła: 1 raz Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 12:49 pm Festiwal Rytmu i Ognia FROG 2011
|
|
|
Może część z Was się zastanawiała dlaczego tak długo niczego nie było słychać na temat festiwalu…
Kilka tygodni temu, w momencie kiedy już miałyśmy ogłaszać program – większość artystów mamy umówionych już od wielu miesięcy – zostałyśmy zaskoczone bardzo złą wiadomością. Festiwal, do tej pory niemal w pełni dotowany przez miasto, został wykreślony z budżetu miejskich imprez. Nikt nas o tej decyzji w „międzyczasie” nie poinformował. Wiadomość w pierwszym momencie kompletnie nas zdruzgotała. Jak wiecie, bo nie udało by się to bez Waszej pomocy, w 2010 FROG otrzymał nagrodę „Skrzydła Trójmiasta”, ubiegłoroczna edycja, podobnie jak poprzednie była frekwencyjnym sukcesem. Artystycznym, naszym skromnym zdaniem, również. Wszystko wskazywało na to, że będzie tylko lepiej i lepiej. Niestety rzeczywistość okazała się inna. Po interwencji z naszej strony został przyznany budżet na FROG 2011 w kwocie o 70% mniejszej niż dotychczas.
Organizacja międzynarodowego festiwalu w takich realiach jest bardzo trudna, jednak postanowiłyśmy zrobić, co w naszej mocy żeby jednak mógł się on odbyć.
Mamy nadzieję, że mimo przejściowych - jak wierzymy - problemów budżetowych, spotkamy się na festiwalu i że możemy liczyć na Waszą wyrozumiałość jeżeli nie wszystko będzie wyglądać tak, jakbyście tego oczekiwali i oczekiwały.
W związku z powyższym skracamy festiwal o 1 dzień i zapraszamy wszystkich 6-7 sierpnia do Gdyni.
Więcej szczegółów wkrótce.
Zapraszamy grupy do zgłaszania się na konkurs grup ogniowych. Konkurs odbędzie się w dniu 6 sierpnia. Pula nagród – w trakcie ustalania. Więcej informacji pod mailem: info@frog-gdynia.pl |
|
|
|
 |
szymon klein

|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 3:41 pm
|
|
|
To jakaś prawdziwa plaga!
Który to już festiwal w tym sezonie który ma tego rodzaju problemy przez lokalnych samorządowców?
Ja w każdym razie prosto z Kostrzyna melduję się w Gdyni
Trzymam kciuki za kolejną edycję Froga, głowy do góry i powodzenia! |
|
|
|
 |
TheSkuti
**

|
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 11:33 pm
|
|
|
Nigdy nie byłem jeszcze na Frog-u dlatego zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie paru informacji.
Czy dla przyjeżdżających z daleka (np. Zielona Góra) jest zapewniony nocleg w jakiejś szkole czy innym miejscu w które się do tego nadaję, lub jest udostępnione pole namiotowe?
Czy festiwal jest lub może być w jakiś sposób odpłatny?
Z góry dziękuję za informacje |
|
|
|
 |
Haku

Pomogła: 3 razy Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 8:52 am
|
|
|
| z tego co wiem, to warsztaty są płatne. |
|
|
|
 |
Kain
...

|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 1:54 am
|
|
|
Ze złożenia podobnych powodów nie odbył się w tym roku festiwal Altergrawitacja w Toruniu...
Zobaczymy, może będzie mi bardziej po drodze z Woodstocku wracać przez Gdynie...;) |
_________________ http://lordkhayyin.deviantart.com |
|
|
|
 |
Yameso
******** taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 2:16 pm
|
|
|
Festiwal był i myślę że obecnie nadal będzie odpłatny. Nocleg jest w szkole zapewniony. Z opłaty zwolnieni są uczestnicy konkursu (ale nie warsztatowych).
Oczywiście podkreślam że tak było do tej pory
ADD:
Tu jest info jeszcze chyba zeszłoroczne:
http://frog-gdynia.pl/ind...id=46&menu_id=1 |
_________________ Pierwsza w Polsce strona traktująca o kiju (artykuły/tutoriale/porady) - Kijowa.pl
Nowy KIJ - Darth Vader! |
|
|
|
 |
tomalla
.

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 11:11 pm
|
|
|
| Rytm i ogień... czyli to co lubię najbardziej. Postaram się przybyć. |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
Wysłany: Sob Lip 16, 2011 5:18 pm
|
|
|
A będzie przewidziane coś dla solistów podobnego jak w poprzednim roku, albo coś innego ? |
_________________ www.soloart.pl |
|
|
|
 |
Jurand

|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 12:36 am
|
|
|
| Tak, z tego co się dowiedziałem - będą pokazy solistów : ) |
_________________ Tel: 500-011-544
Email: muq@vp.pl
Gadu: 970661 |
|
|
|
 |
kłapo

|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 8:03 pm
|
|
|
to pewne info? nigdzie w programie tego nie widzę, nie wiem też za bardzo, gdzie dałoby się to do programu "wcisnąć" ale jak będzie, to super. |
_________________ flagrantis.pl; BG: Jeśli ktoś nie zauważył jeszcze, że fireshow to branża rozrywkowa, to czas najwyższy się ogarnąć. |
|
|
|
 |
Jurand

|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 10:30 am
|
|
|
| dowiedziałem się o tym dzwoniąc do organizatora także raczej pewne info. |
_________________ Tel: 500-011-544
Email: muq@vp.pl
Gadu: 970661 |
|
|
|
 |
kłapo

|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 8:47 am
|
|
|
z maila od organizatora:
| Cytat: | | festiwal trwa tylko 2 dni, w związku z tym nie ma w tym roku konkursu solistów. Natomiast w niedzielę odbędzie się Open Space, w którym będzie można wystąpić jako solista/ solistka. |
|
_________________ flagrantis.pl; BG: Jeśli ktoś nie zauważył jeszcze, że fireshow to branża rozrywkowa, to czas najwyższy się ogarnąć. |
|
|
|
 |
toffi
**
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 4:47 pm
|
|
|
Konkursu jako takiego dla solistów nie będzie, ale mogą się zaprezentować na Open Stage'u |
|
|
|
 |
cichy1986

|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 1:10 pm
|
|
|
ktoś już przyjechał może? bo akurat siedzę w Gdyni, siakieś piffo? :> |
_________________ When a blind man cries, lord, you know he feels it from his soul..... |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 6:52 pm
|
|
|
| Jeśli zalegam komuś z pisemnymi podziękowaniami za warsztaty na ubiegłym slot art kraków to niech się upomni na pw lub w pierwszy dzień festiwalu (albo najlepiej tak i tak:P) to przyniosę je na 2 dzień. |
_________________ www.soloart.pl |
|
|
|
 |
kłapo

|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 1:59 pm
|
|
|
jestem na tym festiwalu od początku, rok w rok, i zakochuje się w nim z każdym rokiem coraz bardziej szkoda, że tak krótko tym razem, ale i tak atmosferę już poczułam.
tyle na teraz, bo jeszcze nie koniec. pędzę na warsztaty!
i'm a ninja, joł! |
|
|
|
 |
Julek

|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 1:01 pm
|
|
|
Byłem, widziałem, i kąpałem się w morzu.
Tak!
Pokazy też się podobały |
|
|
|
 |
|
|