Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Berliński Projekt Ogniowy - ZAPISY OTWARTE
Autor Wiadomość
duchu 
.

Wysłany: Czw Sie 25, 2011 8:30 pm   Berliński Projekt Ogniowy - ZAPISY OTWARTE

Berliński Projekt Ogniowy

Zapraszamy na pierwszą, polsko-niemiecką wymianę artystyczno-metodologiczną w przestrzeni ogniowej organizowaną przez Fundację Sztukmistrze oraz berliński cyrk ZACK.
Przez 7 dni, między 19 a 25 września w Berlinie uczestnicy projektu będą mieli okazję do wymiany doświadczeń z zakresu fireshow, pracy z młodzieżą przy użyciu technik ogniowych oraz dziedzin innych, bliższych lub dalszych :)
Ponad to, będzie to czas intensywnego treningu po okiem doświadczonych trenerów – profesjonalistów, którymi będą m.in.:
- członkowie profesjonalnej grupy ogniowej Looop – Tina i Hanna Lange oraz Francois Erb, których głównym polem specjalizacji jest partner poi oraz manipulacja przedmiotami,
- Ilja Landsberg – doświadczony artysta oraz pedagog cyrku, od lat prowadzi szkolenia dla pedagogów cyrku,s
- Jakub ‘duchu’ Szwed – artysta, trener, koordynator szkoleń oraz festiwali sztuki nowego cyrku
Lista prowadzących jest wciąż otwarta i zapewne dodane do niej zostaną kolejne nazwiska.
Zakwaterowanie oraz wyżywienie będzie zapewnione na miejscu, tj. w przestrzeni użytkowanej przez cyrk ZACK w Berlinie. Szczegółowe informacje dla zainteresowanych pod podanym poniżej adresem e-mail.
Zgłoszenia na projekt zostają w tym momencie oficjalnie otwarte, dostępnych jest 15 miejsc.
Zgłoszenia kierować prosimy na adres mailowy: szwedjakub@gmail.com
Powinny one zawierać następujące informacje: imię, nazwisko, kontakt (numer telefonu oraz adres e-mail), adres, wiek, numer PESEL (potrzebny przy wykupienia ubezpieczenia na czas projektu), krótki opis dotyczący doświadczenia na polu ogniowo-cyrkowym.
Koszt projektu to 100 Euro + koszty podróży, które pokrywa każdy z uczestników indywidualnie.

W przypadku dodatkowych pytań, prosimy dzwonić pod numer 509 050 342 Jakub Szwed.
Projekt współfinansowany jest ze środków Polsko Niemieckiej Współpracy Młodzieży.

EDIT 1.
Projekt kończy się wspólnym pokazem i każdy z uczestników otrzymuje na koniec projektu certyfikat udziału, w którym wyszczególniony jest materiał jaki został pokryty wraz liczbą godzin przypadających na poszczególne części.

KoRn 

Wysłany: Czw Sie 25, 2011 9:10 pm   

Coś czuje, że niestety mnie nie będzie:/
Brak funduszy, nowa szkoła ...

Zora 

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 1:22 pm   

Chciałam zapytać czy plotki, które krążyły na temat tego projektu są prawdziwe. Mianowicie podobno projekt miał zakończyć się wspólnym pokazem, do tego każdy uczestnik miał dostać certyfikat.
Dziękuję.

duchu 
.

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 9:22 pm   

Tak, projekt kończy się wspólnym pokazem i każdy z uczestników otrzymuje na koniec projektu certyfikat udziału, w którym wyszczególniony jest materiał jaki został pokryty wraz liczbą godzin przypadających na poszczególne części.

justynkoo 

Wysłany: Nie Sie 28, 2011 10:58 am   

hej ho
a za co 100eur
a jak by się mialo spanie swoje to tez tyle kosztuje
ja chetnie ale 100eur to duzo nie ma jakichs dofinansowan
czy to jest projekt unijny czy z funduszu pl+niem

monocytrynka 
.

Wysłany: Pon Sie 29, 2011 10:21 am   

Jako przedstawicielka Dolnego Śląska pojawię się na tym festwialu :) Uważam że jest naprawdę ciekawym wydarzeniem, no i można wiele z niego wynieść. ;-)

duchu 
.

Wysłany: Pon Sie 29, 2011 12:51 pm   

justynkoo, opłaty idą w całości na pokrycie kosztów projektu, tj. pracy trenerów, wynajmu przestrzeni, wyżywienia i zakwaterowania uczestników, zakup materiałów etc. i jest to kwota już pomniejszona o dofinansowanie z PNWMu, czyli tak naprawdę minimum, którego potrzebujemy do całościowego sfinansowania projektu; jest to projekt finansowany ze środków Polsko Niemieckiej Wymiany Młodzieży, czyli organizacji polsko-niemieckiej

agni 

Wysłany: Pon Sie 29, 2011 1:23 pm   

fajnie
ze zobacze tylu kuglarzy na naszym berlinskim festiwalu
warsztaty te bowiem sa czescia wiekszej imprezy 10-leci zirkus zack, ktory jest czescia naszego stowarzyszenia vuesch. W zwiazku z tym oprócz tych warsztatow kazdego wieczoru beda wystepy cyrkowe koncerty w namiocie cyrkowym , bedzie się naprawde duzo dzialo wiec zapraszam...
Jednakze kwota 100 euro plus koszty dojazdu ( czyli okolo 50 euro albo wiecej ) jest wysoka , patrzac na realia polskie i realia berlinskie za wysoka , zwlaszcza , ze projekt jest dofinansowywany...
pozdrawiam i zapraszam
p.s
z imprez pewnych , ktore wiem , ze beda się odbywac w tych dniach to 22 wrzesnia jest variete - the best of vuesch w namiocie cyrkowym , gdzie takze bede wystepowa¢ :-D :-D

justynkoo 

Wysłany: Pon Sie 29, 2011 5:47 pm   

ja się chętnie pojawię ale na wydarzenia dookoła tego projektu
chyba że znajdę 100 euro- pomyślę
a może można wystąpić też na variete?
z hamakiem np?

kropkkka 
..

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 4:41 pm   

piszę się, mail wysłałam ze zgłoszeniem przed chwilką :)

Mikłosz 

Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 3:18 pm   

Jak jest z wyżywieniem, nieletnimi, dokładnym adresem i czy opłaty dokonuje się na miejscu ?

duchu 
.

Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 7:06 pm   

Wyżywienie jest full, dokładny adres znajdziesz tutaj: http://vuesch.org/zack/kontakt.html

Tak, opłaty dokonujemy na miejscu:)

monocytrynka 
.

Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 2:24 pm   

Duchu - przepraszam... nie mogę jechać. wlasnie zwalniam jedno miejsce <placz> niestety sila wyższa :( :help:

ojej 
*

Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 9:04 pm   

ja w tym roku nie dam rady ale jesli w next bedzie cos takiego to poprosze o info pare m-cy wczesniej ;-)

Smalek 

Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 9:55 pm   

Dobry ! :-)
Ogłoszenie:
Dwóch kuglarzy chce się przejechać samochodem do Berlina.

toffi 
**

Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 12:37 pm   

no właśnie, jak z nieletnimi ?

ojej 
*

Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 7:58 pm   

pewnie potrzebny opiekun :P

Zora 

Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 2:51 pm   

No i jak było?
Bo ja nie dotarłam:(