[26-28.04.2013] Grojkon 2013 w Bielsku-Białej

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

Dragoth
**

[26-28.04.2013] Grojkon 2013 w Bielsku-Białej

Post autor: Dragoth »

Gorąco zapraszam na drugą już edycję kuglarskiego bloku Fire in the Hole, odbywającego się na corocznej imprezie o tematyce fantasy "Grojkon".

W tym roku impreza nieco się powiększa - otrzymaliśmy dodatkowo salę gimnastyczną :) Warsztaty będą odbywać się właśnie tam, za wyjątkiem warsztatów dla początkujących, które to organizatorzy mile widzieliby w holu, podobnie jak rok temu.
Ponownie w planach dla wyjadaczy, wymiataczy i zapaleńców, mamy takie atrakcje jak battle z nagrodami i open stage. Z racji większej ilości miejsca do dyspozycji będzie możliwość zrealizowania równoległego bloku żonglerskiego/ekwilibrystycznego, który to w poprzedniej edycji się nie zmieścił.

Poszukujemy osoby chętne do poprowadzenia warsztatów z:
Ogniowe:
- Poi
- Kije
- Wachlarze
Żonglerskie/ekwilibrystyczne
- Żonglerki klasycznej
- Żonglerki kontaktowej
- Monocykla
- Slacka (zależne od pogody!)
Oraz wszelakiego rodzaju warsztaty teatralne, ruchowe, taneczne czy co wam tam do głowy przyjdzie. Wszystkie warunki prowadzenia warsztatów możecie ze mną uzgodnić. Na pewno będzie jak rok temu darmowa wejściówka!

Helperzy i sprzęty na warsztaty mile widziane również :)
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2013 9:25 pm przez Dragoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paulik

Post autor: paulik »

Być może się wybiorę. Warto skorzystać bo: po pierwsze bo za darmo, po drugie bo w miarę nie daleko - jestem z Katowic. :)

Czy warsztaty kuglarskie są już zaklepane czy jest to zależne od prowadzących?
Dragoth
**

Um, nie darmo ^^ Są jedynie zwroty dla prowadzących warsztaty. Ceny konwentu jeszcze nie podaję bo oficjalnej nie ma, rok temu było 35zł za 3 dni w prerejestracji. Z czegoś musimy mieć kasę np na Mastertona, który był rok temu :)

A co rozumiesz przez zaklepane warsztaty? W sensie miejsca na warsztatach jako uczestnik czy jako prowadzący? Na chwilę obecną plan się układa. Mamy już obłożenie niektórych sprzętów. O tym niedługo w aktualizacji pierwszego posta. Stay tuned!
Ostatnio zmieniony czw sty 31, 2013 11:11 pm przez Dragoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paulik

Chodziło mi po prostu o to, czy warsztaty na pewno się odbędą. A jeśli będzie 35 zł, tak jak w tamtym roku to w sumie chyba nie drogo.
Dragoth
**

Warsztaty na pewno się odbędą. Na chwilę obecną mamy potwierdzone choć nie sprecyzowane warsztaty z kijów kontaktowych, poi różnego kalibru, pewnie też wachlarzy oraz - perełka tej edycji - tai chi.
Awatar użytkownika
paulik

W sumie to wszystkie informacje można znaleźć na stronie: http://www.grojkon.com/ jeśli mam rację. Przyda się każdemu, kto byłby zainteresowany tym wydarzeniem.

Aaa jeszcze dopytam... A z żonglerki coś będzie?
Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2013 5:35 pm przez paulik, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
bvla

Post autor: bvla »

paulik pisze:Aaa jeszcze dopytam... A z żonglerki coś będzie?
Skoro będą kuglarze, za pewne będą i balle i clubsy i inne sprzęty dziwnego pokroju :P

a co najmniej dziwnego zastosowania :P
Dragoth
**

paulik pisze:W sumie to wszystkie informacje można znaleźć na stronie: http://www.grojkon.com/ jeśli mam rację. Przyda się każdemu, kto byłby zainteresowany tym wydarzeniem.
Na stronie jeszcze nic nie ma, odnośnie kuglarzenia ;)

paulik pisze: Aaa jeszcze dopytam... A z żonglerki coś będzie?
Ja pisałem, będzie cały blok poświęcony żonglerce i ekwilibrystyce. Mamy już dwóch, może trzech prowadzących warsztaty stricte żonglerskie, ale nie wiem jak ze stopniem zaawansowania. I kogoś od slacka też już mamy. Na pewno odbędą się warsztaty z tańca brzucha z Igą, warsztaty z wachlarzami dla początkujących (Iga) i zaawansowanych (Rotka). Warsztaty z ruchu scenicznego poprowadzi Lares a tech poi przypadnie zapewne Paroowie ;) Tai Chi poprowadzi Wiaczesław Malcer. Mam nadzieję, że i w tym roku warsztaty z kontaktowych kijów (i może kul?) poprowadzi Jerzyk. Szykują się też zajęcia ze skręcania baloników ze zwierzątek. Hm... albo na odwrót.
Powoli rzeźbimy plan, więc niedługo się tutaj ukaże.
Awatar użytkownika
paulik

Dobra, dzięki za wszelkie informacje. Poważnie rozważę swoje uczestnictwo w Grajkonie. Pożyjemy zobaczymy. :) Czekam na bardziej szczegółowy plan.
Awatar użytkownika
Lares

Post autor: Lares »

Szymon, a może by tak dodać też d-staffy? Wiem, że dużo osób w zeszłym roku coś tam próbowało :) Ja mam 5 par kijów, myślę, że Jerzy też by sypnoł jakimiś :D Byłby ktoś chętny na takie kreatywne warsztaty z d-staffów? :)

[ Dodano: Wto Lut 05, 2013 6:36 pm ]
Aaaa... jeszcze można też pomyśleć o warsztatach z hula-hoopami ;) Może Kłapo się skusi na odwiedzenie nas? :)
Awatar użytkownika
kłapo
Kontakt:

Post autor: kłapo »

Lares pisze: Aaaa... jeszcze można też pomyśleć o warsztatach z hula-hoopami ;) Może Kłapo się skusi na odwiedzenie nas? :)
Ojej, dziękuję za pamięć :D byłam pewna, że na Grojkonie ktoś już robi warsztaty z hula, ale jesli nie, to na pewno to przemyślę i w razie czego się odezwę do organizatorów :)
Awatar użytkownika
Lares

Bierz pod pachę Flagrantis, hula-hoop pod drugą i przyjeżdżajcie ;)
Awatar użytkownika
Shoghunn

Post autor: Shoghunn »

Dawaj Kłapsiu... Bielsko nie jest aż tak daleko... No dobra.. Jest, ale w czym by Ci to miało przeszkodzić ;)
Dragoth
**

Jak na chwilkę obecną to nie ma nikogo skłonnego do poprowadzenia warsztatów z hulania, więc zapraszamy :D
Awatar użytkownika
kłapo
Kontakt:

Post autor: kłapo »

Shoghunn pisze:Dawaj Kłapsiu... Bielsko nie jest aż tak daleko... No dobra.. Jest, ale w czym by Ci to miało przeszkodzić ;)
no tak, tam mnie jeszcze nie było ;D ale skoro do Krakowa jechałam z trzynastoma hula, to mogę jeszcze to przemyśleć :p w końcu i tak blizej niż Tuluza.
A powaznie - to ze względu własnie na EJC ograniczam wydatki, żyje o chlebie i soli, więc moze byc ciężko, ale na pewno rozważę!
Ostatnio zmieniony czw lut 07, 2013 12:03 am przez kłapo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dragoth
**

Hm, nie mogę edytować pierwszego posta >.< Sad.

Oto, co możecie się spodziewać na 100%:

Warsztaty na chwilę obecną (ilościowo)
Poi - podstawy, tech-poi, partner poi - łącznie 8h
Kije - podstawy spinów i kontaktów, duale - 6h
Wachlarze - podstawy i coś więcej - 4h
Żonglerka - podstawy, siteswapy, kontakty, maczugi i takie tam, około 8-10h
Slackline - oficjalnie 2h ale zapewne będzie więcej
powerbocking -2h oficjalnie, liczę na więcej
Tai chi - 2h
Warsztaty teatralne - 4h
Warsztaty taneczne (pod fireshow) 2h

Atrakcje - Open stage (wciąż walczę o nagrody)
Battle
Igrzyska kuglarskie

Plan jest już w wersji beta, jak zostanie potwierdzony to zamieszczę tutaj linka.
Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2013 7:16 pm przez Dragoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lares

A jak będzie z miejscem w tym roku? Dostaniemy jakąś salę? Przy takiej liczbie warsztatów odbywających się równocześnie ciężko będzie zmieścić się w tym miejscu gdzie ostatnio :P
Dragoth
**

Nooo jak już pisałem będzie sala gimnastyczna, ta obok pryszniców, oraz ponownie nasz Hol. Warsztaty dla początkujących odbędą się w holu a cała reszta na sali bądź w plenerze :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony wt mar 19, 2013 11:04 am przez Dragoth, łącznie zmieniany 1 raz.
grzelass
.

Post autor: grzelass »

Czy jest ktoś z Wrocławia, kto chciałby uczestniczyć w tym wydarzeniu? ;> Szukam osób do auta.
Awatar użytkownika
paulik

Kurcze Grajkon się zbliża a ja nie wiem czy zdrowie pozwoli :-(
A tak nawiasem zapytam, to jedziesz przez Katowice?
ODPOWIEDZ