|
[2011.08.4-6] Woodstock Ognia, Kostrzyn nad Odrą |
| Autor |
Wiadomość |
ignea
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 6:54 pm
|
|
|
ZanAllurin : cd warsztatów to wygląda w ten sposób, że nie ma odgórnie ustalonych godzin, robimy je wtedy kiedy chcemy. Zazwyczaj to wygląda w ten sposób, że ludzie którzy trenują na przestrzeni przeznaczonej tylko i wyłącznie do treningu uczą się od siebie wzajemnie. Podchodzisz do kogoś kto jest mega na danym sprzęcie i prosisz żeby Cie pouczył - to zawsze działa ^.^ cd sprzętu to my, jako organizacja, nie zapewniamy go, ale większość kuglarzy bierze, prócz sprzętu ogniowego, również treningówki. A to już nie jest tak cenna i łatwa do zniszczenia rzecz, więc zazwyczaj nikt nie ma nic przeciwko pożyczaniu go.
Agni : Wioska kuglarska jest jedną z oficjalnych na woodstocku, więc funkcjonuje jako oddzielne, ogrodzone taśmą terytorium i też z tego względu mamy identyfikatory. Nikt kto takiego nie posiada nie wejdzie np. w czasie pokazu do wioski, która jest wtedy pilnowana przez Pokojowy Patrol. Więc generalnie jest bezpiecznie, nie słyszeliśmy o przypadkach kradzieży na tym terenie, ale nie jesteśmy w stanie obiecać na sto procent, że w tym roku nie będzie pierwszy raz, gdy komuś coś zniknęło - to w końcu woodstock. W każdym razie, bezpieczniejszego miejsca, jako woodstockowicz nie znajdziesz. Cd noclegu to sprawa wygląda następująco. W wiosce mogą przebywać, trenować oraz spać wszyscy Ci którzy mają identyfikator [ bez identyfikatora można przebywać tylko w dzień ], więc tak - "cyrkowcy" mogą spać w wiosce.
Pozdrawiam i czekamy na was na woodzie ! |
_________________ Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wieczne czyni dobro. |
|
|
|
 |
szymon klein

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 4:33 pm
|
|
|
serdeczne dzięki dla Ignei za pomoc w forumowym informowaniu. ja jestem w trakcie sezonu i praktycznie żyję na walizkach.
Od jutra jesteśmy już w Kostrzynie, w środę oficjalnie rusza wioska.
W środę zapraszamy Was do zabawy w malowanie flagi... tak, mamy w tym roku flagę
Płótno już kupiłem, jeśli macie farby i pędzle to zabierzcie z sobą!!
Przygotowaliśmy też 150 identyfikatorów. Na Facebooku obecność potwierdziło 136 osób ale Wy nas co roku zaskakujecie
I jeszcze tegoroczny regulamin!
| Cytat: | Regulamin Wioski Kuglarskiej i Projektu "Woodstock Ognia!"
Przystanek Woodstock, Kostrzyn nad Odrą, 3 - 6 sierpnia 2011
Na początek:
· Wioska Kuglarska stanowi integralną część Akademii Sztuk Przepięknych.
· Pamiętaj że ASP jest strefą wolną od %, dotyczy to również nas!
· W działaniach wioski kuglarskiej uczestniczyć mogą wszyscy chętni, bez względu na uprawianą dziedzinę kuglarstwa czy poziom umiejętności.
· Warunkiem udziału w działaniach wioski jest zgłoszenie się u koordynatora i wypełnienie karty zgłoszeniowej.
Bezpieczeństwo:
· Kategorycznie zabrania się czynnego udziału w działaniach wioski, zwłaszcza w pokazach ogniowych, osobom pod wpływem alkoholu i środków odurzających.
· Na 4 godzin przed głównymi występami wszystkich wioskowiczów obowiązuje bezwzględny zakaz spożywania napojów alkoholowych!
· Osoby stwarzające zagrożenie dla innych uczestników oraz dezorganizujące pracę wioski, zostaną odsunięte od projektu, w przypadkach skrajnych nadużyć przekazane odpowiednim służbom.
· Zabronione jest wykorzystywanie w pokazach ogniowych materiałów uznawanych przez społeczność kuglarską za niebezpieczne (które pod wpływem spalania strzępią się, materiałów azbestowych lub
zawierających azbest).
· Wszyscy uczestnicy zobowiązani są do używania jako paliwa wyłącznie ciekłej parafiny. Substancje wybuchowe, toksyczne, spalające się w wysokiej temperaturze są zabronione.
· Zabrania się wykorzystywania w występach ogniowych tzw „iskier” z waty stalowej, brykietu itp.
· Wszelkie elementy pirotechniczne (świece dymne itp.) zostają dopuszczone tylko po wcześniejszym uzgodnieniu ich obecności z koordynatorem i uwzględnieniu ich w scenariuszu. Pirotechnika musi posiadać niezbędne atesty.
· Wszyscy uczestnicy biorą udział w projekcie dobrowolnie, wszelkie ryzyko podejmują na własną odpowiedzialność.
· Organizator nie ponosi odpowiedzialności za szkody zdrowotne i wypadki zaistniałe podczas realizacji projektu.
Organizacja i porządek:
· Prosimy o punktualną i systematyczną obecność na próbach i spotkaniach związanych z projektem. Godziny prób i spotkań będą wypisane na tablicy w "Wiosce Kuglarskiej"
· Organizator nie wypożycza sprzętu kuglarskiego.
· Wszelkie działania z wykorzystaniem ognia przeprowadzać można wyłącznie w miejscu do tego wyznaczonym i odpowiednio przygotowanym przez organizatora (z łamania tego punktu będziemy wyciągać
konsekwencje!)
· Prosimy bezwzględnie stosować się do poleceń koordynatora, organizatora, oraz wszelkich służb.
Na zakończenie:
· Organizator zastrzega sobie prawo do rejestracji wszelkich działań podjętych w ramach projektu
"Woodstock Ognia" przy pomocy środków audiowizualnych, oraz wykorzystywania zapisu do prezentacji w środkach masowego przekazu.
· Interpretacja regulaminu należy do organizatora
· Wpis na listę uczestników oraz złożenie podpisanej karty zgłoszeniowej jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu.
Miłej zabawy i powodzenia
|
[ Dodano: Pon się 01, 2011 4:33 pm ]
Do zobaczenia w Kostrzynie!!
I jeszcze rozstrzygnięcie konkursu!!
Chodziło oczywiście o spontaniczny pokaz fireshow podczas koncertu grupy Vader!
Płytę DVD otrzymuje Filip czyli forumowy Blazz, przesłał odpowiedź jako pierwszy!
Gratulacje |
|
|
|
 |
Ywysme
Pomogła: 1 raz Skąd: Krotoszyn/Wrocław
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 5:51 pm
|
|
|
aleście poszaleli z tym regulaminem
Dobrze, że w 'dzień' nie trzeba mieć identyfikatorów, bo może mnie wpuścicie żeby coś poczaić na pojki:) niestety wpadam tylko na sobotę
a te parady to na czym będą polegać? |
|
|
|
 |
Shoghunn

|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 5:09 am
|
|
|
Agni - mówiąc krótko, nie masz żadnej pewności, że nikt nie ukradnie Ci Twojego sprzętu, co więcej, z braku jakichkolwiek zabezpieczeń, jeśli chodzi o wstęp a "teren" wioski kuglarskiej nie masz żadnej pewności, że ktoś nie wejdzie Ci do namiotu i nie weźmie sobie pożyczy Twojego sprzętu na czas nieokreślony...
Pozdrawiam i polecam Shoghunn
Osobiście zamierzam pojawić się w wiosce kuglarskiej.... Jednakże jedynie po to by dezorganizować, krytykować i potępiać wszelkie działania.... hahaha... za dnia nie będzie problemu, w nocy będę się wkradał ukradkiem
Mam jeszcze jedno pytanie... kto jest w zasadzie organizatorem i co ów organizator organizuje, bo nie wiem, kogo pytać w sprawie interpretacji regulaminu.... |
_________________ I'm the Lizard King, I can do anything!
SHO(w)GUN Art |
|
|
|
 |
ignea
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 8:45 am
|
|
|
| Shogun, w sprawie reg. pytania kieruj do Szymona |
_________________ Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wieczne czyni dobro. |
|
|
|
 |
Exhibicjonista

|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 1:10 pm
|
|
|
| można gdzieś w kostrzynie kupic parafine? na pokaz każdy musi miec paliwo we wlasnym zakresie? |
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur... |
|
|
|
 |
nemezis
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 8:59 pm
|
|
|
Ex, parafine na pokaz kupuje fundacja mamy miejsce prawie tam, gdzie rok temu, za namiotami asp, obok wioski alpinistow, za stoiskiem lubuskiego. Duzo się dzisiaj naszukaliśmy ale w końcu znaleźliśmy Szymona i kończymy rozstawiać namiot.
wera |
|
|
|
 |
Rhalf
******** .:Rusałki:.

|
|
|
|
 |
hoopdancer
..
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 1:20 pm
|
|
|
O co poszło z organizacją, że słyszałam co chwila, iż dała ciała ?
Pozdrawiam dziewczyny z hula hoopami Moje było różowe |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 10:27 pm
|
|
|
Hej. Szkoda, że nie wszystko wyszło jak miało wyjść. Fajnie było spotkać trochę znajomych twarzy i tysiące nieznajomych Trochę mnie przytłoczyła ta impreza ale kto wie, może się jeszcze kiedyś na niej pojawię |
|
|
|
 |
mello
...
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 4:53 pm
|
|
|
No i po Przystanku! Pozdrowienia dla wszystkich których miałem przyjemność poznać w wiosce kuglarskiej (i także dla tych których niestety nie poznałem), dzięki Wam te kilka dni zleciało mi jeszcze przyjemniej niż to było możliwe. Mam nadzieję się jeszcze gdzieś kiedyś zobaczyć, co najmniej na następnym Woodstocku (mam jednak nadzieję, że wcześniej ).
Michał, blondas z czerwonymi portkami i niebieskimi pojami, może ktoś skojarzy. |
|
|
|
 |
AKO
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 5:21 pm
|
|
|
Ja ja ja kojarzę blond Michała.
Byłeś z nami w grupie Wampira i Szaty
Ogólnie było fajnie, pozdrawiam wszystkich miło i serdecznie, Gromkie brawa dla Was <KLASK>
I o pokój na Świecie ;D |
|
|
|
 |
Julek

|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 12:56 pm
|
|
|
Jak było w sobotę wieczorem?
Słyszałem już mnóstwo plotek, nie wiem jak bardzo mam się cieszyć z wypadu na Froga ;p
(opuszczenie wioski kuglarskiej sobota 2:30 w nocy, przejazd na Froga )
Kurcze, woodstock jest fajny, w ciągu tych 2 dni zaliczyłem większość atrakcji jakie daje ta impreza i super było to połączyć z kuglowanie i przebywaniem wśród Was.
Dzięki za wspólną zabawę i zapewne do zobaczenie gdzieś dalej! |
|
|
|
 |
suzie
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 1:59 pm
|
|
|
w sobotę pokazu nie było, ale to chyba lepiej, biorąc pod uwagę prawie milion ludzi pod sceną. integrowaliśmy się za to do białego rana (granie w pająka na tak nierównej ziemi to nie do końca dobry pomysł..) i wymyśliliśmy na tyle fajne układy, że przedstawimy je za rok. (;
wróciłam do domu w poniedziałek rano, poobijana, brudna i szczęśliwa. dziękuję Wam za wszystko, po raz kolejny pokazaliśmy, że kuglarska to najlepsza wioska na świecie. w przyszłym roku musimy jednak zatroszczyć się o teren pozbawiony miliardów kamieni. i śmiało mogę powiedzieć, że mieliśmy na górze lepszą imprezę, niż te dzikie tłumy na prodigy.
gromkie brawa dla Nas! |
_________________ to fakt. a fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem. |
|
|
|
 |
Kain
...

|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 9:11 pm
|
|
|
| Mogliśmy zrobić pokaz na prawdziwej gwieździe tego wieczoru - Łąki Łan wg mnie wymiotły prodigy;) (no i przynajmniej grali na żywo - wtopa trochę dla prodigy, że wokalista rozwalając kopniakiem talerz perkusiście, który bardzo starał się udawać, że gra, nie wywołał żadnego dźwięku...) |
_________________ http://lordkhayyin.deviantart.com |
|
|
|
 |
hoopdancer
..
|
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 6:19 pm
|
|
|
A wiesz że nie zauważyłam ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|