|
[2011.08.25-27] Ulicznicy: Fire and Drums, Gliwice |
| Autor |
Wiadomość |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 2:46 pm
|
|
|
No dobra, to w końcu coś dopiszę.
Dzięki wszystki tym, którzy byli. Poziom był bardzo wysoki i podjęcie decyzji nieprawdopodobnie trudne.
Sama najchętniej bym wrzuciła wszystkie 5 grup na podium i solistów z 10 pewnie też
Z wieloma już rozmawiałam na miejscu, teraz może tylko dopiszę jeszcze 2 słowa do tych, z którymi nie rozmawiałam, lub rozmawiałam mało
Aire: szkoda, ze nie zostaliście na finał jak chcieliście, bo był czas i miejsce dla Was. Macie duży potencjał, wiele możliwości. Mam nadzieję, że jeśli coś Wam nie wychodziło, to jedyny wniosek jaki z tego wyciągniecie będzie taki, że i na taką ewentualność trzeba być przygotowanym. Umiecie dużo, macie mnóstwo sprzętu - teraz zostaje to ładnie ogarnąć. Dużo nie zawsze idzie w parze z bardzo dobrze, ale i tak miło się na Was patrzyło. Kuleczka na końcu absolutnie rozwaliła mnie samym pomysłem i wielkie ukłony dla Was za to! Mam nadzieję, że zobaczę Was w przyszłym roku i coś czuję, że dacie radę wbić się na to pudło
GlinGal: poprawiacie spektakl w sekundach. Ogromny plus za wyciąganie wniosków. Akrobata, czy też baletmistrz jak to niektórzy mówili - bajka. Teraz jeszcze obejrzycie się na filmiku i pomyślcie co poprawić, żeby poza akrobatą działo się więcej. Pewne elementy z eliminacji były lepsze niż w finale - np. tańczące dziewczyny, podczas gdy w finale tylko stały, gdy na środku się działy cuda, ale wiem, że potraficie z tego zrobić jeszcze majstersztyk. Ja chcę Was znów zobaczyć. Zaskoczyliście mnie ogromnie i bardzo pozytywnie i w eliminacjach, oglądając Was, nawet już miałam nadzieję, że wejdziecie na pudło.
Iga - pełen respekt za startowanie do dowolnej muzyki! |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Rhalf
******** .:Rusałki:.

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2011 12:32 am
|
|
|
Jak coś to ja nadal czekam na znalazcę słuchawek z pokazu Exa. Skromny to przedmiot, ale ma wartość sentymentalną.
Poza tym jakoś tak przeglądam foty, filmy, zgarniam okruchy festiwalowego nastroju. Fajnie było w tym sezonie. |
_________________ rusałki kupisz tu
http://rhalf.powiedz.to/ |
|
|
|
 |
ink

|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 8:14 am
|
|
|
| a czy ktoś ma Mikusia zgranego? |
|
|
|
 |
Dotyk

Zaproszone osoby: 2
|
|
|
|
 |
Lares

Pomogła: 2 razy Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 4:22 pm
|
|
|
Wrzuciłbyś też filmik z mojego występu?
Z góry dziękować |
_________________ www.nam-tara.pl |
|
|
|
 |
Kyuu
..
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 2:59 pm
|
|
|
A oto i ja - Grzybek (Aire).
Jako grupa, jesteśmy nastawieni na robienie bardzo długich występów (do 40 minut) i rzeczywiście, chcieliśmy upchać prawie wszystko naraz (bo to nie było wszystko) i wyszedł bardziej przegląd sprzętu ;P
Mieliśmy też drobny problem z parafiną, gdy mieliśmy drobniejszy sprzęt (hula, flower), najpierw nie chciało się to odpalić, a potem za szybko gasło. Chociaż trzeba przyznać, że paliła się bardzo długo.
Obiecujemy, że w przyszłym roku rozwalimy system |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 5:23 pm
|
|
|
Zadam chyba standardowe po ulicznikach pytanie:
Doszła już do kogoś nagroda? |
_________________ www.soloart.pl |
|
|
|
 |
sobol

|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 6:29 pm
|
|
|
| Kyuu napisał/a: | | Mieliśmy też drobny problem z parafiną |
Obawiam się, że parafina była ok, tylko sprzęt przed pokazem nie był dobrze rozgrzany. Zdarza się.
40 minut fireshow? To musi być lepsze niż temazepam. |
_________________ Margeritha - Feel the oregano. |
|
|
|
 |
Yameso
******** taki se wymiatacz :P

Zaproszone osoby: 32
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 6:55 pm
|
|
|
Sobol - parafina nie była ok. Każdy miał problem z parafiną. Ja miałem sprzęt nagrzany i podlany ekstrakcyjna dodatkowo. Odpalał się ledwo. Rurzowa na drugi dzien kupila orlenowska podpalke i nie miala problemow z odpalaniem na finale. Solo i Iga tez narzekali na paliwo.
Wiem od Grace że Flammit zmienił trochę skład, ponoć specjalnie pod fireshow. |
_________________ Pierwsza w Polsce strona traktująca o kiju (artykuły/tutoriale/porady) - Kijowa.pl
Nowy KIJ - Darth Vader! |
|
|
|
 |
sobol

|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 10:28 pm
|
|
|
| ok. to może tylko nam bez problemu odpaliło wszystko, ale to może być kwestia 6cio letniego kewlaru na sprzęcie. |
|
|
|
 |
Shoghunn

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 4:39 pm
|
|
|
Parafina - Ja po doświadczeniach pierwszego dnia eliminacji nasączałem sprzęt pół na pół (parafina/b.ekstrakcyjna), więc problemu z odpaleniem sprzętu nie miałem... Ale sądząc po problemach innych uczestników można dojść do wniosku, że rzeczywiście parafina miała opóźniony zapłon...
Solo - Nie, kaska jeszcze nie doszła... A myślę, że już jest powoli ten czas, kiedy można zacząć się o nią upominać... Zatem, upominam się ;D
Acha no i przy okazji jeszcze o dyplomy za ten i zeszły rok |
_________________ I'm the Lizard King, I can do anything!
SHO(w)GUN Art |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 9:14 pm
|
|
|
| Shoghunn napisał/a: | | Acha no i przy okazji jeszcze o dyplomy za ten i zeszły rok |
i te 2 lata temu ... |
_________________ www.soloart.pl |
|
|
|
 |
Kotu

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 11:38 pm
|
|
|
| I te zdjęcia z zeszłego roku co miały być dla każdego uczestnika ponoć... ;P |
_________________ www.JugglingCat.pl - nowe miejsce w sieci, w którym pogłębisz swoje pasje związane z kuglarstwem, fireshow oraz żonglerką! |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 11:21 am
|
|
|
Jeszcze nie było ostatniej transzy za Uliczników, z której nagroda miała być wypłacona, ale jakoś na dniach powinna już być.
O zdjęciach przypominam Piotrkowi, bo jest ich mnóstwo i w końcu będą.... (wiem, żałośnie jest tak się bronić). |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
hami1

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 4:45 pm
|
|
|
| ... i tory też były złe... |
_________________ "...wehikuł czasu to byłby cud..." |
|
|
|
 |
waynashi
**

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 5:19 pm
|
|
|
Parafina była nieporozumieniem mimo iż miałem dodatkowo troche nasączoną beznzyną ekstrakcyjną to na nie wiele się to zdało . Ale nauczka na przyszłość . Trzeba naparzać ze swoją . Zgodzę się z Yamesem mimo iż też sprzęt miałem nagrzany odpalał się ledwo ledwo .
Swoją drogą zdjęcia też by się przydały . Grace lepiej tak się bronić niż w ogóle . |
_________________ Kije i jeszcze raz kije .
Żonglerka kontaktowa . |
|
|
|
 |
toffi
**
|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 8:50 am
|
|
|
| My nie mieliśmy najmniejszego problemu z parafiną ; ) |
|
|
|
 |
Kyuu
..
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 6:16 pm
|
|
|
Tak, sobol, 40 minut fireshow. Oprócz tego co pokazaliśmy mamy jeszcze z 4,5 innych sprzętów i kilka improwizacji.
Jest nas przecież osiem osób, średnio pięć minut na łebka to wcale nie tak długo |
|
|
|
 |
sobol

|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 10:20 pm
|
|
|
| Co nie zmienia faktu, że publika musi cierpieć srodze tak od ok. 16 minuty. |