|
[2011.05.27-29] I Białostocki Zlot Kuglarski |
| Autor |
Wiadomość |
Rhalf
******** .:Rusałki:.

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 5:27 pm
|
|
|
Tulex, na smierć zapomniałem żeby Ci oddać kasę. Było opchnąć mee A trzynastki smakowite, tylko co to rzekło dziecko przy stoliku obok?
Lotka pokazała nową jakosć prowadzenia festiwalu. Nigdy wcześniej nie spotkałem organizatora, który tryskałby takim entuzjazmem do swojej imprezy. Może nie najbardziej beztroski rodzaj entuzjazmu, może nienajwiększy zlot, ale daje do myślenia. Czemu inni podchodzą do tego tak poważnie, podkreślają, że robią to dla nas i nie widać po nich przyjemności z tego.
Pełen respekt również dla Szeryfa i białostockich malarzy.
Absolutnie szokujący był efekt jedzenia! Gdybym został w domu to bym tak syto i smacznie się nie najadł, i to już jest dobry powód zeby jechać Ludzie! darmowa pizza w nadmiarze i bogate śniadania. Jeśli moze być lepiej, to tylko gdy poza chlebem będą też igrzyska Mam nadzieję, że się jeszcze we czwórkę spotkamy z chopakami na jakimś festiwalu i zrobimy ten numer.
Impreza była przełomowo oryginalna. Dawno nie spędziłem żadnej cały czas żonglując, a nawet prowadząc warsztaty. Sporo się nauczyłem. Np nie wiedziałem, że mam aż tak dużo do przekazania rzeczy, których nie umiem do końca przekazać Będę częściej chodził na warsztaty Jogiego (czołem! ;D) z funku, to na pewno dowiem się jak to się robi.
Poza tym...
Zupełnie zapomniałem jak szybko i przyjemnie mija podróż gdy się nie jedzie samemu.
Poznałem też legendę. Jak się okazuje na wyrost. W sumie nie wiem czego się spodziewałem...
Motyw fortepianu ciągnie się za mną jeszcze od pierwszych kroków na forum. Pamiętam nawet warsztaty w ostródzie. Ktoś się pisze na następną imprezę?
No i też liczę na znalezienie kotulexa. |
_________________ rusałki kupisz tu
http://rhalf.powiedz.to/ |
|
|
|
 |
JOGi

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 6:05 pm
|
|
|
To może i ja coś skrobnę. Impreza była o tyle wybitna, że pierwszy raz czułem się gościem we własnym mieście. Szacun! Zdziwiłem się też pozytywnie bo nie spodziewałem się, że aż tyle ludzi przyjedzie. Zamykane drzwi przez ochronę nie przeszkodziły nam w nocnych wypadach i pogaduchach w plenerze. Organizatorka dała radę bo jako osoba, która jest dość "świeża" w temacie i udźwignęła całą imprezę nad wyraz dobrze. Aż strach pomyśleć co będzie za rok. Powerizery, mono, skate park oraz inne spędzanie czasu nocnego na sali progresywnie podsyciło tylko klimat imprezy. Dzięki wielkie wszystkim z którymi spędzałem czas, poznałem, ćwiczyłem, odpoczywałem itp. Mam nadzieję, że zobaczymy się za rok w co najmniej tym samym składzie.
Pamiętajcie, z ogniem nie ma zabawy!
Pozdro! (z jajem!) |
_________________ Half dance, half juggling, half mime, half magic....I'm a contact juggler, not a mathematician. |
|
|
|
 |
Sewek
**

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 9:02 pm
|
|
|
Bardzo udany zlot, żałuję, że musiałem się urywać i ominęło mnie kilka, na pewno ciekawych godzin. Bardzo miło i rodzinnie spędzony czas na rozwijaniu nie tylko swoich umiejętności.
Serdeczne podziękowania
Lotce za organizacje tej imprezy (nareszcie blisko)
Basowi za wskazówki monocyklowe i dostawę zamówienia
Haku za życzenia urodzinowe, mono wybryki itd.
Tolkowi za to że był zwariowany jak zawsze
Koleżance która mnie uczyła kaftana i innych poiowych rozkmin
Wszystkim przybyłym, za miłą atmosferę i zabawę, dzięki Wam miałem wspaniałe 3dniowe urodziny
Do szybkiego zobaczenia!
Żyjcie zdrowo i bogato! |
_________________ Straight Edge - drug free society |
|
|
|
 |
Milek
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 9:44 pm
|
|
|
ortalion już mam akurat dziadek przejeżdżał przez Białystok to odebrał brakuje mi tylko 1 koszulki może ktoś ją capnął
PS nie ma ktoś zdjęć z festiwalu > |
|
|
|
 |
maga_27

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 9:57 pm
|
|
|
Zdjęcia są do obejrzenia TUTAJ.
Jeśli ktoś jeszcze robił fotki, to bardzo prosimy o podzielenie się
Kebab jest poszukiwany.
Sewek, koleżanką od poiowych rozkmin jestem chyba ja. Masz blisko do Białego to wpadnij od czasu do czasu do nas na wspólne kuglarzenie. Pokminimy dalej ^^ |
|
|
|
 |
Milek
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 10:15 pm
|
|
|
właśnie co z naszym Kebabem pieszczochem ;P halo kebab odezwij się do nas :0 odwiedź nas w następnym razem będzie zacnie |
|
|
|
 |
skrzymek
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 10:27 pm
|
|
|
Zdjęcia zacne! Domagam się więcej |
_________________ uważaj kręcę poikami! ktoś już przez to stracił zęby. ^^
Bo najważniejsze to znaleźć sobie wygodną kobietę pod głowę (zależność symbiotyczna). |
|
|
|
 |
Sewek
**

|
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 10:19 am
|
|
|
maga_27, nie omieszkam skorzystać z zaproszenia, jak będę miał więcej luzu.
Zacne zdjęcia, dzięki za link. |
_________________ Straight Edge - drug free society |
|
|
|
 |
Maniek01
..
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 4:42 pm
|
|
|
Muszę się wam wszystkim pochwalić
Jeden ze szczudlarzy, czyli ja doskonaliłem swoje bieganie na szczudłach.
biegam, biegam, biegam. po chwili czuję coś jest nie tak
i znalazłem się na ziemi a potem na pogotowiu.
Broda zszywana (boli strasznie)
łokieć przestawiony (też boli)
nadgarstek skręcony (oj jak boli)
ubrania do wyrzucenia (boli portfel)
miny kolegów (bezcenne)
hehe
pozdrawiam wszystkich tych, którzy jeszcze nie upadli na szczudłach |
_________________ Zawszę będę wyższy
Niż Ty niższy |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 5:41 pm
|
|
|
Wstrzymałem się kilka dni z oceną zlotu, żeby sobie poukładać w głowie na czym jego fenomen polegał. hmn ciągle nie mam pewności.
Jadąc nie spodziewałem się wiele. Ot myślałem, że dostaniemy kawałek trawnika i możliwość spania w komórce. Byłem jednak w błędzie.
Na dzień dobry zostałem upomniany uprzejmie ale stanowczo, że powinienem się zarejestrować. Info punkt rejestracyjny zdał egzamin. Uzyskałem wszystkie informacje oraz dokładny program którego nie sposób było zgubić choć podobno niektórym się udało (rhalf, haku). Wiele dobrych stron już wymienili przedmówcy dodam tylko że do dyspozycji mieliśmy 3 sale naturalnie podzielone na treningową jedzeniowo, imprezowo miszmaszową i czilałtową.
Bardzo urokliwe połączenie skostniałej instytucji z wesołą Lotka i Szeryfem. Ochrona bardzo sumienna - takiej nie widziałem na żadnym festiwalu. Czułem się bezpiecznie pomimo, że równocześnie na obiekcie był wieczorek seniora, stypa, dyskoteka i nasz zlot.
Duże wrażenie zrobili na mnie białostocczanie. Duże zaangażowanie w każdym wieku i wyjątkowa uwaga podczas warsztatów.
Wielkie dzięki dla Lotki za wszystko. Oferta mono orszaku i uprowadzenia jak najbardziej aktualna
Podczas imprezy zaginęła torba z biedronki z kostkami i grubą kopertą chętnie dowiedziałbym się o jej losach. |
|
|
|
 |
Haku

Pomogła: 3 razy Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 9:32 pm
|
|
|
| Maniek Maniek... Ja Cię uczyłam? ;P Co ja mówiłam. Kolana wysoko, Palce do siebie! |
|
|
|
 |
Lotka
**
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 11:15 pm
|
|
|
zacni Ludkowie,
na wstępie chcę Was przeprosić za zwłokę w słowie dziękczynnym,podsumowującym. Potrzebowałam kilku dni na doogarnięcie pozostałości wszelakich w kosmicznych pomieszczeniach;) i małym odpoczynku mózgu.
Dziękuję wszystkim za cudownie miłe słowa, spostrzeżenia, sugestie. Był to pierwszy zlot tego typu, jaki organizowałam, więc tym bardziej przyjazne są dla mnie Wasze pozytywne opinie:) Szczerze przyznaję, że cały zlot był dla mnie pozytywna sprawą, stworzyliście niesamowity klimat, byliście zdyscyplinowani (tak, tak), poogarniani, pozytywnie nastawieni i do samego zlotu, miejsca (sal,parku), Szeryfa, imprez towarzyszących (disco 60+,stypa) i do mnie...dzięki piękne. Wiem, że może nie wszystko było dograne na ostatni guzik, ale dzięki temu, można liczyć tylko i wyłącznie na to, że następny zlot lub już nawet festiwal będzie zdecydowanie lepszy
Dziękuję wszystkim zlotowiczom za ten bardzo dobry czas na podlasiu, gdybym mogła ująć w jakikolwiek sposób w preliminarzu naszą zacną wschodnią Żubróweczkę , to byłby cudny suplement do pizzuni. A propos pizuni, tak hybko i wartko żeście ją pałaszowali, że zrobię kolaż zdjęć panu z Paradiso jak objadacie się jego pychotą, a niech ma od nas w podziękowaniu taki kuglarski suwenir:)
Skrzymek- dzięki za pomocne dłonie, które wiele dźwignęły: począwszy od formularza zgłoszeniowego, cenne wskazówki, muzę na pokaz, techniczne sprawy, kończywszy na żonglerce swoimi narządami w TV wieeelkie podziękowania;)
Rhalf- za Crucis,jazz,moje ukochane płatki, które Ci nie smakowały;), pozytywne słowa i kolorowe piłeczki;)
Bas - cała masa...za ciekawe spostrzeżenia, ciepłe słowa uznania z rozłożeniem na czynniki pierwsze;), przejażdżkę na mono-Basie i za super pompkę;)
mojemu kochanemu Flying Circus (pozwolę sobie na użycie po raz pierwszy naszego wspólnego wykminu) - za pomocne, sprytne rączki, które wieszały plakaty, roznosiły ulotki,rejestrowały, węszyły,
jar_penowi -za TV , grilla, wiaderka
Justynie - za wtajemniczenie w tajemne wątki chusty, konstrukcji, propozycjach warsztatów, wizyty w Łodzi i miłą kartkę, którą zastałam w pokoju;)
Tolkowi- za tworzenie przesympatycznej atmosfery, za zejście z drzewa, bo juz wiem co się dzieje, gdy z niego schodzi:)
nie jestem w stanie wypisać wszystkich, gdyż często bywałam w przelocie i nie byłam w stanie uchwycić wielu spraw. Skrzymek zrobił to wybornie i dołączam się do jego podziękowań szczegółowych , jak i podziękowań wszystkich przedmówców;)
Szeryf jest Wami zachwycony, więc możecie liczyć na PAPU - śniadania i kolacje w jego wykonaniu za rok:)))
Kebab(p)a nie udało mi się jeszcze namierzyć, może znalazł kocią rodzinę....a może po tym kosmicznym zlocie,idąc śladami Łajki-teleportowała się w kosmos....jeżeli dowiem się o jej losach, rzecz jasna- dam znać w mig.
Niebawem pojawią się zdjęcia na stronie zlotu, jeżeli ktoś posiada jeszcze jakieś materiały, to przesyłać, przesyłać proszę;) filmiki również za jakiś czas trafią na stronę. Będę jeszcze wrzucała linki.
Dziekuję wszystkim raz jeszcze/ do zobaczenia być może już w Gliwicach;)
protony~ |
|
|
|
 |
maga_27

|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 1:20 pm
|
|
|
| Jeśli ktoś jest jeszcze głodny kolejnych zdjęć to trochę macie TUTAJ. Częstujcie się, smacznego. A jeśli życzycie coś z tego w większym rozmiarze i lepszej jakości to też mogę podrzucić la :} |
|
|
|
 |
Haku

Pomogła: 3 razy Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 1:41 pm
|
|
|
nawet kebab/p jest ^^ Choć jednej osobie udało się go uchwycić |
|
|
|
 |
maga_27

|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 1:50 pm
|
|
|
Zdjęcie słabej jakości, bo to akurat robione było telefonem komórkowym
Jeszcze fotoreportaż fejsbukowy macie TUTAJ :} |
|
|
|
 |
Lotka
**
|
|
|
|
 |
arhii

|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 10:31 pm
|
|
|
dziękuje za fajną imrezkę i choć byłem tylko przez dobę z chęcią przyjadę w następnym roku na więcej
miejscówka fajna, jedzonko wyborne
towarzystwo znakomite, czego chcieć więcej jak nie kolejnych edycji |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|