|
[2010.08.6-8] Festiwal Rytmu i Ognia w Gdyni |
| Autor |
Wiadomość |
kłapo

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 1:22 am
|
|
|
na szybko, bo potem jak zwykle zamule.
kocham ten festiwal, atmosferę, ludzi. nawet jak nie plażowo [a i tak potrafiliśmy siedzieć do 5tej nad ranem na plaży], to się wylegiwaliśmy i łapaliśmy "chwytną stopą". dziękuję za wszystko. za warsztaty, świetne show, mnóstwo ciepłych słów.
Sirrionowi gratuluje wygranej to były prawdziwe emocje!
flagrantisom dzięki zaś za ogarnięcie, bo mimo próby w dniu konkursu i decyzji 3 tyg przed jakoś dało radę
Dziewczynom składam pokłony po raz kolejny. I w tym momencie życzę Wam przede wszystkim mnóstwo snu, braku dzwoniących telefonów i krótkiego odpoczynku od ognia
robicie wy^%$^%$isty festiwal i podziwiam, że ogarniacie to wszystko tak bezbłędnie.
Mam nadzieję, ze do zobaczenia jak najszybciej.
btw - uwielbiam Linde!
btw 2 - i Loooopów też! |
_________________ flagrantis.pl; BG: Jeśli ktoś nie zauważył jeszcze, że fireshow to branża rozrywkowa, to czas najwyższy się ogarnąć. |
|
|
|
 |
Kisiel87

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 1:43 pm
|
|
|
Ja też chciałem wszystkim podziękować
Przewspaniała atmosfera, mnóstwo wartościowych ludzi, ogień, zabawa i popijawa do samego rana... ;D czego chcieć więcej, no i mam nadzieję że wkrótce znowu się spotkamy ^^ Pozdrawiam |
_________________ Life is only a dream... and we are imagination's of ourselves |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 3:48 pm
|
|
|
No to teraz ja coś powiem
Rok temu FROG był najfajniejszym festiwalem na jakim byłem, nie widzę możliwości aby było inaczej.
Wielkie pozdrowienia dla gości z z zagranicy, którzy oprócz wysokiego poziomu umiejętności byli niesamowicie sympatyczni i przyjaźni, naprawdę lepszych gości trudno było by zaprosić. Wspaniale było zobaczyć też znajome twarze, szkoda że większość zaczęła emigrować z Ostródy dopiero po piątku i nie było jak dłużej ze sobą posiedzieć.
Jeśli chodzi o konkurs to był niestety na niższym poziomie niż rok temu i oglądałem go z bardzo kiepskiego miejsca. Moim zdaniem 2 grupy niestety nie pokazały za wiele ciekawego. Moim faworytem byli Los Fuegos niestety bardzo nie w prządku było te wyjście z iskrami, które były zabronione w konkursie. Po nich obstawiałem na Sirrion i Flagrantis mniej więcej na równi, może z lekką przewag Sirriona.
Bardzo mnie cieszy fakt, że zostałem zaproszony w postaci gwiazdy mimo, iż na FROGu rzadko zapraszani się Polacy do wykonywania pokazów(nie licząc konkursu oczywiście). Wykonałem mój premierowy pokaz, którego jestem zadowolony i to też sprawi na pewno że dobrze będę wspominał ten festiwal. |
_________________ www.soloart.pl |
|
|
|
 |
kłapo

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 4:05 pm
|
|
|
| SoloBagdur napisał/a: |
Wielkie pozdrowienia dla gości z z zagranicy, którzy oprócz wysokiego poziomu umiejętności byli niesamowicie sympatyczni i przyjaźni, naprawdę lepszych gości trudno było by zaprosić. |
święte słowa |
_________________ flagrantis.pl; BG: Jeśli ktoś nie zauważył jeszcze, że fireshow to branża rozrywkowa, to czas najwyższy się ogarnąć. |
|
|
|
 |
Tintale

Pomogła: 4 razy Skąd: Gdynia||SOMBRA
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 7:55 pm
|
|
|
No i po festiwalu... a szkoda!!! Było na prawdę cudownie, za co ogromne podziękowania należą się organizatorkom! Kinga i Monika dokonały cudu, zapraszając tak wielu gości. Na pierwszym miejscu chciałam wymienić Loooop oraz całą ekipę dualowo- partner poiową. Warsztaty były genialne, bardzo nas z Shao zainspirowały i dały powiew świeżych pomysłów. Linda z Magma Fireshow natomiast swoim występem wprowadziła mnie w jakiś trans - no po prostu magia! Bardzo się cieszę, że mogłam też poznać Dai'a - jest niezwykle pozytywną osobą. No, i Megan (jak zwykle) dała czadu... Za to dużo więcej spodziewałam się po Yucie. Być może mam takie odczucie ze względu na ogólny natłok wymiataczy, ale i jego warsztaty, i występ nie powaliły mnie na kolana. Dziękuje również wszystkim "tutejszym" artystom, którzy występowali na rozpoczęciu i zakończeniu festiwalu.
Co do konkursu - poziom rzeczywiście był niższy. No, ale co ja tu będę się wymądrzać, w końcu sami mogliśmy wziąć się do roboty i wystąpić (nie powiem przez kogo nie wystąpiliśmy ). Werdykt uważam za słuszny, chociaż do końca nie byłam pewna która z grup będzie pierwsza, a która druga - Sirrion czy Flagrantis.
Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz i do zobaczenia kiedyś! |
_________________ Let the sun beat down upon my face, stars to fill my dream... |
|
|
|
 |
ag

|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 2:09 am
|
|
|
my się <khi khi> nie dostaliśmy, nie przyjechaliśmy (ale nie w ramach buntu tak wyszło..) i teraz z niecierpliwością czekam na filmiki
gratuluję Sirrionowi, nie na marne się mówi "do 3 raz sztuka" wreszcie Wam się udało, brawo. czekam na filmiki |
_________________ http://pironix.ovh.org/ http://agakryspin.com |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 10:44 am
|
|
|
Fajnie, że miałem okazje przyjechać na Froga. Tu wielkie podziękowania dla organizatorów Ostródzkiego Festiwalu Ognia, którzy wynajeli busa dla wszystkich chętnych.
Na finałowych przedstawieniach się zawiodłem. Spodziewalem się wielkiego ah, jak rok wcześniej, a tu Kivi wydało mi się najciekawsze choć już znane niemalże na pamięć.
Plażowa imprezka w gronie międzynarodowym zacna. Problemy w komunikacji nie pozwoliły mi się spotkać ze wszystkimi co bym chciał ale to już sprawy niefestiwalowe. |
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 1:54 pm
|
|
|
Ten festiwal był świetny!
Zabrakło mi na nim trochę znajomych osób, z którymi miałam nadzieję się zobaczyć, ale może jeszcze się to uda
Ogromne gratulacje dla Moniki i Kingi - dałyście radę
Organizacja świetna, świetni zaproszeni goście, ogromny plus za dobrą ochronę, która trzymała rękę na pulsie. Poza tym pyszne jedzonko, świetna atmosfera... Długo bym mogła wymieniać
Żałuję trochę, że nie udało mi się wystąpić w open stage'u, szkoda, że był zaraz przed występem Jerzyka - mieliśmy sporo roboty z przygotowaniem sprzętu itd. Ale trudno. inne rzeczy zrekompensowały mi ten fakt
Zaproszeni goście byli świetni, atmosfera panująca w namiocie "vipowskim" była przednia, zabawa niesamowita Niezwykle sympatyczni
Co do konkursu to moim faworytem było Los Fuegos, jednak zgadzam się tu z Jerzykiem, że nie powinni byli wychodzić z iskrami, wszelkie inne zespoły ustalały iskry z organizatorkami - przestrzeganie regulaminu konkursu to sprawa kluczowa. Dalsze zespoły, które dały dobre show to według mnie Flagrantis i Sirrion. Też nie potrafię określić swojej typoanej kolejności bo oglądaliśmy pokazy pod dość dziwnym kontem i nie widziałam niestety wszystkiego :(
jeszcze raz gratuluję Monice i Kindze świetnej organizacji, a uczestnikom dziękuję za świetną wspólną zabawę!
Pozdrowienia od Lefka (Kotek festiwalowy) |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
FROG Gdynia
...
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 3:43 pm
|
|
|
My również bardzo wszystkim dziękujemy za stworzenie super atmosferki na tegorocznym FROGu, miałyśmy nie lada zadanie bo nowe miejsce to zawsze nowe wyzwania - pod wieloma względami.
ściskamy Was wszystkich!
Kinga i Monika |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
|
|
|
 |
ag

|
|
|
|
 |
Dotyk

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 2:15 pm
|
|
|
Ja również podziękuje paru osobom bo a) się należy b) jak najbardziej się należy
Yameso – za Heroiczny bieg po ludziach aby zdążyć na pociąg ,
Shao – Taxi Driver (jestem ci winny czteropak Kubusia)
Cyrikowi - za to, że było mu głupio, choć nie powinno, jesteś stary najlepszy
Megan (MCP ) - za warsztaty, które dały kopa i zdjęcie z kotem:D
Grupie kijowo-kontaktowej „Goś , Solo ,Loki , Kondrat, Miłosz, Yameso, Cyrik , Dai (z którymi mogłem poćwiczyć, podłapać nowe triki.
Idze – za pogaduszki i sesje z małym przyjacielem
Zbysiowi i Oli za jazdę autobusem i sprzętowe nowości
Pani Farkas – za słowa po Openie , budujące
Organizatorkom – za Kawał Dobrej Roboty i jakieś magiczne czarowanie pogody, że nie padało, kiedy trzeba
Pani Konferansjerce – za prowadzenie ze sceny, miodzie
Dziękuje również tym, z którymi mogłem chwilkę pogadać, poznać i popodziwiać
Jedynym niesmakiem była samotność w szkole, pusto wszędzie cicho wszędzie, co to będzie, co to będzie, ale to drobiazg.
Co do Występów Gości
Yuta - pozostawił niedosyt, choć euforyczny bieg z namiotu na text „yuta występuje zapamiętam długo”
Megan (Mcp)– techniczny pokaz umiejętności, choć miał bajeranckie zacięcia
Looooooop – moi ulubieńcy ,na pokazie bez ognia ryczałem ze śmiechu, pokaz z ogniem mistrzostwo, szczególnie wyjście z opresji (ja nie wiedziałem, że tak się namacza poiki )
Linda Farkas – niestety nie mogłem zobaczyć do końca, ale wstęp bajkowy
Dai – Skrzydła !
Cyrille & Dorothea – Ładna ballada
Lov In Fire …????
Co do konkursu
Smaczki Sirionu były dla mnie niezaprzeczalnie genialne i tak inspirujące, że spać nie mogłem, moim zdaniem zasłużenie wygrali , a po ahhhahhh yuty i megan było wiadome, kto ich oczarował .
To by było na tyle.
W miarę możliwości będę wrzucać materiały:
Na pierwszy Ogień Open Stage (niestety tylko 3 osoby )
Jurand
Cyrik
Justyna
Cyrille & Dorothea
EDIT
Chwilowo brak zdjęc, się ładują
EDIT 2
Dzięki za uwagę, już pozbywam się problemu |
_________________ Hell`s Kitchen Show Zapraszam |
| |
|
|
|
 |
SharK

|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 9:05 pm
|
|
|
Po co w tej paczce zdjęciowej plik exe ? Antywir woła o wirus czy coś tam |
|
|
|
 |
SoloBagdur

|
|
|
|
 |
ag

|
|
|
|
 |
kłapo

|
Wysłany: Sob Sie 14, 2010 11:37 am
|
|
|
| max 15 min + 10 min na montaż i demontaż. |
|
|
|
 |
ag

|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 12:06 am
|
|
|
przed chwilą zobaczyłam filmiki sirriona (sirrionu?) z fire&drums. jeśli pokazaliście to na frogu, to już rozumiem, dlaczego wygraliście jesteście moimi bogami kocham was. wyprzedziliście mnie. zawsze tego w fire mi brakowało. wreszcie to zobaczyłam
zazdroszczę, podziwiam, gratuluję i z łezką w oku życzę dalszych sukcesów |
|
|
|
 |
Cyrik

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 8:07 pm
|
|
|
| ag napisał/a: | przed chwilą zobaczyłam filmiki sirriona (sirrionu?) z fire&drums. jeśli pokazaliście to na frogu, to już rozumiem, dlaczego wygraliście jesteście moimi bogami kocham was. wyprzedziliście mnie. zawsze tego w fire mi brakowało. wreszcie to zobaczyłam
zazdroszczę, podziwiam, gratuluję i z łezką w oku życzę dalszych sukcesów |
w imieniu sirriona dziękuje Ci bardzo za ciepłe słowa na frogu było to samo tylko mniej problemów technicznych ( rozwalający się bucik )
dzieki wielkie ag - jak nad czymś się długo i zawzięcie pracuje dobrze jest cczasem usłyszeć, że komuś podoba się to co robisz
do zobaczenia w krakowie na slocie mam nadzieje ? |
_________________ internet potwierdzeniem tezy einsteina|||||Nigdy nie przestanie zadziwiać mnie jak bardzo ludzie lubią kicz. |
|
|
|
 |
ag

|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 7:49 pm
|
|
|
co do rozwalającego bucika, to szacunek dla Szy, że szybko wybrnęła jakoś z sytuacji
a co do krakowa to kto wie, kto wie.. póki co cierpię na brak brak czasu i jeszcze większy brak funduszy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|