Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
[2010.08.19-22] Carnaval Sztuk-Mistrzów
Autor Wiadomość
ent 

Wysłany: Sro Sie 25, 2010 10:29 pm   

Bez przesadyzmu.
Byłam w wolontariacie i razem z Grace siedziałam w infowymiocie i większych problemów to szczerze mówiąc nie widziałam. Może poza tym, że ochrona się CZASEM oddalała w niesprecyzowanym kierunku, pozostawiając nam ciekawe dyskusje z różnymi mniej ciekawymi osobnikami w całkiem nieciekawych stanach nietrzeźwości ;) Co się zdarzyło tylko w jeden wieczór, bo potem ochroniarzy wszędzie było zatrzęsienie ;)

Dziękuję pięknie wszystkim, z którymi się rozmawiało, się cieszyło i się bawiło :)
Organizatorom za organizację (mimo, że Duch coś spierniczył z klimatyzacją i raz było przeraźliwie zimno, a raz gorąco :P )
Naszej wspaniałej żydowskiej rodzinie za bycie żydowską rodziną i za godne podziwu ogarnięcie się w ostatniej chwili ;)
Specjalne podziękowania Sirrionom za śmiacie na konkursowym backstage'u ;)
I jeszcze specjalniejsze Grace, za pogaduchy i gry dla czterolatków o trzeciej nad ranem w infowymiocie (bardzo były adekwatne do mojego stanu ;) ).
I najspecjalniejsze Shoghunnowi, młodemu Rumiankowi i RurzOWEJ za podróż ("a przepraszam, dokąd właściwie Pani jedzie?" :D )

Było wspaniale!
EDIT:
Dzięki Dzięki, jak mogłam zapomnieć! ;)

boczas 

Wysłany: Sro Sie 25, 2010 11:36 pm   

dzieki duchowi i pitowi za nieoceniona pomoc.

bardzo fajna impreza. zaluje ze nie moglem w niej wziac udzialu normalnie jako uczestnik przez to ze mielismy zadanie do wykonania.
szczegolnie ciesze się ze moglem zobaczyc na zywo Le Mouvement Alerte, Rumpla i Audrey ;}
(Jean Daniel Fricker tez byl dobry maxx - nie znacie się ;<)
mam nadzieje ze w przyszlym roku bede mogl w pelni nacieszyc się ta impreza.

RurzOWA 

Wysłany: Sro Sie 25, 2010 11:50 pm   

To teraz wreszcie po lekkim ogarnięciu się moge i ja coś napisać:P
Faktycznie był to jeden z lepszych festiwali na których byłam :) Tu ukłony dla organizatorów:D
A teraz podziękowania:
:arrow: dla całej żydowskiej rodziny za jakże opracowane asynchrony oraz za to, że mogłam przez chwile być gwiazdą :P
:arrow: dla Mrówci obczajającej ze mną tajne techniki na wachlarzach :P
:arrow: dla Entów moich kochanych co nam tak pieknie spiewały ;)
:arrow: dla Grace która jak za każdym razem mnie mijała to upominała żebym się uśmiechała i sama się szeroko usmiechała :D
:arrow: dla Surikatków za bycie,rozśmieszanie i wspólne przebywanie :P
:arrow: dla Młodego za jego ' ten cały festiwal jest bez sensu' i "czyste" skarpetki :P
:arrow: dla Shoghunna za pomoc z rozłożeniem namiotu, poranną kawę, i przede wszystkim za wkręcenie w kijkowanie :D :D:D
:arrow: Divusowi za "Divus zdejm koszulke" :P
:arrow: Krystianowi za jego białe disco spodenasy ;P
:arrow: Ralphowi za slam:D Uwierz mi,że zdarłam sobie gardło w czasie głosowań na Ciebie:P i chyba to dlatego do tej pory mam chrypę:P
:arrow: No i największe podziękowania dla ekipy pociagowej jadacej do Bielska przez Warszawę :P Gdyby nie wy to taka wielka pierdoła jak ja usiadłaby na kupce swoich bagazy załamała łapy i powiedziała - "pier**le nie jade':P Ale ogarnęliście mnie na tylei pozbieraliście do kupy,że dotarłam cała do domu:)
Dzięki wam za to :*
(a i żeby BiałeKonie mi posta nie usunąłto pisze DZIĘKIDZIĘKI;))
p.s i pozdro dla Dziękiego ;)

Shoghunn 

Wysłany: Czw Sie 26, 2010 12:05 am   

A propos jeszcze festiwalowych zgrzytów, to ja nie odczułem niczego takiego... No może poza brakiem opisu grup występujących... Cholera, jak zapraszacie tylu różnorodnych gości, to przydałaby się tablica z jakimś opisem tego co robią, albo miniksiążeczki dawanej przy rejestracji... Rozumiem, że wiele występów jest trudnych do sprecyzowania i zamknięcia w jakiś ciasny opis, ale i tak uważam, że można by chociaż zasugerować, czego można się spodziewać...
To chyba wszystko, co jakkolwiek przeszkodziło mi w pełnym korzystaniu z festiwalu...
Całość była suuuuuper, na prawdę rację miał któryś z poprzedników... Najlepsze zakończenie najlepszego sezonu... Jeszcze raz dzięki zbiorcze dla wszystkich, dzięki którym te wakacje zapamiętam, jako jedne z najbardziej udanych...

Dżef 
...

Wysłany: Czw Sie 26, 2010 8:18 pm   

A i ten... Ent i Eld. Dzieki za sweter z karteczk :D Cay czas zastanawiam co narysować.
Rhalf

Lady-B 

Wysłany: Sob Sie 28, 2010 12:34 pm   

najbardziej podobały mi się warsztaty z Alienem, który stał się moim Guru :aniol:
a show które zrobiło na mnie największe wrażenie to "Burnt out Punks" - wyrwali mnie z butów :killer:
Od soboty są moimi idolami. Pokazali, że nie technika fireshow jest najważniejsza, ale to jak występ potrafi ponieść publiczność, bo przecież najważniejsze jest to żeby zrobić jak najlepsze show, a nie żeby zaszpanować przed ogniarzami.

Bardzo dobry pomysł był z namiotem chillout, choć techno powodowało u mnie skręt kiszek.
Trochę dziwne dla mnie jak na spotkanie ogniarzy w plenerze, było brak wspólnego ogniska, można by było tam siedzieć całą kupą i spędzić noc przy jakiejś gitarze przekazywanej z rąk do rąk i ździebko pomachać.
Brakowało mi też furtki w ogrodzeniu, przy przejściu do szkoły (wiem, wiem - nie wystarczyło ochroniarzy)
Dotyk napisał/a:
o materiałach filmowych nie marzę !! hehe

a to dlaczego? -marzenia się spełniają :-D
Z finału najbardziej podobało mi się "Wesele" - po prostu wymiatają!
Resztę wrażeń i przemyśleń dopiszę następnym razem.

ann_a 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 1:16 pm   

Lady-B napisał/a:
choć techno powodowało u mnie skręt kiszek

Dubstep.

Chociaż jak ciocia wikipedia mówi: nazwą techno bywa powszechnie mylnie określana całość elektronicznej muzyki tanecznej.

--> Tak na boku - rzeczywiście, przejście przy ogrodzeniu blisko szkoły by się przydało, choć tak jak było też było ok. /żeby nie było że post nie na temat/

Kotu 

Wysłany: Sob Sie 28, 2010 2:52 pm   

Materiały filmowe będą. Dużo. Tylko trochę cierpliwości.

Eld 

Wysłany: Pon Sie 30, 2010 7:20 pm   

To teraz ja, na szybko. Dzięki Dzienki Cienki:

Organizatorom - za ogrom pracy
Żydom - za Żydowisko i rodzinną sesję zdjęciową ("weź się ogarnij" :D )
Rooshoffej mojej słitaśnej - za całokształt ;)
Shogunowi i Młodemu - za śpiworki,
Rhalfowi - za sweter i przede wszystkim za dobrą zabawę na slamie. jak dla mnie wygrałeś ;)
Basowi - za minę "kaczuszki",
Skrzymkowi - za nieoficjalną nazwę burdelu ("U Karola") :P
Kotowi ;) - za wygibasy na slacku ;)

Speszal fenks:

Dzielnemu - za to, że od Twojej ksywy powstało nowe hasełko, wielkie Dzięki :P
Ekipie Plandekowej - za wszystko, a w szczególności za wspólne trzymanie płachty na wietrze oraz za różowy pentagram i lampki :D
Surykatkom, Shogunom i Rooshoffej - za spanie w sali ;)

No i ogólnie dzięki wszystkim, których nie wymieniłam, a z jakichś przyczyn powinnam :P

Łuniek 

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 11:06 pm   

Muszę przyznać, że festiwal był fantastyczny - wszędzie blisko, świetne gale, pomocni wolontariusze, sala do trenowania.

Dziękuję:
:arrow: mojej Sylwii i Kamili za podróż, treningi, zwiedzanie Lublina i towarzystwo,
:arrow: wszystkim, z którymi trenowałem: Kami, Tomek (chyba dobrze pamiętam imię), Kotu, Cyrik itp.
:arrow: ornitologom z Dobrzenia za obecność i wspólne rozmowy,
:arrow: organizatorom za świetny festiwal,
:arrow: wszystkim, których poznałem,
:arrow: tym, których dawno nie widziałem, a mogłem w końcu zamienić kilka słów.

I specjalne podziękowania dla Kota za polecenie sosu.
Do zobaczenia za rok.

Rhalf 
.:Rusałki:.

Wysłany: Wto Sie 31, 2010 6:46 pm   

Jest jeden powód, dla którego trochę nie lubię tematów z podziękowaniami.
Jak zamiast wpisać: "ctrl+S rhalf", czytam całe posty, to narasta we mnie wrażenie, że mimo, ze byłem na festiwalu to ominęło mnie tak dużo, że równie dobrze mógłbym zostać w domu i czytać tematy z podziękowaniami.

PS: dziękuję za podziękowania dla mnie :D

mój status

MagMa 
..

Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 4:06 pm   

Jeśli ktoś coś podczas Carnavalu zagubił/zostawił i chce to odzyskać, to proszę o kontakt. Znaleźliśmy sporo ubrań różnej maści oraz parę innych rzeczy ;) .

Pitt 
..

Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 12:08 pm   

Dziękuję wam wszystkim za tak dobre słowa i cieszę się że się dobrze bawiliście.

Jako koordynator Urban Highline trochę żałuję że tak mało się o nim tu pisze :)
Myślę że będę musiał trochę bardziej promować tą dyscyplinę na innych konwencjach, a na samym karnawale w przyszłym roku zaplanować jakieś warsztaty dla początkujących i średnio zaawansowanych.
Uwierzcie, kiedy przejdziecie swojego pierwszego highlina nic już nie będzie takie samo :evil:

I pamiętajcie to Wy tworzycie ten festiwal, my go tylko organizujemy :) dlatego to wam, uczestnikom, chcę podziękować bo to wy nas motywujecie do jeszcze większego zaangażowania w organizację kolejnej edycji. (gdzie będziemy mogli popracować nad tymi niedociągnięciami, których i tak podobno nikt nie zauważył, z powodu tak dużej ilości wydarzeń ;)

Keep Juggling & SlackOn

PS
Chciałem podziękować Indivisual za ich pracę i sory chłopaki za te niedociągnięcia na początku.
Dżefowi za jak zawsze niezwykłą sesję passingową.
Paulo za dostarczenie nam tylu emocji podczas combatu.

mój status

su 

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 4:15 pm   

Ja doloze swoje trzy slowa na temat festiwalu a w szczegolnosci na temat konkursu ktory wygralem .

Organizatorzy do dnia dzisiejszego nie wyplacili nagrody (umowa byla maximum dwa tygodnie) .Po konkursie odmowili podpisania jakiejkolwiek umowy .Trudno się dodzwonic w sprawie jakis informacji .A jak juz się uda to jedyna odpowiedz to to ze urzednicy blokuja pieniadze i ze to nie ich wina .Jak dla mnie to straszna zenada .
Zastanawiam się czy tylko ja mam ten problem i czy finalisci konkursu fire show dostali nagrode ?

Szy 

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 4:24 pm   

Też wciąż czekamy.

Ostatnie info od Ducha miałam ostatniego sierpnia, potem odpowiedzi na maile i wiadomości nie dostałam, ale wiem że Duchu jest w ciągłych rozjazdach.

Umowy też nie mamy podpisanej

rck 
**

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 5:15 pm   

Bardzo mi przykro, że na nagrode trzeba wciaz czekac.
Takie sa realia urzednicze. Mowilismy o dwoch tygodniach jako minimum przy wszystkich formalnosciach - niestety ten pozytywny scenariusz się nie sprawdzil, formalnosci zajmuja dlugo. Strona finansowa festiwalu nalezy w zupelnosci do sponsora imprezy, my nie mamy na to najmniejszego wplywu, niestety. Mimo wszystko staramy się wywrzec presje na osobach za to odpowiedzialnych, poniewaz rowniez dla nas jest to sytuacja niekomfortowa.
Co jest pewne, pieniadze zostana wyplacone

su 

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 7:40 pm   

Ja slyszalem wersje minimum 3 dni a maxim 2 tygodnie !

rck 
**

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 8:05 pm   

Myslę, ze to nie najlepsze miejsce na tego typu dyskusje, wiec nie bede się klócic co slyszales, a czego nie. Podejrzewam, ze zdarzylo Ci się juz nie raz pracowac na zlecenie organizacji, urzedu itd., wiec powinienes dobrze wiedziec, że 2 tygodnie to minimum na cala urzednicza machine. A czesto trwa to duzo dluzej. Nikogo to nie cieszy, ale takie są realia.

Pozdrawiam

su 

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 8:44 pm   

Pracowalem wiele razy z roznymi urzedami i jeszcze nie spotkalem się z takimi opoznieniami i brakiem komunikacji jaka okazuja organizatorzy festiwalu Sztukmistrze .Zawsze do tej pory gdy ewentualnie cos się przedluzylo organizator odbieral telefon i potrafil wytlumaczyc dlaczego jest obsuwa z wyplata jak rowniez potrafil okreslic kiedy bedzie .Temat podejmuje na forum poniewaz organizatorzy nie odbieraja telefon i nie sa wstanie wyjasnic dlaczego nie wyplacaja naleznej nagrody .Z poczatku slyszalem ze ksiegowi na urlopie ,pozniej ze ktos blokuje kase w urzedzie ,w zeszlym tygodniu dostalem smsa ze kasa ma byc do konca (zeszlego) tygodnia . Czuje się po prostu oszukany .

Łuniek 

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 9:16 pm   

rck napisał/a:
Myslę, ze to nie najlepsze miejsce na tego typu dyskusje, wiec nie bede się klócic co slyszales, a czego nie. Podejrzewam, ze zdarzylo Ci się juz nie raz pracowac na zlecenie organizacji, urzedu itd., wiec powinienes dobrze wiedziec, że 2 tygodnie to minimum na cala urzednicza machine. A czesto trwa to duzo dluzej. Nikogo to nie cieszy, ale takie są realia.

Pozdrawiam

Pracowałem nie raz na zlecenie różnych organizacji itp. i prawie zawsze pieniądze dostawałem do razu gotówką albo maksymalnie 14 dni od dnia pokazu.

Odpowiedz do tematu