Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
[2010.08.19-22] Carnaval Sztuk-Mistrzów
Autor Wiadomość
rck 
**

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 9:38 pm   

No to gratuluje - moje doswiadczenia sa inne.

Podsumowujac, bo to jest juz meczace:
-urzad miasta przeciaga wyplate umow i nie nasza wina, ze owszem, pracownicy byli na urlopach, ze kazda umowa musi zebrac 10 pieczatek i 20 podpisow i to trwa, i ze pani ksiegowej się nie spieszy. gdyby to zalezalo od nas, pieniadze poszlyby nastepnego dnia.
- my tez dostajemy ciagle info ze wyplata bedzie w tym tygodniu, pozniej ze w nastepnym itd. Koordynator (bo pewnie o nim mowisz, uzywajac zbiorczego okreslenia "organizatorzy") przekazuje Ci tylko te informacje, jaki dostaje z um.
- nagrody zostana wyplacone, wiec nie musisz czuc się oszukany, mozesz byc zniecierpliwiony, co jest calkiem zrozumiale.

Pozdrawiam raz jeszcze

Kotu 

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 9:47 pm   

Muszę potwierdzić słowa Asi (rck) - UM na prawdę blokuje przez ten cały czas pieniądze i cały czas czekamy na fundusze za wiele umów. Jeśli macie doświadczenia pozytywne po pracy z Urzędami to bdobrze o nich świadczy ale Lubelski Urząd Miasta widocznie do takich się nie zalicza. Pieniądze pojawią się niebawem (miejmy nadzieję) na Waszych kontach. Proszę jeszcze w imieniu swoim i pozostałych organizatorów o trochę cierpliwości. Pozdrawiam, Kotu.

su 

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 10:30 pm   

Cytat:
urzad miasta przeciaga wyplate umow i nie nasza wina, ze owszem, pracownicy byli na urlopach, ze kazda umowa musi zebrac 10 pieczatek i 20 podpisow i to trwa, i ze pani ksiegowej się nie spieszy. gdyby to zalezalo od nas, pieniadze poszlyby nastepnego dnia.

Ja nie mam zadnej umowy !! Osoba odpowiedzialna za konkurs zapewniala ze nie potrzebna mi zadna umowa ,ze dostane cala sume bez podatku ,ze umowe to ktos wezmie cala na siebie zeby bylo szybciej i latwiej . Dalem się nabrac zreszta chyba jak wszyscy ktorym obiecano jakas nagrode .

ps zniecierpliwiony to bylem przez pierwsze dwa tygodnie czekania !

Loki 

Wysłany: Sro Paź 06, 2010 9:05 am   

A ja bym prosił żeby załatwiać takie rzeczy na privie dobrze? Dziękuję.

orsyno 

Zaproszone osoby: 12
Wysłany: Sro Paź 06, 2010 5:42 pm   

Loki napisał/a:
A ja bym prosił żeby załatwiać takie rzeczy na privie dobrze? Dziękuję.

a dlaczego? właśnie po to też jest to forum, nie tylko do plotkowania, zachwalanie siebie nawzajem czy robienia docinek...

Festiwal bardzo mi się podobał ale forma z jaką załatwiane są sprawy finansowa nie można wrzucać pod dywan. Zwłaszcza, że w Lublinie ma być EJC.

Ja miałem zlecenie w swoim mieście na początku września. Impreza rangi wojewódzkiej, bo Jarmark Wojewódzki, zlecenie na kilkanaście osób i na dwa dni.
Wystawiłem fakturę, pieniądze w całości dotarły dopiero dwa dni temu. Ale miałem kontakt z osobą koordynującą bardzo dobry.

Tu dobrze, że powstał ferment, nie umniejsza jakości imprezy ale stawia pytania oraz ukazuje postawę nas do siebie samych. Su jest jednym z nas, więc trza Go wspierać.
Kto może niech zwróci uwagę w Jego sprawie gdzie trzeba skoro nie można inaczej.

[ Dodano: Sro Paź 06, 2010 5:50 pm ]
co mi do tego? bywa, że mam podobne problemy, Su również i do mnie zwrócił się o radę.
Ciebie oburzają sprawy związane z wynagradzaniem?

mój status

su 

Wysłany: Wto Paź 12, 2010 1:14 pm   

Przyrzeczenie nagrody konkursowej jest rodzajem przyrzeczenia publicznego i jest czynnością jednostronnie zobowiązującą co oznacza, że organizator nie ma możliwości dowolnego wycofania się Przysługuje roszczenie o spełnienie świadczenia zgodnie z treścią przyrzeczenia (czyli wydanie nagrody). Podstawa prawna: art. 919 KC i następne.

Ywysme 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Paź 12, 2010 5:04 pm   

Czytam sobie czytam dzisiejszy przekrój, a tu wkładeczka o Carnavale. Miło się jakoś zrobiło na moim kuglarskim sercu:)

Kotu 

Wysłany: Sro Paź 13, 2010 9:40 am   

su, jeżeli chcesz domagać się natychmiastowego wypłacenia nagrody drogą tak oficjalną to informuję, że oficjalnym organizatorem Carnavalu Sztukmistrzów był Urząd Miasta Lublin. Zatem do nich na podstawie tego paragrafu możesz zgłaszać się po nagrodę. My czekamy już nie wiem ile czasu na pieniądze (nie tylko Twoje). Jeśli nie wierzysz, że tak ciężko się dogadać z nimi to próbuj sam i życzę powodzenia. Ale ja Ci wtedy nie wróżę rychłego powodzenia. Więc powtarzam - proszę jeszcze o trochę cierpliwości i pieniądze na pewno zostaną wypłacone.

su 

Wysłany: Sro Paź 13, 2010 4:25 pm   

Mam gdzies twoje wrozby .i dosyc sluchania "poczekaj jeszcze " .Mam juz przygotowany odpowienidk wniosek .Cala sprawe zamierzam naglosnic poprzez lublinskie media .

Szy 

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro Paź 13, 2010 8:42 pm   

Nagrodę wypłacą ci najpóźniej do końca roku, bo to budżetówka i muszą się zamknąć z rozliczeniami.

Pozew przeciwko Urzędowi Miasta Lublin będzie się toczyć w Lublinie (bo taka jest właściwość sądu), musisz jechać do Lublina i go złożyć lub wysłać pocztą. Poczta dostarczy pozew w ciągu ok 3 dni, po mniej więcej 7 dniach jak ktoś go zweryfikuje to odeślą ci zarządzenie o zwrocie z przyczyn formalnych, na uzupełnienie masz 7 dni. Uzupełniasz zgodnie z zarządzeniem i powiedzmy, że przyjmują pozew. Zanim trafi na wokandę minie mniej więcej 3 miesiące (czyli razem z przesyłaniem poczty na pierwszy konkret czekasz min 4 miesiące).

Jeśli chcesz się obejść bez braków formalnych to pozew musi ci napisać prawnik ( koszt!) + jeśli wygrałeś 5tyś, to zapłacić musisz 250zł.

Jeśli do końca grudnia (czyli niecałe 3 miesiące) urząd nie wypłaci nagród to będzie miał problemy w czasie kontroli, więc zapewne wypłaci. Wtedy wtedy twoje roszczenie stanie się bezzasadne ( bo zaspokojone) i będziesz musiał cofnąć pozew ( jak nie cofniesz to zrobią rozprawę i dostaniesz kosztami). Jeśli cofniesz przed wysłaniem kopi pozwu do Urzędu to zwrócą ci całe 250, a jak już po tym to zwrócą tylko 125zł.

Według mnie wycieczka do sądu się nie opłaca. Jeśli nie dostaniesz kasy do końca roku, dopiero wtedy wystąp na drogę sądową.

Pomyśl jeszcze od tej strony, że jeśli wyślesz pozew do Urzędu Miasta to zapamiętają sobie Carnaval jako imprezę z którą były problemy i wydarzenie pewnie straci trochę przychylności magistratu. Wiem, że czekanie na gotówkę jest bardzo frustrujące, bo każdy już ma jakieś plany związane z kasą, ale teraz swoim działaniem nic nie zyskasz a możesz tylko zaszkodzić.

orsyno 

Zaproszone osoby: 12
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 9:08 pm   

mimo wszystko czy na innych festiwalach, np. muzycznych, filmowych też wypłacają za pracę czy nagrody po kilku miesiącach, czy pod koniec roku?

mój status

Szy 

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 7:18 pm   

Wygrana wpłynęła na nasze konto, nie wiem czy miał na to wpływ mój mail do kierownika wydziału budżetu i księgowości urzędu miasta Lublin.

2 mce oczekiwanie to długo, ale mój rekord to 11, więc nie było najgorzej. Nawet oczekiwanie nie popsuło nam bardzo dobrej opinii o tej imprezie.

marshall 
*

Wysłany: Nie Paź 24, 2010 4:17 pm   

"...Nawet oczekiwanie nie popsuło nam bardzo dobrej opinii o tej imprezie..."

I to się chwali Szy :) Bo impreza była przednia :)

Odpowiedz do tematu