Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
[2010.08.13-15] Fire&Drums, Ulicznicy 2010
Autor Wiadomość
RADO 
wróg

Wysłany: Sro Sie 11, 2010 2:36 pm   

Mam prosbę od strony technicznej...

Proszę o wyznaczenie placu / terenu obok sceny tylko dla grupy majacej nastepny pokaz, ktory umozliwi rozlozenie się, przygotowanie itd. w tamtym roku na rynku szczerze to byl koszmar, musialem pilnowac wszytsgo do okola by ktos nie zadeptal, świsnął czy tez gwizdnął lub tez buchnął innymi słowy zajumał itd itp.

I druga prosba, proszę o przemyslenie zaplecza technicznych a mianowicie ten wielki czarny parawan, który stałna srodku, za ktorym dziły się dantejskie sceny - moze gdzies z boku? lub łatwy do przenoszenia itd itp.

I wkoncu jakies podsumowanie odnosnie rozpisy + czas o ktorej, i czy sa czy nie ma eliminacji i cos jest grane :)

Grace 
przyjaciel

Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 2:46 pm   

Rado, tym razem wszystko jest w parku, więc miejsca będzie mnóstwo i faktycznie to, o czym mówisz będzie dało się zorganizować. Na rynku był o tyle problem, że albo więcej miejsca dla publiki albo dla artystów no i niestety wtedy publika wygrywała bo nie mieli za dużo miejsca w ogóle.

Ile sugerujesz, żeby takiego miejsca dla artystów było?

Czas na zgłoszenia jeszcze jest. Tak czy siak chcemy wszystkie grupy obejrzeć w wybranym czasie eliminacji, więc można uznać, że eliminacje będą. Najwyżej będą miały bardziej formę prób albo sesji foto.

Dokładną rozpiskę, dopiętą na ostatni guzik podam w dniu eliminacji, bo zgodnie z regulaminem zgłaszać się można nawet i wtedy.

Aktualna rozpiska jest taka:
Piątek:
grupy:
Sirrion
Bractwo Ognia Spaleni
Draconica

solo:
Katarzyna Szumilas
Sebastian Malicki
Maksymilian Smyczyński
Grzegorz Rajs
Marta Szęszoł
Marcin Stasicki

sobota:
grupy:
Margaritha
Mojito Konga
Dzieci Ognia

solo:
Aleksandra Olszewska
Marcin Kawecki
Paweł Kwaśniewski
Paweł Krawczyk
Karol Skrzymowski
Andrzej Kot
Paweł Łobanowski
Jakub Mikowicz

Grupy i soliści będą troszkę pomieszani z naszymi przerywnikami - niespodziankami, które mają zapychać ewentualne dziury i przesunięcia.

W chwili obecnej można mi jeszcze zgłaszać zapotrzebowanie na określoną godzinę występu.

mój status

Tequila 

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 2:51 pm   

dlaczego grupy i soliści są rozbici na dwa dni? nie można w jeden dzień zrobić solistów a w drugi grup?

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Sro Sie 11, 2010 3:35 pm   

Tequila, każdy wybiera dzień eliminacji jaki mu pasuje. Nie tylko Sirrion może tylko w jeden dzień, a wielu solistów startuje również w grupach. Dla nas nawet lepiej, bo większe urozmaicenie.

mój status

RurzOWA 

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 1:49 am   

w takim razie proszę mi powiedzieć jakie podłoże bedzi na eliminacjach a jakie na finale? Bom juz się pogubiła :P

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 10:28 am   

Podłoże będzie takie samo cały czas, to znaczy betonowa płyta boiska, które znajduje się cały czas. Najwyżej rozmaite backstage itp, będą na trawie.

Dalej możecie sobie klepać godziny na eliminacje. W razie czego mamy dowolną liczbę zapychaczy dziur, więc przestojów nie będzie.

Przy okazji, pogoda na niedziele robi się trudno przewidywalna. Jeśli będzie ładnie, oczywiście rozgrywamy wszystko jak należy. Jeśli nie, w skrajnym przypadku decyzja będzie podjęta na podstawie eliminacji.
Jednakże, ze względu na nagrodę publiczności, fundowaną przez publiczność, będziemy starać się w miarę elastycznie podejść do tematu. Mamy mnóstwo czasu, suche miejsce gdzie można się schować, więc w razie czego będziemy próbować czekać.

Tymczasem, na podstawie wstępnych propozycji kolejności i godzin występów zgłaszanych przez uczestników, baaardzo wstępnie proponuję taką kolejność:

piątek:
godzina występ
21.00 Marta Sęszoł
21.10 Katarzyna Szumilas
21.20 Marcin Stasicki
21.30 Bractwo Ognia Spaleni
22.00 Sebastian Malicki
22.10 Artur Margraf
22.20 Draconica
22.50 Grzegorz Rajs
23.00 Maksymilian Smyczyński
23.10 KTTO Sirrion

sobota:
godzina występ
21.00 Paweł Krawczyk
21.10 Marcin Kawecki
21.20 Karol Skrzymowski
21.30 Mojito Konga
22.00 Paweł Łobanowski
22.10 Jakub Mikowicz
22.20 Margaritha
22.50 Paweł Kwaśniewski
23.00 Aleksandra Olszewska
23.10 Dzieci Ognia
23.40 Andrzej Kot

Zostawiłam większe odstępy, bo wiem, że
a. opóźnienia zawsze się trafiają
b. grupy często potrzebują więcej czasu na rozłożenie/sprzątnięcie niż można się spodziewać
c. mamy dowolne ilości przerywników, jako zapychacze dziur, w razie jakichś obsuw.

Jeśli ktoś ma jakieś ALE, musi zdążyć na pociąg, jest za blisko swojej grupy, ma tyle rozstawiania, że musi być na początku itp.
Piszcie. Jak powiedziałam, to wszystko jest bardzo wstępne.

mój status

fluo 
**

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 8:57 pm   

Czy będzie zapewnione takie przepyszne jedzonko jak na Juggling days, czy trzeba to załatwić we własnym zakresie?

mój status

Dotyk 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 9:40 pm   

A ja tak spytam, czy są przewidziane jakieś atrakcje w trakcie dnia ?:)

mój status

Shoghunn 

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 9:56 pm   

No, popsuł mi się wyjaz za granicę, więc będę na imprezie... Również z młodym udajemy się potem na sztukmiszczów, więc nocleg w lublinie dla dwóch osób by się przydał przed :D ide się pakować...
Acha... I chętnie się zapiszę do konkursu, więc możecie mnie liczyć, jeśli są miejsca... Internetowa rejestracja jest do 10, dlatego też zapiszę się dopiero w Gliwicach :D , przy czym liczę głównie na wskazówki od sędziów i upominek :P
Pozdrawiam
do jutra

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 10:13 pm   

ok, po kolei

1. jedzonko będzie, w pierwszej kolejności dla występujących! ;P
2. Atrakcje będą, przewidziane gry jak w czasie juggling days i niespodzianki ;) Możecie też podsyłać mi własne pomysły, ale to już na miejscu. Mamy 3 dni na zabawę ;)
3. Możesz mi jeszcze zgłoszenie przez internet wysłać, myślę, że jeszcze ze 2-3 godzinki będę na sieci i chyba potem całkiem z rana, do 8, więc jeszcze Cię wrzucę na wydrukowaną listę. Wszystkich innych też.
Termin w regulaminie był po to, żebym miała czas w razie czego poumawiać się z osobami, które mogą w ten drugi dzień wystąpić - dla równowagi, ale same zgłoszenia się ułożyły po równo, więc problem z głowy ;)

mój status

Shoghunn 

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 10:27 pm   

zgłoszenie wysłane, jeszcze jedno pytanko, trzeba mieć dwa układy, czy w razie ewentualnego przejścia do finału, można wystąpić z tym samym, czy na szybko motać drugi układ??

Dotyk 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 10:47 pm   

Shoghunn napisał/a:
jeszcze jedno pytanko, trzeba mieć dwa układy, czy w razie ewentualnego przejścia do finału, można wystąpić z tym samym, czy na szybko motać drugi układ??

Dwa układy to zapewne będzie spory atut , jednak obecnie ciągnie się tendencja na powtarzania układu ( patrz ten sam z eliminacji w finale ) ;] choc , możliwe że się mylę i są tak pracowite osoby/ grupy ;]

mój status

jas.plomyczek 
**

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 10:59 pm   

ok, :D ja też będę, do zobaczyska pojutrze, bo na jutro ze Świnoujścia nie damy rady. do zobaczyska.

mój status

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 11:09 pm   

aktualne zgłoszenia sobota (chwilowo piątek bez zmian)
godzina występ
21.00 Paweł Krawczyk
21.10 Marcin Kawecki
21.20 Mojito Konga
21.50 Karol Skrzymowski
22.00 Paweł Łobanowski
22.10 Margaritha
22.40 Jakub Mikowicz
22.50 Paweł Kwaśniewski
23.00 Incanto
23.30 Aleksandra Olszewska
23.40 Dzieci Ognia
23.50 Maciej Czarski
00.00 Jaś Płomyczek
00.10 Andrzej Kot

Co do układów, to zależy od Was. Jury w finale patrzy na pokaz finałowy, a w eliminacjach na pokaz z eliminacji i porównywane są w obrębie poziomu (eliminacje, finał), a nie jako całokształt obydwu (chyba, że dla zainteresowanych)

Gdyby w niedziele lało, decyzja zapada na podstawie eliminacji, wiec to moze byc tez wskazówka do wyboru pokazu. Kazdy wybiera inną strategię. W zeszłym roku, trochę pewnie ze względu na pogodę, często w eliminacjach była okrojona wersja z finału. Ale to nie musi być reguła. Zaskoczcie jury czymś to się okaże, czy to było trafione czy nie ;)

mój status

dervush 

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 11:17 pm   

To i ja wyslalem zgloszenie. Bedzie smiesznie :)
Do zobaczenia!

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 11:20 pm   

No to super, może ktoś jeszcze grupowo? Szczególnie w piatek, bo jeszcze do północy nie dobiliśmy ;)

mój status

RADO 
wróg

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 11:41 pm   

Cytat:
o do układów, to zależy od Was. Jury w finale patrzy na pokaz finałowy, a w eliminacjach na pokaz z eliminacji i porównywane są w obrębie poziomu (eliminacje, finał), a nie jako całokształt obydwu (chyba, że dla zainteresowanych)

Cytat:

Gdyby w niedziele lało, decyzja zapada na podstawie eliminacji, wiec to moze byc tez wskazówka do wyboru pokazu. Kazdy wybiera inną strategię. W zeszłym roku, trochę pewnie ze względu na pogodę, często w eliminacjach była okrojona wersja z finału. Ale to nie musi być reguła. Zaskoczcie jury czymś to się okaże, czy to było trafione czy nie

To sa dwie sprzeczności...

Eliminacje / finał nie sa porownywane...ale...mozna zaskoczyc w finale...czym skoro elimiancje nie sa porownywane ? :)

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Pią Sie 13, 2010 12:16 am   

eh, widzę, że z Sobolem lubicie szukać dziury w całym.

Chodzi mi o to, że w finale zapominamy o tym, co kto robił w eliminacjach i porównujemy tylko finałowe pokazy ze sobą.
Jednakże, gdyby finał miał się nie odbyć z powodu deszczu, wówczas musimy się skupić na wrażeniach z eliminacji.

A zaskoczyć można w ogóle. Tak, jak Wyście w zeszłym roku pokazali pokaz bardziej rozbudowany (a może w eliminacjach okrojony), można go pokazać lepiej, można zrobić coś innego, można zrobić to samo udowadniając, że można to samo powtarzać w nieskończoność bezbłędnie (nie mówię tu o porównywaniu pokazów eliminacyjnych z finałowymi, mówię też z punktu widzenia publiki).

W tym roku dochodzi nowa nagroda - od publiczności, więc pamiętajcie, że jury będzie miało bardzo różne składy ;)

mój status

sobol 

Wysłany: Pią Sie 13, 2010 12:48 am   

Dlaczego z Sobolem? Ja się nie wypowiadałem w tym temacie od... dawna. I mi jest wsio radno kto, co, gdzie, jak. Proszę mnie w to nie mieszać, ewentualnie skontaktować się z moim adwokatem. ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia dziś.
Sobol.

Grace 
przyjaciel

Wysłany: Pią Sie 13, 2010 1:04 am   

Oj Sobol, kilka postów temu się o coś czepiałeś ;) Dobra, nie ważne, cieszę się, że startujecie ;)

Obecnie mamy łącznie 7 grup i 18 solistów. Teraz zgłoszenia internetowe do 8 rano, a potem na miejscu u mnie.

Będę na miejscu od ok 11.30 i pewnie będę wtedy czyścić salkę dla was wszystkich (z pomocą Ent, Eld i Żabola) ;)

mój status

Odpowiedz do tematu