|
Sposoby na tarcie sznurka |
| Autor |
Wiadomość |
Milek
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 9:38 pm Sposoby na tarcie sznurka
|
|
|
Każdy z nas chyba nie na widzi momentu gdy zmieniamy sznurek na nowy a chcemy pokręcić na 2-3 diabolach Macie jakieś sposoby na tarcie sznurka ja np robię w ten sposób :
- z 4 pętle i rozpędzam diabolo tak przez 5-10min
lub
3 pętle i vertax
a wy co w tedy robicie |
|
|
|
 |
Sparta

|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 8:03 pm
|
|
|
| Kręcę jednym i czekam aż się ureguluje.. |
|
|
|
 |
Milek
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 1:18 pm
|
|
|
czasem długo to trwa D |
|
|
|
 |
Flying Piano
**

|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 9:29 pm
|
|
|
No ja tak hardcore'owo przez jakieś 10 min cisnę orbitę na pętli. Po tym elemencie rzadko kiedy mam na co narzekać |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 10:18 am
|
|
|
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. Mówisz o sznurku Henrysa czy jakimś innym? Chodzi o to, ze jest za twardy na początek?
Bo sznurek Babache jest zrobiony pod kątem właśnie kilku diabolo i jest nieco miększy, przez to nie trzeba go wyrabiać. |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
dzacek

|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 11:35 am
|
|
|
| Na moje oko Henrysa też nie trzeba ^^ Od razu po zmianie mogę bez problemu na 2d kręcić. Chyba, że trafiłem na jakiś wyjąkowy egzemplarz |
_________________ Mój filmik
http://www.lastfm.pl/user/dzacek92 |
|
|
|
 |
Milek
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 2:46 pm
|
|
|
ja mam henrysa oczywiście na 2 można ale ciężko jest jak jest nowy sznurek to to jedno diabolo spada ! przy podbijaniu to dlatego się pytam jakie macie na to sposoby bo np 3 już na nowym sobie nie pokręcę |
|
|
|
 |
Maćq
**
|
Wysłany: Sob Maj 28, 2011 1:55 pm
|
|
|
Bloxorz bardzo gratuluje Ci tych trzech diabolo którymi tak się lansujesz no na tarcie sznurka to napisałeś tu najlepsze sposoby i niema co kombinować ja też na nowym nie potrafię 3 więc nie martw się nie jesteś sam |
_________________ 1circus set ultralight
3finesse evo1 |
|
|
|
 |
Sparta

|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 8:41 pm
|
|
|
| rada na gorąco - nie próbować załatwić tego papierem ściernym, bo po prostu sznurek sięniszczy a tarcie takie samo. Właśnie rozwaliłem sobie sznurek tym sposobem... |
|
|
|
 |
haosone

|
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 2:02 pm
|
|
|
Próbował ktoś z mydłem albo woskiem podobno to pomaga...
Moczysz mydło (w kostce) po czym przeciągasz po nim parę razy sznurek następnie płuczesz i suszysz...
Przeciągasz kilka razy sznurek po wosku (np świeczka) i usuwasz nadmiar...
Podobno 1 sposób jest skuteczniejszy... |
_________________ I am chaos... haosone... everything arised from me... but I myself am nothing... am I? |
|
|
|
 |
Milek
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 7:28 pm
|
|
|
czytałem o tym na dca że podobno to pomaga ^^^
podobno mydło działa jeśli przetrzesz sznurek to otrzymasz taki sam efekt jak po 2 dniach kręcenia )
chyba to czytałeś ? |
|
|
|
 |
haosone

|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 7:40 pm
|
|
|
no właśnie stąd to pytanie (sugestia)... tylko tam zdania są w sumie podzielone... choć większość na tak... więc się zastanawiałem czy ktoś tu próbował...
no i zarazem informacja której na tym forum nie ma...
a skoro o tym mowa to pocieranie sznurka o samą oś trzymanego diabolo albo o drewno też podobno pomaga... |
_________________ I am chaos... haosone... everything arised from me... but I myself am nothing... am I? |
|
|
|
 |
Sparta

|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 1:59 pm
|
|
|
| Mi namydlanie ratuje czas. O wiele szybciej jest zdatny do dwójki, choć nie od razu. Polecam |
|
|
|
 |
|
|