|
Pozostać przy starym czy kupić nowe (Yoyo)? |
| Autor |
Wiadomość |
raq
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 8:36 pm Pozostać przy starym czy kupić nowe (Yoyo)?
|
|
|
Witam. Na wszystko i wszystkich przychodzi czas. Tak też stało się w przypadku mojego Speedera. Troszkę popękany, łożysko dziwnie pracujące, shimy troszkę wygięte i O-ring w stanie masakrycznym (właściwie to dzisiaj odpadła mi połowa poczas machania). Czas na nowe yoyo. Poszukałem w internecie i wiele osób chwali SR-71. Od yoya oczekuję niskiej responsywności oraz długiego spina. Mój speeder ma mały, ledwie 30 sekund. Moje pierwsze yoyo Speed-Maker było dosyć responsywne co mnie denerwowało w późniejszym etapie machania. Tak więc kupując następne yoyo nie chcę zrobić krok do tyłu. Chociaż rozmyślam nad kupnem nowego łożyska (KK najlepiej), shimów i o-ringa do mojego Speedera. Pęknięcia w niczym nie przeszkadzają. Teraz moje pytanie. Czy warto wydać prawie 200zł na nowe yoyo z łożyskiem Speed, czy może wydać 100zł na odnowę Speedera? Chętnie też rozpatrzę inne propozycje Yoyo. A i czy łożysko Speed jest coś warte?
Pozdrawiam i z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
Milek
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 9:46 pm
|
|
|
| ja ci polecam LCY3 120zł kosztuje na polskiej stronie o yoyo i jest moim zdaniem najlepszy ma długiego spina 2min można zrobić na nim wszystko |
|
|
|
 |
Zax
.

|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 11:25 pm
|
|
|
Spin nie zalezy od yoya. To po pierwsze. Po drugie warto czyścić łożysko w benzynie. W ten sposób pozbywasz się zabrudzeń wewnątrz przez co tracisz respons.
Jeżeli chcesz dobre yoyo to nie bój się wydać tych 160-260zł. Zapewniam Cię, że warto. W tej chwili masz bardzo dobre i nie drogie metale od YoYoFactory. Jak kupisz używane to jeszcze taniej. Polecam Yuukste, Bossa, 888 lub 888x, Genesis. Będą zdecydowanie przyjaźniejsze niż Speeder który bez szerokiego gapa i łożyska KK jest słaby.
Możesz też rozejrzeć się za czymś od HSpinui Ich yoya też są dobre i bywają tańsze niż YYF.
LCY3 da się kupić nowe? Jest jedna osoba w Polsce która mogłaby mieć nowe LCY3, ale nie sądzę aby miała. Jak już to używane, ale fakt. Yoyo bardzo tanie i bardzo dobre. BIST ma ogólnie fajne yoyka, szczególnie B-rush II. |
|
|
|
 |
raq
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 11:04 pm
|
|
|
Więc mam dylemat pomiędzy dwoma yoyami.
-B!ST B-rush z łożyskiem BC
-B!ST LCY3 z łożyskiem areoyo EVO (V-kave)
-Boss
Które wybrac <myśli> |
|
|
|
 |
Zax
.

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 8:19 am
|
|
|
| Boss. Jak b-rush to tylko wersja II. Na plus jest to, że ma łożysko BC, ale czy dla tego się opłaca kupować? Nie wiem. LCY3 jest fajne, w dodatku na V-kave, ale Boss jest z tych wszystkich zdecydowanie najlepszy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|