|
Pomoc dla całkiem zielonych. |
| Autor |
Wiadomość |
newdiabolo
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 6:32 pm
|
|
|
Spoko Jeszcze niedawno robiłam to samo, a i tak teraz cały czas haosone męczę na pw |
_________________ (|><|) <-- Diabolo ^^
A monocykl się nie mieści :D |
|
|
|
 |
Tomek1
..
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 4:58 pm
|
|
|
no i mam kolejny problem Kręciłem diabolo z 3 min i przestałem kręcić tak żeby sprawdzić ile czasu się będzie kręcić ( masło maślane ;p ) no i okazało się, że po 5 sek zaczęło wariować to się nie dziwie dlaczego triki mi nie wychodzą, skoro diabolo tak wolno się kręci. pomocy |
|
|
|
 |
newdiabolo
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 5:55 pm
|
|
|
Mi się tak czasami zdarzy jak śrubki są niedokręcone. Zobacz i ewentualnie przykręć (ja to robię rękami) A może sznurek Ci się plącze ? Jak mi się za bardzo poplącze (troszkę mi niewygodnie kręcić) to zdejmuje diabolo i puszczam jeden kijek żeby sznurek sobie przez 10 sek powisiał No nie wiem, ale opisz jak wariowało, bo to znaczy, że np. zaczęło się tak dziwnie kręcić , czy może przechylać ? |
|
|
|
 |
haosone

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 8:15 pm
|
|
|
najprościej jak byś zamieścił jakiś filmik bo przyczyn może być wiele a twój opis problemu jest tak szczegółowy że przyczyną może być cokolwiek poczynając od tego że diabolo jest uszkodzone lub źle wyważone... może to też być mało skuteczny sposób rozkręcania lub/oraz błędne jego wykonywanie... kończąc na tym że może to być wina przeciągu w pokoju lub krzywej podłogi...
proponuje też poczytać temat Rozkręcanie diabolo pomóżcie. po za sporą dawką ironii jest tam kilka przydatnych informacji
czas rozpędzania nie ma aż takiego znaczenia... po uzyskaniu maksymalnej prędkości dla zastosowanej techniki oraz sposobu jej wykonywania po prostu podtrzymujesz prędkość nic więcej... grunt to nabrać wprawy i opanować jakiś skuteczny i wygodny dla siebie sposób... oczywiście na początek opanuj sposób opisany w poście na pierwszej stronie...
|
_________________ I am chaos... haosone... everything arised from me... but I myself am nothing... am I? |
|
|
|
 |
Tomek1
..
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 9:18 pm
|
|
|
| jak mi się będzie chciało to wrzucę później filmik ;p Kręcę raczej dobrze, sznurek wyprostowany. Wariuje znaczy, że mi no po prostu zwalnia i się zaczyna gibać na lewo lub prawo. Nie mam pojęcia dlaczego tak to jest, kręcę tym początkowym rozpędzaniem. Moglibyście mi napisać ile kręci wam się diabolo po takim klasycznym rozkręceniu ? |
|
|
|
 |
newdiabolo
|
Wysłany: Sro Lis 16, 2011 3:21 pm
|
|
|
hmmm... Moje Astro (b.słabe, nie wiem, jak jeszcze mogę na nim kręcić ) po rozpędzeniu utrzymuje prędkość przez jakieś ... 10-15 sek, zależy
A co do Haosone - Eeej, uczyłam się wtedy ! A Ty mówiłeś ironicznie Każdy od czegoś zaczyna... |
|
|
|
 |
haosone

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 12:20 pm
|
|
|
żem się natknął na fajną stronkę o wrap'ach czyli przewiązywaniu diabolo i terminologii z tym związanej... co prawda jest po angielsku i ameryki nie odkrywa ale dla początkujących powinna być całkiem ciekawa
|
_________________ I am chaos... haosone... everything arised from me... but I myself am nothing... am I? |
|
|
|
 |
|
|