Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomoc dla całkiem zielonych.
Autor Wiadomość
newdiabolo 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 6:32 pm   

Spoko :-D Jeszcze niedawno robiłam to samo, a i tak teraz cały czas haosone męczę na pw :evil:

Tomek1 
..

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 4:58 pm   

no i mam kolejny problem :D Kręciłem diabolo z 3 min i przestałem kręcić tak żeby sprawdzić ile czasu się będzie kręcić ( masło maślane ;p ) no i okazało się, że po 5 sek zaczęło wariować ;/ to się nie dziwie dlaczego triki mi nie wychodzą, skoro diabolo tak wolno się kręci. pomocy :D

newdiabolo 

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 5:55 pm   

Mi się tak czasami zdarzy jak śrubki są niedokręcone. Zobacz i ewentualnie przykręć (ja to robię rękami) A może sznurek Ci się plącze ? Jak mi się za bardzo poplącze (troszkę mi niewygodnie kręcić) to zdejmuje diabolo i puszczam jeden kijek żeby sznurek sobie przez 10 sek powisiał ;] No nie wiem, ale opisz jak wariowało, bo to znaczy, że np. zaczęło się tak dziwnie kręcić , czy może przechylać ?

haosone 

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 8:15 pm   

najprościej jak byś zamieścił jakiś filmik bo przyczyn może być wiele a twój opis problemu jest tak szczegółowy że przyczyną może być cokolwiek poczynając od tego że diabolo jest uszkodzone lub źle wyważone... może to też być mało skuteczny sposób rozkręcania lub/oraz błędne jego wykonywanie... kończąc na tym że może to być wina przeciągu w pokoju lub krzywej podłogi...

proponuje też poczytać temat Rozkręcanie diabolo pomóżcie. po za sporą dawką ironii jest tam kilka przydatnych informacji :-P

czas rozpędzania nie ma aż takiego znaczenia... po uzyskaniu maksymalnej prędkości dla zastosowanej techniki oraz sposobu jej wykonywania po prostu podtrzymujesz prędkość nic więcej... grunt to nabrać wprawy i opanować jakiś skuteczny i wygodny dla siebie sposób... oczywiście na początek opanuj sposób opisany w poście na pierwszej stronie...

Tomek1 
..

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 9:18 pm   

jak mi się będzie chciało to wrzucę później filmik ;p Kręcę raczej dobrze, sznurek wyprostowany. Wariuje znaczy, że mi no po prostu zwalnia i się zaczyna gibać na lewo lub prawo. Nie mam pojęcia dlaczego tak to jest, kręcę tym początkowym rozpędzaniem. Moglibyście mi napisać ile kręci wam się diabolo po takim klasycznym rozkręceniu ?

newdiabolo 

Wysłany: Sro Lis 16, 2011 3:21 pm   

hmmm... Moje Astro (b.słabe, nie wiem, jak jeszcze mogę na nim kręcić :-D ) po rozpędzeniu utrzymuje prędkość przez jakieś ... 10-15 sek, zależy :-P
A co do Haosone - Eeej, uczyłam się wtedy ! :roll: A Ty mówiłeś ironicznie :-D Każdy od czegoś zaczyna... :?

haosone 

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 12:20 pm   

żem się natknął na fajną stronkę o wrap'ach czyli przewiązywaniu diabolo i terminologii z tym związanej... co prawda jest po angielsku i ameryki nie odkrywa ale dla początkujących powinna być całkiem ciekawa :czarodziej:

Odpowiedz do tematu