|
[Nauka] Diabolo- Najszczesciej popelniane Bledy |
| Autor |
Wiadomość |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Wto Wrz 12, 2006 8:32 pm [Nauka] Diabolo- Najszczesciej popelniane Bledy
|
|
|
Topic i jego istotna czesc w przyszlosci trafia do dzialu Nauka.
Jakie sa najczesniej popelniane Bledy przy nauce Diabolo 1/2/3 ?
Chodzi mi o zle nawyki, z ktorych to w przyszlosci wychodzi kiszka.
Zle opanowanie wywarzania
Zle opanowanie rozkrecania
Wyrzuty pod kontem nie wpadajacym na sznurek |
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 10:11 am
|
|
|
zapominanie o tym, że diabolo powinno zjadować się prostopadle do kręcącego nim
zapomianie o regule jednej ręki - ma znaczenie, którą ręką się rozkręca i wykonuje poszczególne triki
próby ominięcia nauki rozkręcania na rzecz jak anjwiększej ilosci trików
wyrzucanie i łapanie na luźny sznurek |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 10:57 am
|
|
|
zbyt wczesne zabieranie się za dwa diabola. Najpierw trzeba umieć więcej z jednym.
niedoszlifowywanie tricków - myślenie na zasadzie "liczy się ilość, a nie jakość" skutkujące tym, że na 100 prób wykonania tricku wychodzi mniej jak 1/4
przy próbach nauki na podstawie filmików niesprawdzanie, czy diabolista jest prawo, czy lewo ręczny. W przypadku kobfliktu na filmie leworęczna osoba, a trenujący praworęczny, ogromny trud wkładany w trenieng nie przenosi sięna efekty. Powód szybkiego zniechęcania się |
|
|
|
 |
stroka93
...
|
Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 3:14 pm !@#$%^&*()_+=-``~~
|
|
|
zaczynanie od nauki podrzucania a nie rozkrecania
krecenie na sznurku dluzszym niz rozpietosc ramion
spuszczanie sprzetu z oka |
|
|
|
 |
strach

|
Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 3:33 pm
|
|
|
| uiek napisał/a: | :arrow: zbyt wczesne zabieranie się za dwa diabola. Najpierw trzeba umieć więcej z jednym.
niedoszlifowywanie tricków - myślenie na zasadzie "liczy się ilość, a nie jakość" skutkujące tym, że na 100 prób wykonania tricku wychodzi mniej jak 1/4 |
to jest chyba bardziej sprawa podejscia do treningu niz blad ktory się popelnia. nie uwazam, zeby to bylo naprawde zle brac się za 2 diabola nie uczas się trikow. Mi osobiscie podoba się 2 diabola a jedno wcale i nauczylem się od razu dwoch diabolo z pominieciem trikow na jedno. |
|
|
|
 |
Roszczyn
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 9:12 pm
|
|
|
Nauka sztuczek tylko z filmikow i od znajomych, niewymyslanie samemu "jak to zrobic"
Wyrzucanie za wysoko diabolo przy probie zrobienia grinda...(ciezko potem utrzymac je na sticku, lepiej wyzucic nizej i zlapac pewnie ) |
_________________ "Chryzantemy zlociste...." |
| |
|
|
|
 |
zzgredek
**

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 2:56 pm
|
|
|
| Nie zgodze się z Roszczynem. Jak ja nie miałem diabola to lookalem jak kumple wszystko robią i potem nauczyłem się rozkręcać w 10 min...i to na takim śmiesznym sznurku co go wzieliśmy od woźnej i to bez kijków... |
_________________ "Impossible is nothing" |
|
|
|
 |
msmisiu

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 10:52 pm
|
|
|
a ja się częściowo nie zgodzę. bo sa triki które jak nie wiesz jak zrobić i nie dopytasz a próbujesz zle to ci nigdy nie wyjdą.
ale ... sa triki których nie wiesz jak zrobić.. ale próbując cos podobnego dojdziesz do innych ciekawych wiec jesli dochodzisz do triku innego ale ciekawego to dobrze lepiej to niz się uczyć od kogoś |
_________________ *****, ale ******* ********* tu ***********. |
|
|
|
 |
Maniekes
**

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 9:04 pm
|
|
|
tez dodam cos od siebie chociaz mam diabolca od piatku dopiero P
uczenie się grindow przy malej predkosci
bo jak napoczatku diabolo krecilo się wolno to za nic niechcialo się zatrzymac na patyku a jak teraz nauczylem się je zarabiscie szybko[w moim mniemaniu ] rozkrecac to styknie podlozyc kijka i nie spada tak latwo |
_________________ life is brutal ;p |
|
|
|
 |
greegor
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 12:17 am
|
|
|
niezmienianie sznurka tylko krecenie na jednym przez miesiac czy wiecej i wkurzanie się na diabolo ze się wcina- wbrew pozorom wielu poczatkujacych nie wie ze zuzyty sznurek jest przyczyna zatrzymywania się diabolo |
_________________ \,,/ |
|
|
|
 |
447xpro

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 8:48 pm
|
|
|
Niepełnosprytność ( Np. jak ktoś kto nie pierwszy raz widzi mnie z diabolem, chce spróbować i zaczyna od pozycji takiej jak po słońcu w dodatku (jest praworęczny) kładzie klepsydrę pod lewą ręką na ziemi a dalej kręci w w prawo)
Zbyt wczesne próby suicidów.
Kupno złego diabola. Ja np. na początku kupiłem tanie, plastikowe diabolo na allegro i ni w ząb nie umiałem go rozkręcić, więc się szarpnąłem na profesjonalne i po postu niebo a ziemia. |
_________________ - So u r a bird, he. Can u lay eggs?
- Nope. But i can lay chicks! |
|
|
|
 |
Paula

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 5:22 pm
|
|
|
Jedne z podstawowych według mnie błędów popełnianych przy nauce kręcenia na diabolo
Złe opanowanie odpowiedniego wyważenia diabolo
Złe opanowanie nauki rozkręcania
Zabieranie się od razu za trudniejsze triki, a nie opanowanie tych prostych
Zapominanie o tym, że diabolo powinno się znajdować prostopadle do kręcącego
Hmmm... jak na razie to tyle jak mi się coś przypomni to dopiszę |
|
|
|
 |
Lothrimond
**
|
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 6:01 pm
|
|
|
najgorsza głupota jaką widziałem. Turlanie diabolo na ziemi przed rozpoczęciem w stronę przeciwną niż się rozpędza ręką... |
|
|
|
 |
Jezus_PPQ
**

|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 11:36 pm
|
|
|
Przy najprostszym rozkręcaniu szarpanie obiema rękoma |