|
Jakie kijki do Diabolo |
| Autor |
Wiadomość |
RafQ
..
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 8:38 am Jakie kijki do Diabolo
|
|
|
| Mam pytanie jaki kijki i sznurek mam wybrać do Diabolo.Długie czy krótkie ? Planuje zakupić takie http://kuglarstwo.pl/skle...-drewniane.html co o nich sądzicie ? To będzie moja pierwsza przygoda z Diabolo także nie muszę mieć jakiegoś b.dobrego sprzętu. |
|
|
|
 |
haosone

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 12:01 pm
|
|
|
Sznurek:
http://kuglarstwo.pl/skle...-10-25-70m.html
Kijki:
większość preferuje krótkie kijki (~33cm) ale jeśli miałbym wybierać drewniaki to jednak wziąłbym te dłuższe... no i mimo wszystko polecałbym zainwestować w kijki aluminiowe... |
_________________ I am chaos... haosone... everything arised from me... but I myself am nothing... am I? |
|
|
|
 |
RafQ
..
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 4:55 pm
|
|
|
Ok. A jak bym kupował te drewniane kijki to one nie są trochę za długie? bo 40 cm do dość sporo |
|
|
|
 |
haosone

|
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 9:49 am
|
|
|
| No są długie ale te 25cm wydaje mi się być mega krótkie i lekkie... zawsze możesz sobie skrócić kijki albo trzymać bliżej... |
_________________ I am chaos... haosone... everything arised from me... but I myself am nothing... am I? |
|
|
|
 |
RafQ
..
|
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 3:22 pm
|
|
|
| No w sumie nie pomyślałem o tym, że można je skrócić. |
|
|
|
 |
newdiabolo
|
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 6:19 pm
|
|
|
Pewnie
Ale aluminiowe są the best Właśnie staram się je kupić, bo mój nowy finessik się tego domaga Jak jakiś problem to wal do mnie lub do haosone ;P Byłam jego uczniem i chyba nadal jestem ^^ |
_________________ (|><|) <-- Diabolo ^^
A monocykl się nie mieści :D |
|
|
|
 |
RafQ
..
|
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 9:46 pm
|
|
|
Spoko W końcu po długich przemyśleniach zamówiłem drewniane długie kijki bo to jest moja pierwsza przygoda z Diabolo także nie wiem czy się w to wkręce |
|
|
|
 |
|
|