|
finesse |
| Autor |
Wiadomość |
Mors
..
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 8:15 pm finesse
|
|
|
Przepraszam, że tak Was męczę, ale wszyscy polecają mi kupno finesse albo circus. Chyba wolałbym finesse, ale czy moglibyście mi pomóc wybrać dobry model?
Pozdrawiam
Mors |
|
|
|
 |
XfaustX
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 9:57 am
|
|
|
| g4 jest najnowszy jeśli Cię to raduję. |
_________________ http://marcelklaja.pl/ |
|
|
|
 |
Jezus_PPQ
**

|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 11:56 am
|
|
|
| Zielony wygląda ładnie. |
_________________ www.ppq.npx.pl Oficjalka PPQ Team |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 3:34 pm
|
|
|
Różnica jest taka:
Circus - bardzo mocny materiał - wytrzyma wszelkie upadki, nie odkształca się prawie w ogóle. Widziałam Circusa, który wpadł pod samochód i nic mu nie było.
Ale źle się myje - czyli praktycznie wcale się nie myje, bo brud chyba wżera w materiał.
Do dyspozycji masz 4 tunningi, które mogą go poszerzać i zmniejszać jego wagę.
finesse - materiał dość mocny, ale odkształcenia mogą się zdarzać po bardzo silnych upadkach albo długim kręceniu. Łatwo w palcach wymodelować z powrotem.
Tunningów dostępnych jest aktualnie 6:
Evo 1. - szerszy środek, Evo 3. ciężarki (2 opcje), Evo 4. diody, Evo 5. Odblaski, Evo 7 - profilowany środek, Evo Gora - przystawka do ognia
Myje się bardzo łatwo.
Reszte parametrów sobie porównaj w opisach |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Jezus_PPQ
**

|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 6:11 pm
|
|
|
finesse ma siedem zestawów tuningowych.
Sry za offtop, ale diabolo imo powinno być brudne. Wtedy widać, że się go używa. Ale ja truskawki cukrem posypuję. |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 6:23 pm
|
|
|
| No właśnie jeszcze nie ma wszystkich, bo 2 nigdy nie weszła w życie, a 6 też nie ma. |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Jezus_PPQ
**

|
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 2:29 pm
|
|
|
| Całkiem możliwe, nie jestem z tym na bieżąco. Jak dla mnie finessem strasznie niewygodnie się majta, chociaż jak się go mocno rozkręci to wydaje fajny dźwięk. |
|
|
|
 |
Maćq
**
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 9:15 pm
|
|
|
Jak ma krzywą oś to wydaje |
_________________ 1circus set ultralight
3finesse evo1 |
|
|
|
 |
Jezus_PPQ
**

|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 12:19 am
|
|
|
To nie to. Rozpędź, przyłóż do ucha i posłuchaj (tylko nie tak całkiem do ucha ) |
|
|
|
 |
Sparta

|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 10:23 pm
|
|
|
| Moja opinia jest taka: jeśli chcesz kupować samo diabolo to finesski, jak z chcesz się bawić z tuningiem to circus. Circus jest cięższy więc przy dłuższym treningu mogą cię już ręce boleć. Zresztą nazwa finesse jest całkiem trafna - są finezyjne, lekkie i fajnie latają, za to circusy wydają się bardziej mocne, wybaczą ci drobne niedociągłości no i przy 2 naraz możesz zrobić np. podwójnego splinklera(czy jakoś tak), same chodzą (co nie koniecznie jest +). Fakt że widok ładnego czystego diabolo jest na pokazie dużym plusem |
|
|
|
 |
MekoT

|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 9:29 am
|
|
|
Sparta, widziałem na własne oczy jak na finesskach robił znajomy podwójnego sprinklera, a nie jestem pewny, ale wydaje mi się ze potrójny mu wyszedł
finesski imo ładniejsze kolory, łatwiej się go czyści, troszke lżejszy (tylko troche, przy G4 go dociążyli jeżeli dobrze pamiętam) przez co mniej się męczysz, a waga nadal dobra do szybkiego kręcenia... ja tam same plusy widze |
_________________ //mekot.
//790814707 |
|
|
|
 |
Milek
|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 11:28 am
|
|
|
| MekoT napisał/a: | | Sparta, widziałem na własne oczy jak na finesskach robił znajomy podwójnego sprinklera | --- spokojnie splinkery na finnessach można robić bo sam umiem 2x splinker
jeśli dobrze rozpędzi się diabola to można zrobić wszystko xD
to samo co na circusie |
|
|
|
 |
Maćq
**
|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 2:25 pm
|
|
|
Panowie nie przesadzajmy Robię potrójnego sprinklera na circusach i na finesach a skoro ja to potrafie to znaczy że każdy z was może to zrobić jeśli tylko zechce |
3finesse evo1 |
|
|
|
 |
vampirekoszalin
*

|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 7:24 pm
|
|
|
| finesse ma fajny zestaw ogniowy i kształt bardziej przyjazny do plątań, ale z kolei circus po małych przeróbkach jest idealny do excalibura:P, chociaż finessem jest łatwiej na excalibura wejść |
|
|
|
 |
Maćq
**
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 12:19 pm
|
|
|
Że tak powiem fineską tylko łatwiej wejść do Vertaxa ale żeby kręcić? brrrr o niee w sumie nawet jakoś się kręci tego vertaxa ale Circus jest zdecydowanie lepszy (ale rzeczywiście, tylko i wyłącznie z tuningiem;) ) że tak tylko na marginesie wtrące że jak będziecie mieć okazje to sprujcie vertaxa na sundi |
3finesse evo1 |
|
|
|
 |
Sparta

|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 12:05 am
|
|
|
To co powiecie na to - podwójny sprinkler na finneskach z poszerzeniem |
|
|
|
 |
Milek
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 3:55 pm
|
|
|
ja robię nie jest to trudne |
| |
|
|
|
 |
NJ
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 7:46 pm
|
|
|
| Sparta napisał/a: | To co powiecie na to - podwójny sprinkler na finneskach z poszerzeniem |
Przypominam, że temat nie dotyczy chwalenia się umięjętnościami, tylko setnym porównaniem finesse i circus
Pozdrawiam,
endzej |
|
|
|
 |
|
|