Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Excalibur Genocides ?
Autor Wiadomość
Milek 

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 6:31 pm   Excalibur Genocides ?

( jestem prawo ręczny ) i mam problem w tym momencie ;p 0,15 sek --- film
gdy robię ten ruch diabolo po chwili mi spada :P dlaczego diabolo mi się szybko kręci a więc powinno się też na nim trzymać ....

Help :-P

Sparta 

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:40 pm   

Po prostu popróbuj ten ruch, patrząc na diabolo. Ważne jest by diabolo szło ci od dołu (0:15) do góry.

Milek 

Wysłany: Czw Cze 03, 2010 9:45 am   

czyli od doły do góry tak dobra spróbuję i to musi być szybki czy może być trochę wolniejszy ten wymach ?

Sparta 

Wysłany: Sob Cze 05, 2010 5:58 pm   

Tzn. wszystko tak jak robi ten kolo na filmiku. Przy zatrzymaniu nie może się przekrzywić, więc najlepiej jak będzie jak najbliżej kijka. A gdy leci ci w drugą stronę to musi poza tym że leci od lewej do prawej, musi też lecieć od dołu do góry. Wtedy gdy pościsz kijek, diabolo nie poleci ci gdzieś daleko, tylko zostanie przy tobie. Szybki, jak szybki. Każdy trick w vertaxsie jest szybki ;) .

A tak wg. mnie to nie powinieneś się jeszcze uczyć vertax genocide. jest to jeden z najefektowniejszych i najtrudniejszych do nauczenia się tricków na 1 diabolo. sas kręcę 3 lata a tego jeszcze nie umiem. Ale do momentu który ci opisałem umiem idealnie :) .

chcesz się nauczyć czegoś na vertaxsie to zrób coś takiego:
robisz to co do excalibur genocide, tylko zamiast puszczać lewy kijek, puszczasz prawy. On ci robi petle, chwytasz go, odpetlujesz, robisz stopover, zaplątujesz.

Milek 

Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 8:40 pm   

wróciłem do tego tematu bo teraz mam następujący problem :( ( nauczyłem się tamtego ruchu ) //ale teraz mam problem kiedy już wykonam ten ruch o który wcześniej się pytałem robię genocide nawet już trafiam spokojnie sznurkiem w diabolo lecz w tym momencie powinna się robić pętla a tak nie jest wręcz moje diabolo odbija się od niego a dlaczego
?? ?

Maćq 
**

Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 10:00 pm   

Nie wiem jak Ty to robisz że Ci się odbija od sznurka :roll: :-D ale myśle że poprostu boisz się że diabolo upadnie i próbujesz jak najszybciej w nie trafić, być może się myle ale moim zdaniem robiąc geno spróbuj wolniej przekręcić ten pusty ruch nad głową oczywiście bez przesady :-) o vertax geno wiem sporo więc próbuje pomóc :yes:

Milek 

Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 10:12 pm   

mam evo kit 1 do finnese może dlatego mi się odbija ??

Grace 
przyjaciel

Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 10:54 pm   

Evo Kit 1 to tylko szerszy środek, zamiast doszukiwać się problemów w sprzęcie, lepiej ćwicz!

mój status

Maćq 
**

Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 7:04 pm   

Hehehe racja. Boxlorz wez się do roboty a nie szukasz problemów w sprzęcie skoro mi udało się zrobić to na harleqinie czy beachu to i Ty mozesz zrobic geno na finesie. jak chcesz ćwiczyć veratxa to przerób finessa na wersje pierwotną albo kręć to co masz i nie narzekaj bo to nie jest na pewno wina sprzętu tym bardziej tuningów.

Milek 

Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 8:39 pm   

już wiem jaki miałem problem :)
dzisiaj mi na spotkaniu kuglarskim znajomy powiedział mi że diabolo nie jest całkowicie w pionie chociaż miałem wrażenie że było więc spróbowałem bardziej do pionu doprowadzić diabolo i jest wyszło mi dzisiaj 2 razy :) więc problemem było to że diabolo nie było maksymalnie w pionie :) dlatego wcześniej mi diabolo odbijało się od sznurka :)

....
dziękuję za odp :)

vampirekoszalin 
*

Wysłany: Wto Lut 15, 2011 10:37 am   

odbijało CI się dlatego że łapałeś je zbyt blisko "wolnego" kijka. Bądź co bądź on strasznie szybko leci i ma zbyt dużą e. kinetyczną, żeby się zakręcić. Bardzo fajny i efektowny trik na exc- odplatasz diabolo jak do geno(wysuwając je w lewo, potem, gdy jest już odplecione robisz suna w drugą stronę nad głową, a potem pod sobą (podskakując). Nauczyłem się tego przy 3 podejściu więc nie jest wybitnie trudny:)

Maćq 
**

Wysłany: Pią Lut 25, 2011 10:48 pm   

a ja tam lubie też vertax geno kiedy nie robisz go za plecami ale obracasz się razem z wyrzuconym diabolo. wtedy robisz jeden obrót nad głową jednocześnie się obracając przekładając w drugą ręke trzymany kijek. mówiąc prościej vertax geno przed sobą a nie za plecami. Być może to się jakoś fachowo nazywa ale ja tam się na nazwach nie znam. Zrobić zrobie ale nazwać nie bardzo :-D

Milek 

Wysłany: Nie Mar 13, 2011 10:13 am   

upps sry :P zapomniałem napisać że geno mi już wychodzi :D

Sparta 

Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 6:09 pm   

Dla wszystkich którzy jeszcze mają problemy - diabolo faktycznie musi być IDEALNIE pionowo i praktycznie w momencie wyrzucania w jednym miejscu. Żeby do tego dojść trzeba pociągnąć trzymany kijek w odwrotną stronę niż diabolo tuż po tym jak się puści drugi. To jak daleko od wolnego kijka znajdzie się diabolo nie ma znaczenia odnośnie odbicia - co najwyżej zakręci się 4 razy i nie złapiesz tego kijka :)

Odpowiedz do tematu