Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Diabolo LED???
Autor Wiadomość
dzacek 

Wysłany: Czw Lip 08, 2010 8:52 pm   

Ja bym skrócił. Jestem podobnego wzrostu, kręcę na sznurku 150cm. Wcześniej używałem krótszych (130-140cm) i też było ok

Mojżesz 
**

Wysłany: Czw Lip 08, 2010 9:08 pm   

dzięki :-)

Jezus_PPQ 
**

Wysłany: Czw Lip 08, 2010 9:47 pm   

IMO sznurek powinien być takiej długości, żebyś rozchylając ramiona swobodnie mógł go napiąć :) Na krótszych sznurkach (tak ok 1 metr) jest w sumie niezła zabawa, ale na takich kręcę tylko jak zerwę sznur i nie mam przy sobie zapasowego, a wciąż chce mi się machać ;)

Maćq 
**

Wysłany: Pią Lip 09, 2010 9:40 pm   

1. Jeśli Ci się zle kręci to go skróć. ja jestem przyzwyczajony do długiego sznurka i tak naprawde najważniejsze jest to żebyś gdy rozłożysz ręce nie miał go dłuższego od rozpiętości ramion (sprawdzasz to rozkładając ręce w obie strony prostując w łokciach, kijki powinny być pionowo a sznurek napięty)
2. Analogicznie im więcej diabol tym dłuższy sznurek ;]

mello 
...

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 3:37 pm   

Dołączę się do tematu :)
Zastanawiam się (póki co) nad kupnem diabola. Rzuciło mi się w oczy właśnie owe diabolo ledowe (http://kuglarstwo.pl/sklep/p249,zestaw-diabolo-led-kijki-dvd.html), a raczej dzięki uprzejmości jednego z kolegów na spotkaniu w Łodzi miałem okazję się nim pobawić - no i być może złapałem zajawkę :) Ale do rzeczy - bardzo przyjemnie mi się nim kręciło, ale jednocześnie się zastanawiam czy w tej cenie nie dało by rady może dorwać czegoś lepszego. finesse i Cicrusy sobie na razie odpuszczam - nie sądzę że zdobędę aż tyle kasy. Bardziej się zastanawiam nad Beachami, Harlequinami (do tych jestem najmniej chyba przekonany), Tornado i Visionami. Wadą ostatnich dwóch jest to że razem z kijkami nie zmieszczę się w magicznych 86 zł za które mogę dorwać tytułowe diabolo, a o pozostałych dwóch po prostu nic nie wiem - stąd pytanie. O ledach już wyczytałem że sznurek jest do wymiany, jednak bez przesady, to nie są duże koszta, w przeciwieństwie do kijków (w ledowym są wg mnie bardzo przyjemne fiebery, które osobno trochę kosztują).
Dodatkowo to diabolo ledowe ma bardzo fajny patent - diody rzecz jasna. :D Bardzo mi się podoba ten pomysł ze względu na to że będę mógł się tym pobawić po ciemku, późnym wieczorkiem etc. etc. i w zasadzie jedynym problemem który mam to jest sam materiał z którego jest wykonane diabolo - czy może się zdarzyć że mi się ono rozsypie na części pierwsze po zderzeniu np. z betonem? Jak nim się bawiłem to mi się wydawało, że niezbyt, ale jednak miało ono już zaliczone parę upadków i wszystko wydawało się być w jak najlepszym porządku, stąd dylemat. A zadając konkretne pytania:
- Czy diabolo LED jest na tyle wytrzymałe żebym nie musiał się obawiać nagłych podskoków tętna gdy wiem że nie złapię szpulki?
- Jak ono się ma do pozostałych diabolo, odliczając Circusy i finesse (z Visionami i Tornado też byłby problem)?

showman36 

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 9:51 pm   

Jak najbardziej warto , sam zakupiłem takie i do tej pory nie mam żadnych zarzutów więc polecam

musari 

Wysłany: Pon Maj 09, 2011 10:50 am   

Co do ledek i ogólnie sprzętów diabolicznych Mister Babache< tj Tornado i finesse> , to gwinciki w mocowaniu kielicha czy miski czy jak to się nazywa dają wieeele możliwości. za koszt 10 zł i płyty sztywnego wytrzymałego plastiku, przy smykałce do robienia zegokolwiek prosto można zrobić faaajny zestaw ledowy. Jak wrócę z uczelni i nie zapomnę <ktoś mi przypomni> zrobię i podeślę zdjęcia albo projekt w autocadzie;pp

Odpowiedz do tematu