Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Diabolo Astro
Autor Wiadomość
newdiabolo 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 5:03 pm   Diabolo Astro

Jestem tu nowa, nie wiedząc gdzie kupić moje hobby, weszłam na allegro i zaczęłam szukac. Pasje wzięłam od skautów- Anglików z którymi mile spędziłam chwile. Obecnie posiadam diabolo Astro, i moje pytanie:
a) Czy to diabolo jest dobre?
b) Ile takie diabolo może wytrzymać?
c) Jakie polecacie na przyszłość?
W podpunkcie c) podajcie cenę, nazwę i jak możecie to weźcie linka.
Tu macie aukcje na której kupiłam moje hobby:
http://allegro.pl/zestaw-...1830568676.html
Ps. Żeby nie było - mam 12 lat.

haosone 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 5:33 pm   

A) nie :-P co nie znaczy że nie można na nim trenować :-)

B) nie mam zielonego pojęcia ale na pewno zależy to od sposobu użytkowania... jeśli nie będzie często spadać z dużych wysokości na twardą nawierzchnię to powinno wystarczyć do czasu zakupu lepszego... zamiast Astro trzeba było kupić używane Tornado wyszło by taniej i lepiej :| http://allegro.pl/diabolo...1828249951.html

C) na forum jest pełno tematów na temat zakupu nowego diabolo jeden z nich to:
http://kuglarstwo.pl/foru...ac-vt738,40.htm
w skrócie temat sprowadza się do Circusa Henrysa i finesse Mr Babache... które jest lepsze to już kwestia gustu i tego kto do jakiego się przyzwyczaił... najlepszym wyjściem jest kupno używanego diabolo w dobrym stanie tyle że do tego potrzeba trochę szczęścia...

newdiabolo 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 5:43 pm   

Dzięki :-P
Z tym a) to był żart? Bo nie zbyt rozumiem.. Niby nie ale uśmieszek jak żarcik :clever: Wg mnei niźle się na nim trenuje, jest wygodne, ale jakoś ciężko idzie na nim np. koperta...

Julek 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 8:07 pm   

Ta jak napisano na aukcji, Astro to diabolo dobre dla dzieci, miękkie, małe, tanie. Na początek i do nieskomplikowanej zabawy super, do czegoś więcej już niekoniecznie.
Poczytaj inne tematy jak Cię haosone nakierował, wejdź na stronę sklepu z diabolami i jeśli chcesz trenować więcej, dłużej, lepiej pomysl nad lepszym sprzętem :)

newdiabolo 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 8:28 pm   

No nic.. Dzięki. Teraz muszę udowodnić bliskim, że to mnie naprawdę kręci. Na małego Mikołaja Harlequin , Na dużego Circus i może Kometa/Tornado + prosić o kijki i lepsze sznurki ;D

haosone 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 8:42 pm   

Zamiast w ilość radziłbym zainwestować w jakość: dobre diabolo (jedno na początek starczy a jak już to 2 takie same modele) kijki oraz zapas sznurka (bo się zużywa) no i ewentualnie jakieś tuningi...

newdiabolo 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 8:46 pm   

W takim wypadku jedno: Przeczytałam kilka razy oba, ale nie wiem. Jestem mniejsza, więc harlequine byłby najlepszy, ale czy w robieniu tricków też jest b. dobry??
Chciałabym takie, na którym mogę się nauczyć (duuużoo) i które długo przeżyje. Nie wiem czy się opłaca 2 na samym początku. Musiałabym poszukać nauki w 2d ;/

jar_pen 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:18 pm   

newdiabolo napisał/a:
i które długo przeżyje.

To sobie harlekina możesz odpuścić nie jedna nie dwie osoby je unicestwiło po pewnym okresie czasu. Beach powinien już dłużej wytrzymać ale też nie jest według mnie to aż takim skokiem żeby się za tym rozglądać.
Z takich łatwiej dostępnych w polsce z średniej półki to Tornado i Vision. Chcąc coś bardziej profesjonalnego to standard finesse i Circus. Osobiście chwalę sobie diabola z drugiej ręki z powodu ceny dla tego jak już nazbierasz pewien kapitał (jak to fajnie brzmi) możesz założyć temat [kupię] w bazarze a jak się ci pofarci i ktoś dość tanio odsprzeda ci jakiś dobry sprzęt dawno nie używany to można sporo zaoszczędzić.
haosone napisał/a:
no i ewentualnie jakieś tuningi...

A bez tuningów się niby nie da i nie jest się pro :P

haosone 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:53 pm   

Jeśli koniecznie mniejsze diabolo to z pewnością można polecić Jazz'a Henrysa który jest mniejszą wersją Circus'a jedyną jego wadą jest dość wysoka cena ale za to śmiga jak marzenie no i jest 'niezniszczalny'... nad Vision można by się zastanowić (nigdy nie testowałem) Tornado mi jakoś nie przypasowało jedyne zastosowanie dla niego to połączenie nim 2 Circus'ów :evil:

jar_pen napisał/a:
haosone napisał/a:
no i ewentualnie jakieś tuningi...

A bez tuningów się niby nie da i nie jest się pro :P

ja nie mam i daję rade... zdecydowana większość pro ma więc coś w tym musi być :-P

newdiabolo 

Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 3:58 pm   

Dzięki. Wezmę sobie do serca te rady i popatrzę na wszytskie diabola. W razie problmeów (raczej w listopadzie/październiku) to napiszę. Dzięki za pomoc.

Odpowiedz do tematu