Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
chińskie rozpędzanie
Autor Wiadomość
Mikoler94 
.

Wysłany: Czw Cze 09, 2011 5:48 pm   chińskie rozpędzanie

Witam krece diabolo ponad miesiac , i postanowiłem się nauczyc chinskiego rozkrecania ... tego z góry na dół ... i robie wszystko tak jak na filmikach i diabolo się nie rozpedza tylko zwalnia ... co może być przyczyną ? :help:

dzacek 

Wysłany: Czw Cze 09, 2011 7:01 pm   

Jesteś pewien, ze używasz tej ręki, co trzeba? :D Ja jak się tego uczyłem, to założyłem świeży sznurek, na nim jakoś łatwiej było się nauczyć. I ofc żadnego innego sposobu na rozkręcanie oprócz tego ;)

haosone 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 12:44 am   

Ja krece dluzej i do dzis 'nie umiem' bo na razie mam to gdzies... ogarnij swoj sposob do perfekcji a nie wymuszaj bo co z tego ze to najszybszy sposob rozpedzania ale max nie wyciagniesz... na wszystko przyjdzie czas... rozne rodzaje napedzania to pod pokazy bardziej a sa bardziej efektowne...

Przyczyna jest zbyt slabe wyczucie diabolo... Orbits rules...

Bym zapomnial... Na twoim poziomie skup się na nowych trickach oraz combo no i cwicz sobie raz poraz to rozpedzanie a samo ci wejdzie...

Mikoler94 
.

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 1:18 am   

O combo to moge zapomniec jeśli mam słabo rozpedzone diabolo .. robie tak jak w tym filmiku .. http://www.youtube.com/watch?v=eR4GqHbweAE Podciagam diabolo w góre i szarpie mocno w dół . Ale nic z tego nie wychodzi moze to wina diabolo z Rossmana bo kijki mam Henrysa sznurek tez

[ Dodano: Pon Cze 27, 2011 3:22 pm ]
Mam już diabolo finesse ale nadal nic z tego nie wiem gdzie robie błąd ... Poprostu może tego nie potrafie :no:

kzakxD 

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 12:09 pm   

Hej, witajcie. Wiadomość nieco opóźniona, ale może rady nadal się przydadzą? ;)

Przy chińskim rozpędzaniu ważne jest, żeby najpierw rozpędzić trochę diabolo, na przykład po francusku, a dopiero potem zawinąć w lewo i wykonywać chińszczyznę.
Na filmiku koleś podrzuca diabolo ze środka, ale można to też robić z w odległości ok 20cm od prawej ręki, lewą trzymając wysoko. Manewrując prawą łatwiej się rozpędza. Powodzenia, kiedyś na pewno załapiesz ;) Ja na przykład nie umiem robić koperty (wstyyd... :zawstydzony: ).
Miłego machania.
Że to są kończyny tylne...

mój status

Sparta 

Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 5:20 pm   

To co koleś robi to w ogóle nie jest chińskie rozpędzanie.
Trzymaj lewą rękę wysoko, diab musi być bardzo blisko prawej ręki a ruchy muszą być mocne i energiczne, żadnego przeciągania. Diab musi skakać bardziej niż kijek, ruchy to jakby pojedyńcze uderzenie w górę, potem w dół. Wyczucie czasu też jest ważne. To wszystko oczywiście dla praworęcznych

Odpowiedz do tematu