Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Tomasz Piotrowski w finale Mam Talent
Autor Wiadomość
Grace 
przyjaciel

Zaproszone osoby: 75
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 8:19 pm   Tomasz Piotrowski w finale Mam Talent

Tomasz "Barney" Piotrowski występujący z poi dostał się do finału Mam Talent.
Zdecydował się na występ z płonącymi poikami i tym zachwycił jury programu, a także telewidzów. Dzięki temu znalazł się wśród 2 osób zajmujących 2 i 3 miejsce pod względem liczby głosów, z pośród których to jury wybiera tego, kto przechodzi do finału. Za Barneyem głosowała Małgorzata Foremniak i Robert Kozyra.

Jego występ można obejrzeć na stronie TVN.
Trzymamy kciuki na telefonach i życzymy Tomkowi jak najwyzszych not w finale.

Barney.png
Barney po ogłoszeniu wyników.
Plik ściągnięto 1099 raz(y) 87,22 KB

mój status

...miru... 

Wysłany: Pon Lis 07, 2011 11:35 am   

good for him, najwyraźniej poi musiały czekać na swój moment ;)

mój status

cinuxyyx 

Wysłany: Pon Lis 07, 2011 4:09 pm   

Ale bym się cieszył jak ktoś z "naszych" wygrał w Mam Talent, a nie piosenkarze których jest dosłownie pełno.

A takie poje pytania.

1. Orientuje się ktoś jak zrobić coś takiego jak Barney na początku swojego pokazu ?
Kiedyś próbowałem lecz nie wychodziło... i się zniechęciłem.
2.Mógł by mi powiedzieć jak się nazywa trick który robi po tzw. Mercedesie ( 00:45-00:48 ) bo mi się spodobał i bym się chętnie go nauczył/

Życzę powodzenia w Finale :D

Carloss 

Wysłany: Pon Lis 07, 2011 7:57 pm   

Co do 1 pytania to po prostu chyba porządnie nasączone pochodnie i tyle...

Jurand 

Wysłany: Pon Lis 07, 2011 9:34 pm   

cinuxyyx napisał/a:

2.Mógł by mi powiedzieć jak się nazywa trick który robi po tzw. Mercedesie ( 00:45-00:48 ) bo mi się spodobał i bym się chętnie go nauczył

Hybrid antyspin vs extension. Nie wiem czy znajdziesz tutorial w necie..

Jedną ręką (powiedzmy lewą) po prostu kręcisz kółka za to dłonią drugiej ręki (prawej) nadganiasz głowicę poiki lewej ręki wykonując prawą antyspiny. Pewnie i tak jestem niezrozumiały ale trudno tłumaczyć trick jedynie pisząc.

Pamiętaj, że ten trick możesz wykonywać na różne sposoby np. same direction, opposite direction.

mój status

cinuxyyx 

Wysłany: Pon Lis 07, 2011 9:39 pm   

http://www.youtube.com/watch?v=p4TFxPmWUhc - to jest to ?

Jurand 

Wysłany: Pon Lis 07, 2011 10:10 pm   

Pochodzi z hybryd ale jest połączeniem z pendolumem także wyższy poziom. Najlepiej naucz się z tego filmiku od Barneya.

Znalazłem coś takiego lecz to jest już pełny weave z tą hybrydą. Ale już będziesz wiedział jak to mniej-więcej wygląda. http://www.youtube.com/watch?v=7qfp7Lpcx4E

mój status

Barney 

Wysłany: Czw Lis 10, 2011 3:52 pm   

Gość ma notatkę o sobie na głównej kuglarstwa...:)

A tak na poważnie to dzięki za miłe słowa, rady od innych kuglarzy, wsparcie i oddane głosy:) Oczywiście krytyka występu jak najbardziej wskazana... pomysły na finał również:)

Co do pytania o trik to tak jest to ten który pokazał Jurand w poście wyżej.

Jeszcze raz wielkie dzięki i zapraszam na Finał!:)

mój status

ojej 
*

Wysłany: Czw Lis 10, 2011 8:17 pm   

Ja czekam z niecierpliwoscia na final bo po dwoch wystepach czuje niedosyt :P ...co do pomyslow na final ...moze jakis teatr cieni? :P Ja na pewno "wydluzylbym dlugosc pokazu" :D

cinuxyyx 

Wysłany: Pią Lis 11, 2011 12:04 am   

Mój pomysł :

Prosty lecz moim skromnym zdaniem dla ludzi nie znających się sztuką poi, kij itp. będzie zachwycający :D

Potrzeby : Całkowita ciemność na sali aby było bardzo dobrze widać cię jako główną postać. Tym razem zamiast ognia Ledy a po bokach ktoś też z ledami lecz innego koloru.
Twoje mogły by być niebieskie a tych po bokach czerwone.

Twój układ nie musiał by być bardzo skomplikowany, wystarczy tricki które bardzo ładnie wyglądają i nie są zbyt skomplikowane, jakieś spiny,manipulacje etc.
Osoby po bakach mogły by robić kilka podstawowych tricków t.j piła z rozbiciem ale to można by jeszcze obgadać.
Z ledami mógł być kręcić zarówno dynamicznie i wolno oby wyglądało to ładnie i dajmy po tej 1:30 taki jakby chaos, wizualizacja za tobą zapaliła by się na czerwono imitując obraz ognia a ktoś podałby tobie poi lub iskry; ( mogła by kilka osób wpaść i też na scenie zrobić, mniej więcej tak jak było w pół finale, na dodatek ktoś by z kijem wszedł i zostawił go na środku sceny ) byś sobie coś ułożył i na sam koniec spokojna muzyka ( wizualizacja mogła dalej by być podczas kręcenia ogniem ale to takie czerwone zawijasy jakieś latające a gdy muzyka zwolni coś fajniejszego aby odwrócić uwagę widza od tego jak poi zostawisz np: w pojemniku z substancją łatwopalną i tam włożysz poi które zapalą ją i będą dwa ładne płomienie a w między czasie weźmiesz w dłoń podpalony kij i na nim zacząć kręcić ) aby spokojnie podejść do kija i go wziąć.
Tylko nie wiem jakim ładnym akcentem było by można zakończyć ten pokaz.
Może zwykły ukłon i to wszystko :P

pozdrawiam. I miłych treningów życzę.

P.S przepraszam za nie dociągnięcia jakie tu są zawarte lecz na spontanie to napisałem.

Aleksander 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 3:03 am   

Mi ledy mało pasują pod finał, ale motyw z momentami na kij (jeśli będzie fajnie ubrane pod resztę) jak najbardziej!

Jeśli już będziesz chciał te ledy to tylko nie rób całego pokazu na nich, bo zniszczysz wszystko. Ludzie widzą ogień to automatycznie coś się dzieje z emocjami, że zaraz może Ci się coś stać i trzyma w napięciu do końca. W ledach tego klimatu nie ma

Nie wiem ile masz czasu na pokaz, ale ten z półfinału wydawał mi się dość krótki. W finale fajny byłby dłuższy

Powodzenia życzę Tomku!
Postaram się zagłosować! Mam nadzieję, że Kuglarska Brać dołączy się do głosowania, co nie?

cinuxyyx 

Wysłany: Pią Lis 11, 2011 10:37 am   

Raczej że tak :D

Milek 

Wysłany: Pią Lis 11, 2011 11:55 am   

ogień ogień !! :D więcej ognia i iskier :) masz mój głos w finale .,,
powodzenia

cinuxyyx 

Wysłany: Pią Lis 11, 2011 2:11 pm   

Ogień ogniem ale żeby zając publikę to trzeba coś jeszcze dodać i tym czymś może być led lub coś innego to zalezy od gustu barneya

madalena 
*

Wysłany: Pią Lis 11, 2011 4:46 pm   

pomyśl, Barney, jeśli ledy, nad połączeniem ruchu poi z wizualizacją tła.
to taka cicha rada ode mnie.

Carloss 

Wysłany: Pią Lis 11, 2011 8:23 pm   

Występ w garniaku zamiast w jakimś dresiku to było to :) To tak odnośnie poprzedniego występu :)
Na kolejny proponuję dać iskierki na zakończenie ale takie duuuże a nie drobne jak ostatnio :) Będą się krótko sypać ale jaki efekt :) I odradzam ledy ;p Przecież pewna pani z jury lubi jak się scena paaaali więc nie możesz jej tego zrobic i nie podpalić poi xD
Pozdrawiam i z zaciekawieniem czekam na występ :)

cinuxyyx 

Wysłany: Pią Lis 11, 2011 9:32 pm   

A tak pro po wyglądu, garnitur moim zdaniem jest dobrym pomysłem ( bardzo mi się podobało w pół finale ) ale może coś z twarzą można by zrobić, na przykład jakiś makijaż który będzie imitował np, blizny lub coś w tym stylu.
Są to małe rzeczy ale dużo mogą zmienić.

Łuniek 

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 8:24 am   

Wielkie gratulacje Barney, możesz liczyć na kolejne głosy ode mnie i moich znajomych :)
Jeżeli chodzi o finał to myślę sobie, że powinno być co najmniej równie efektownie co w półfinale. I tak się zastanawiałem, co w tym wypadku można zaprezentować. Pomyślałem sobie o dużych iskrach i przede wszystkim o linach całopalnych. Myślę, że na przeciętnej osobie robią one duże wrażenie ze względu na dużą ilość ognia.

cuento 

Wysłany: Sob Lis 12, 2011 11:16 am   

Gratulacje i powodzenia w finale. Co prawda nie oglądam MT, ale w myśl patriotyzmu lokalnego z wielką przyjemnością oddam głosik, tylko przypomnijcie na forum kiedy to będzie, żeby człowiek nie przegapił :)

paroowa 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 12:56 pm   

Gosc co został bohaterem na swoim forum :-D

Odpowiedz do tematu