|
Unicykl 24" amortyzowany |
| Autor |
Wiadomość |
Mojżesz
**
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 4:14 pm Unicykl 24" amortyzowany
|
|
|
| Czy ktoś słyszał czy ktoś cokolwiek wie o takim śmiesznym mono i czy warto coś takiego kupić ? http://rower.com.pl/-p-27...94#ocen-produkt na początek oczywiście : ) śmiesznie to wygląda ale czekam na opinie : ) |
_________________ Hello I'm Linsday Lohan : D |
|
|
|
 |
Boski
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 9:42 pm
|
|
|
| Hehe wygląda śmiesznie! Wątpię w przydatność amortyzatora ale jakbym miał okazję to z chęcią bym go przetestował. |
_________________ wszystko to jest nic. |
|
|
|
 |
Haku

Pomogła: 3 razy Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 11:39 pm
|
|
|
| gdzieś już było wspominane o tym, że to nie praktyczne.. |
|
|
|
 |
MadMan
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 3:23 pm
|
|
|
to były tylko domysły.
wg mnie przez ten amortyzator nie bedzie się czulo mono, nie bedzie on dociskany do ziemi i przez to bedzie się zle jezdzilo. tak jak na flaku, zle się jezdzi bo się podskakuje na mono wszedzie |
|
|
|
 |
ALFONS
**
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 3:31 pm
|
|
|
| A mi się wydaje, że jeśli ten patent naprawdę by się sprawdzał to już dawno by się to znalazło w jakichś Kris Holmach albo innych Nimbusach. Nie wierzę, że przez tyle lat nie testowali takich bajerów. |
|
|
|
 |
repo

|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 6:40 pm
|
|
|
Mojżesz: Podjadę do tego sklepu i wypróbuję ten sprzęt do końca tygodnia. Dam znać jak wyszło. Spoko - nie podkupię go.
Ta strona należy do sklepu w Rudzie Śląskiej - sklep bardzo dobry - ale ten monocykl siedzi u nich minimum od wiosny 2010, gdy kupowałem tam kolarkę.
Jak ktoś na to siądzie to siodełko się obniży pod ciężarem monocyklisty.
Trzeba będzie je wielokrotnie dopasowywać dając siedzenie wyżej, tak by po wejściu i obciążeniu siodełka nogi były proste. Jak ktoś mocno naciśnie pedał do przodu to się uniesie na tym siodełku a potem opadnie i tak będzie się kołysał góra dół. |
|
|
|
 |
adalml2
*
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 6:48 pm
|
|
|
dawno, dawno temu, jak byłem jeszcze młody i pełen energii też zainteresowałem się tym monocyklem ^^ i nawet wysłałem zapytanie odnośnie go i dostałem taką odpowiedź:
"Wersja amotyzowana tylko na zamowienie
Produkcja seryjna
Ale to raczej srednia jaakosc amortyzatora
Chyba lepszy sztywniak.."
Ciekawiło mnie czy produkowany jest on seryjnie przez jakąś firmę, czy to samoróbka ;p ale "seryjna produkcja na zamówienie" nie za bardzo do mnie przemawia
Zapytałem się jeszcze o kilka głupot, ale niestety nie otrzymałem na nie odpowiedzi -.-
Ogólnie sprzęt ciekawy, ale nie mam pojęcia jak amortyzatory mogłyby poprawić jakość jazdy na monocyklu ;p jakby był do tego silnik to jeszcze może... |
|
|
|
 |
Mojżesz
**
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 7:00 pm
|
|
|
| Dzięki : D Sprawdź sprawdź ogólnie i tak kupuję QU-AX Luxus 24 ale byłem ciekawy waszych opinii o takim niecodziennym mono : ) |
_________________ Hello I'm Linsday Lohan : D |
|
|
|
 |
owca
******* odrobina kajowatości

Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
 |
repo

|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 2:25 pm
|
|
|
adalml2 miał rację.
Dzwoniłem by się umówić na próbną jazdę ale mają go tylko na zamówienie, więc nie wypróbuję niczego. |
|
|
|
 |
|
|