|
pre hop |
| Autor |
Wiadomość |
KriPer

|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 10:30 pm pre hop
|
|
|
Hej
Co prawda siedzę teraz w domu chory, ale ciągle myslę o monocyklu .
Mam problem z załapaniem przedskoku i jazdą z jedną nogą na ramie.
Jak Wy łapiecie siłę z przedskoku? Mi to nic nie daje, nie mogę załapać tej większej siły wybijania się z przedskoku... W jaki sposób się tego nauczyć?
Mam problem też z jazdą jedną nogą na ramie, ciągle nie mogę utrzymać równowagi, kiedy chce dołożyć nogę na ramę. W jaki sposób się tego nauczyliście?
Pozdro! |
_________________ Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą - Św. Augustyn |
|
|
|
 |
sabinosa
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 10:59 pm
|
|
|
Co do przedskoku to ja robię tak że skacze sobie w miejscu aż złapię rownowage i wtedy nagle uginam kolana i wbjam opone w ziemie A z jazdą jedna noga to ja też mam małe problemi |
|
|
|
 |
cuento
|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 11:10 am
|
|
|
| Nie pomogę za bardzo, bo jedyna rada w obydwu przypadkach to chyba po prostu ćwiczyć. Natomiast muszę sprostować odnośnie wyskoku - wybijamy się z praktycznie prostych nóg, zginamy kolana w zasadzie dopiero wciągając mono do góry na przeszkodę. |
|
|
|
 |
pajda

|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:47 am
|
|
|
stary, najpierw naucz się wskakiwać z miejsca (static) na 3-4 palety. im wyżej tym lepiej. prehopa ucz się potem. sam ładuję na 5 palet, a prehopa dopiero teraz zaczynam się uczyć. odłóż go na potem, serio.
pedałowanie 1 nogą - ćwiczyć musisz pewnie położyć nogę na ramie i tyle. z czasem zaczniesz jeździć. |
|
|
|
 |
HaHa15
**
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:39 pm
|
|
|
| Co do jazdy jedną nogą : rozpedzasz się , zdejmujesz jedną nogę i albo na początek trzymasz ja z przodu albo od razu na widelec. Rece jak wolisz ;p ja trzymam jedna z przodu ,druga z boku. |
|
|
|
 |
MadMan
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 3:51 pm
|
|
|
ja najpierw uczylem się z nogą obok, dopiero potem na ramie. pamietaj, żeby dociskać mono na siodle a nie noga na ramie. nie stawaj na niej za mocno
co do pre hopa to będzie miał on sens powyżej tych 50cm co najmniej, a wg mnie i 75cm, bo wcześniej będzie zwyczajnie niewygodnie wybijać się wysoko i skakać na 30cm.
ja tam prehopa zacznę dopiero jak będę umiał statica na 100cm, jeżeli w ogóle |
|
|
|
 |
|
|