Forum kuglarskie Strona G³ówna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Muni QU-AX 24" Rozmiar ³ozysk !
Autor Wiadomo¶æ
maaniu 
...

Sk±d: Kraków Nh
Wys³any: Pi± Pa¼ 28, 2011 10:41 pm   Muni QU-AX 24" Rozmiar ³ozysk !

Witam dzisiaj w trasie posypa³y mi siê ³ozyska wiecie moze jaki rozmiar ³ozysk nachodzi tam numer ;>

vookash 

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Kraków
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2011 10:16 am   

Jesli masz ISIS to powinny byc 42mm cos takiego:
http://www.unicycle.uk.co...-isis-42mm.html

Anio³ 

Sk±d: Koszalin
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2011 2:54 pm   

dok³adny numer jest na ³o¿ysku a s± tam zakodowane wszystkie wymiary i ja w Crossie mym mam:

224212RS

kolejno sa to ¶rednica wewnêtrzna ¶rednica zewnêtrzna i grubo¶æ dodatkowe oznaczenie RS to wzmocnienie ponoæ i zabezpieczenie przed uszkodzeniami i zabrudzeniami.
Jak pyta³em siê ostatnio to koszt wacha³ siê za jedno 4 lub 20 z³ :-o

maaniu 
...

Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2011 6:18 pm   

w poniedzia³êk pojde i kupie ³ozyska zobqaczymy zdiolem stare i mu pokaze :)

[ Dodano: Sob Pa¼ 29, 2011 6:56 pm ]
Anio³ napisa³/a:
dok³adny numer jest na ³o¿ysku a s± tam zakodowane wszystkie wymiary i ja w Crossie mym mam:

224212RS

kolejno sa to ¶rednica wewnêtrzna ¶rednica zewnêtrzna i grubo¶æ dodatkowe oznaczenie RS to wzmocnienie ponoæ i zabezpieczenie przed uszkodzeniami i zabrudzeniami.
Jak pyta³em siê ostatnio to koszt wacha³ siê za jedno 4 lub 20 z³ :-o

co do twojej wypowiedzi to nei jest numer ³ozyska tylko jakas numeracja QU-Ax-a bo numy ³ozysk najczesciej sa 4 cyfrowe :) ;/

Anio³ 

Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2011 9:55 pm   

niezgodze siê. Ten numer znajduje siê na ³ozysku w Qu-ax i jest wymiarami ³ozyska sprawdzane suwmiark± cyfrow± i zwyk³± dodatkowo dla upewnienia siê to przy zmianie ³o¿yska jak kupowa³em to w hurtowni ³o¿ysk i i zosta³o mi dok³adnie wyja¶nione co i jak po czym do rêki dosta³em nowe ³o¿yska o dok³±dnie identycznych oznaczeniach wiêc moja wypowied¼ chyba jest jak najbardziej zgodna z rzeczywisto¶ci± rozmiaru ³ozysk. ;-)

maaniu 
...

Wys³any: Nie Pa¼ 30, 2011 4:20 pm   

ale to sa wymiary ³ozyska a nie numeracja lozycka :P czyli jest tu opisane gdzie ile mm a ja chche numer katalogowy ³ozyska

mekamil 
*

Sk±d:
Wys³any: Nie Pa¼ 30, 2011 5:11 pm   

Anio³ napisa³/a:

RS oznacza uszczelnienie gumowe, a nie wzmocnienie.

Anio³ 

Wys³any: Nie Pa¼ 30, 2011 11:35 pm   

wg kolesia z hurtowni ³o¿ysk to ta numeracja jest numerm ³o¿yska katalogowym czyli jak go szukjaæ i jednocze¶nei to s± jego wymiary.

mekamil, przepraszam za pomy³kê ale niapamiêta³em dok³adnie co to by³o. (a to uszczelnienie mi na gume niewygl±da)

maaniu 
...

Wys³any: Pon Pa¼ 31, 2011 12:30 pm   

Panowie tragedia bylem w 2 sklepach z ³ozyskami ... w jednym powiedzieli ze nie ma a w 2 tez neui bylo ale na zamowienie moze sprowadzic za 74 zl -,- kupowal ktos te ³ozyska jzu kiedys moze wiecie gdzie je kupie pomocy ;/

vookash 

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Kraków
Wys³any: Nie Maj 13, 2012 5:06 pm   

Maaniu, znalazles wtedy numer katalogowy takiego lozyska?
Bo szukam w katalogach lozysk i standardowe jest 6004 ale ono ma 20x42x12 a takiego o srednicy wewnetrznej 22 nie widze.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wersja do druku

Skocz do: