|
Muni QU-AX 24" Rozmiar ³ozysk ! |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
maaniu
...
Sk±d: Kraków Nh
|
Wys³any: Pi± Pa¼ 28, 2011 10:41 pm Muni QU-AX 24" Rozmiar ³ozysk !
|
|
|
| Witam dzisiaj w trasie posypa³y mi siê ³ozyska wiecie moze jaki rozmiar ³ozysk nachodzi tam numer ;> |
|
|
|
 |
vookash

Pomóg³: 6 razy Sk±d: Kraków
|
|
|
|
 |
Anio³
Sk±d: Koszalin
|
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2011 2:54 pm
|
|
|
dok³adny numer jest na ³o¿ysku a s± tam zakodowane wszystkie wymiary i ja w Crossie mym mam:
224212RS
kolejno sa to ¶rednica wewnêtrzna ¶rednica zewnêtrzna i grubo¶æ dodatkowe oznaczenie RS to wzmocnienie ponoæ i zabezpieczenie przed uszkodzeniami i zabrudzeniami.
Jak pyta³em siê ostatnio to koszt wacha³ siê za jedno 4 lub 20 z³ |
|
|
|
 |
maaniu
...
|
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2011 6:18 pm
|
|
|
w poniedzia³êk pojde i kupie ³ozyska zobqaczymy zdiolem stare i mu pokaze
[ Dodano: Sob Pa¼ 29, 2011 6:56 pm ]
| Anio³ napisa³/a: | dok³adny numer jest na ³o¿ysku a s± tam zakodowane wszystkie wymiary i ja w Crossie mym mam:
224212RS
kolejno sa to ¶rednica wewnêtrzna ¶rednica zewnêtrzna i grubo¶æ dodatkowe oznaczenie RS to wzmocnienie ponoæ i zabezpieczenie przed uszkodzeniami i zabrudzeniami.
Jak pyta³em siê ostatnio to koszt wacha³ siê za jedno 4 lub 20 z³ |
co do twojej wypowiedzi to nei jest numer ³ozyska tylko jakas numeracja QU-Ax-a bo numy ³ozysk najczesciej sa 4 cyfrowe |
|
|
|
 |
Anio³
|
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2011 9:55 pm
|
|
|
niezgodze siê. Ten numer znajduje siê na ³ozysku w Qu-ax i jest wymiarami ³ozyska sprawdzane suwmiark± cyfrow± i zwyk³± dodatkowo dla upewnienia siê to przy zmianie ³o¿yska jak kupowa³em to w hurtowni ³o¿ysk i i zosta³o mi dok³adnie wyja¶nione co i jak po czym do rêki dosta³em nowe ³o¿yska o dok³±dnie identycznych oznaczeniach wiêc moja wypowied¼ chyba jest jak najbardziej zgodna z rzeczywisto¶ci± rozmiaru ³ozysk. |
|
|
|
 |
maaniu
...
|
Wys³any: Nie Pa¼ 30, 2011 4:20 pm
|
|
|
ale to sa wymiary ³ozyska a nie numeracja lozycka czyli jest tu opisane gdzie ile mm a ja chche numer katalogowy ³ozyska |
|
|
|
 |
mekamil
*
Sk±d: Uæ
|
Wys³any: Nie Pa¼ 30, 2011 5:11 pm
|
|
|
| Anio³ napisa³/a: |
kolejno sa to ¶rednica wewnêtrzna ¶rednica zewnêtrzna i grubo¶æ dodatkowe oznaczenie RS to wzmocnienie ponoæ i zabezpieczenie przed uszkodzeniami i zabrudzeniami. |
RS oznacza uszczelnienie gumowe, a nie wzmocnienie. |
|
|
|
 |
Anio³
|
Wys³any: Nie Pa¼ 30, 2011 11:35 pm
|
|
|
wg kolesia z hurtowni ³o¿ysk to ta numeracja jest numerm ³o¿yska katalogowym czyli jak go szukjaæ i jednocze¶nei to s± jego wymiary.
mekamil, przepraszam za pomy³kê ale niapamiêta³em dok³adnie co to by³o. (a to uszczelnienie mi na gume niewygl±da) |
|
|
|
 |
maaniu
...
|
Wys³any: Pon Pa¼ 31, 2011 12:30 pm
|
|
|
Panowie tragedia bylem w 2 sklepach z ³ozyskami ... w jednym powiedzieli ze nie ma a w 2 tez neui bylo ale na zamowienie moze sprowadzic za 74 zl -,- kupowal ktos te ³ozyska jzu kiedys moze wiecie gdzie je kupie pomocy |
|
|
|
 |
vookash

Pomóg³: 6 razy Sk±d: Kraków
|
Wys³any: Nie Maj 13, 2012 5:06 pm
|
|
|
Maaniu, znalazles wtedy numer katalogowy takiego lozyska?
Bo szukam w katalogach lozysk i standardowe jest 6004 ale ono ma 20x42x12 a takiego o srednicy wewnetrznej 22 nie widze. |
|
|
|
 |
|
|