|
Malowanie ramy. |
| Autor |
Wiadomość |
sabinosa
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 9:46 pm Malowanie ramy.
|
|
|
Chciałabym przemalować remę mojego qu-axa luxusa na bialo Pzemalowywal juz ktos kiedys ? Jak tak to jakiej farby uzyc i czy mam jakos zdrapac stary lakier? Aha a czy można przemalowac tą obrecz ? I jeszcze czy przemalowane się szybko zdziera ? |
|
|
|
 |
vookash

|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 10:33 pm
|
|
|
Hej, stary lakier wypada oczyscic, troche to zalezy od tego co bedziesz potem nakladac. Przynajmniej go dobrze wyczyscic i zmatowic papierem sciernym szczegolnie jesli gdzies odchodzi.
Jesli chodzi o malowanie to jest duzo technik i od nich zaleza wyniki. Ja przy okazji spawania uchwytu do hamulca oddalem swoj do piaskowania zeby usunac lakier a potem byl malowany proszkowo. Efekt dobry i dosc trwale, ale samemu w domu nie zrobisz.
Zajrzyj tez do starego tematu: http://kuglarstwo.pl/foru...ykla-vt6388.htm |
|
|
|
 |
Anioł
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 9:57 am
|
|
|
Malowanie powinno się odbywać w tych samych okolicznościach co malowanie roweru czy auta. vookash, Brawo za oddanie do proszkowania bardzo dobrze ale i tak puźniej trzeba papierkiem to czyścić. Jesli malowanie proszkowe to jest bardzo trwałe na odpryski, ale kolory można wybrać z małej palety, a gdy dajesz podkład i lakier akrylowy to idzie zemdleć od ilości możliwości wyboru kolorów i odcieni.
sabinosa,
Rada ode mnie jest taka że jesli proszkowo to tak jak vookash piaskowanie i do firmy malującej proszkowo (zapłacisz za swoje zadowolenie)
A jak podkład i lakierek w wybranym dowolnym kolorze to już lakiernik i uwierz warto zapłacić za taką usługe bo sprayem lub pędzelkiem tylko napsuc można i okrutnie to wygląda. |
|
|
|
 |
Jojak
**
|
|
|
|
 |
|