|
Jazda do tyłu |
| Autor |
Wiadomość |
cuento
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 1:00 pm
|
|
|
Nie flejmujcie już, jakbym wiedział, że rozpocznę taką batalię, to bym nic nie napisał.
Chodziło mi tylko o to, że w przeciwieństwie do niektórych trików, które wymagają już odpowiedniego "sposobu", przy jeździe do tyłu najlepszy i jedyny sposób na naukę, to próby.
MadManowi z tym crankflipem zapewne nie chodziło o to, że jesteście słabi (choć może to tak niefortunnie zabrzmieć przez dobór słów), tylko o to, że crank jest na tyle skomplikowany, że można tam robić coś zupełnie niepoprawnego technicznie, podczas gdy jazda do tyłu to po prostu jazda do tyłu
4 godziny to niewiele, trzeba litry potu wylewać!
Trzeba się bawić mono, a nie kłócić i nadinterpretować czyjeś słowa. Pozdrawiam i powodzenia w nauce, zazdroszczę wszystkim, którzy mogą jeździć |
|
|
|
 |
KriPer

|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 7:01 pm
|
|
|
Ja mam nadal problemy z płynną jazdą do tyłu, a nawet powiedziałbym ledwo udaje mi się przejechać kilka metrów. No właśnie trzeba ćwiczyć i tyle, powinno przyjśc z czasem.
Apropos czy jadąc do tyłu da się opanować całkowitą kontrolę? Chodzi mi o to , że nigdy nie widziałem w żadnym video , aby ktoś jechał do tyłu na jakimś murku. Nie chodzi mi o bardzo wąski, ale taki nawet z 20 cm. Może ktoś widział jakieś takie video, bo bardzo ciekawi mnie czy się da? Pozdrawiam |
_________________ Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą - Św. Augustyn |
| |
|
|
|
 |
haosone

|
|
|
|
 |
KriPer

|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 7:31 pm
|
|
|
Dzięki wielkie, na serio nie widziałem nigdy A więc pozostaje tylko cwiczyć i ćwiczyć a wszystko mozliwe |
_________________ Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą - Św. Augustyn |
|
|
|
 |
Haku

Pomogła: 3 razy Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 11:55 pm
|
|
|
ja myślę, że w metrowym bym się zmieściła Bo z 100 metrów przejadę (nie zawsze:P )i ze skręcaniem też jest nieźle, oczywiście tylko w jedną stronę |
|
|
|
 |
Boski
|
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 7:09 pm
|
|
|
| polecam zauważyć że jadąc płynnie w tył jest moment w którym stopa znajduje się za środkiem ciężkości. Pomocne przy nauce jest skierowanie palców stóp w dół. I fakt nie za bardzo co teoretyzować w tym przypadku widać przewagę praktyki nad teorią. Życzę wszystkim powodzenia. |
_________________ wszystko to jest nic. |
|
|
|
 |
Haku

Pomogła: 3 razy Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 12:44 pm
|
|
|
Kto ma mono też może praktykować Boski wpadam niedługo poprzypominać sobie jazdę do tyłu i na mały sparing na siłowanie |
|
|
|
 |
|
|