Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Jazda do tyłu
Autor Wiadomość
cuento 

Wysłany: Pią Gru 02, 2011 1:00 pm   

Nie flejmujcie już, jakbym wiedział, że rozpocznę taką batalię, to bym nic nie napisał.
Chodziło mi tylko o to, że w przeciwieństwie do niektórych trików, które wymagają już odpowiedniego "sposobu", przy jeździe do tyłu najlepszy i jedyny sposób na naukę, to próby.

MadManowi z tym crankflipem zapewne nie chodziło o to, że jesteście słabi (choć może to tak niefortunnie zabrzmieć przez dobór słów), tylko o to, że crank jest na tyle skomplikowany, że można tam robić coś zupełnie niepoprawnego technicznie, podczas gdy jazda do tyłu to po prostu jazda do tyłu :)

4 godziny to niewiele, trzeba litry potu wylewać! :D

Trzeba się bawić mono, a nie kłócić i nadinterpretować czyjeś słowa. Pozdrawiam i powodzenia w nauce, zazdroszczę wszystkim, którzy mogą jeździć :)

KriPer 

Wysłany: Sob Gru 10, 2011 7:01 pm   

Ja mam nadal problemy z płynną jazdą do tyłu, a nawet powiedziałbym ledwo udaje mi się przejechać kilka metrów. No właśnie trzeba ćwiczyć i tyle, powinno przyjśc z czasem.
Apropos czy jadąc do tyłu da się opanować całkowitą kontrolę? Chodzi mi o to , że nigdy nie widziałem w żadnym video , aby ktoś jechał do tyłu na jakimś murku. Nie chodzi mi o bardzo wąski, ale taki nawet z 20 cm. Może ktoś widział jakieś takie video, bo bardzo ciekawi mnie czy się da? Pozdrawiam :-D

haosone 

Wysłany: Sob Gru 10, 2011 7:28 pm   

http://www.youtube.com/watch?v=_EWwps5TRmg :?:

KriPer 

Wysłany: Sob Gru 10, 2011 7:31 pm   

Dzięki wielkie, na serio nie widziałem nigdy :-) A więc pozostaje tylko cwiczyć i ćwiczyć a wszystko mozliwe :-P

Haku 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 11:55 pm   

ja myślę, że w metrowym bym się zmieściła :D Bo z 100 metrów przejadę (nie zawsze:P )i ze skręcaniem też jest nieźle, oczywiście tylko w jedną stronę :P

Boski 

Wysłany: Wto Gru 13, 2011 7:09 pm   

polecam zauważyć że jadąc płynnie w tył jest moment w którym stopa znajduje się za środkiem ciężkości. Pomocne przy nauce jest skierowanie palców stóp w dół. I fakt nie za bardzo co teoretyzować w tym przypadku widać przewagę praktyki nad teorią. Życzę wszystkim powodzenia.

Haku 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 12:44 pm   

Kto ma mono też może praktykować :P Boski wpadam niedługo poprzypominać sobie jazdę do tyłu i na mały sparing na siłowanie :D

Odpowiedz do tematu