|
Jakie mono na poczatek ? |
| Autor |
Wiadomość |
Bukwatata
..
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 1:51 pm Jakie mono na poczatek ?
|
|
|
Witam chciałbym sobie kupić mono no name nie wchodzi w gre ponieważ już się nauczyłem jeździć, chciałbym kupić sobie coś ciekawszego myślałem nad 24' ale dzisiaj znalazłem taka ofertę na allegro http://allegro.pl/ShowIte...5&ars_rule_id=4 co o tym myślicie i co polecacie (do 400 zł...) |
|
|
|
 |
Haku

Pomogła: 3 razy Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
adalml2
*
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 5:23 pm
|
|
|
ah te monocykle B-square mogą kusić swoim wyglądem, ale do czegoś więcej się nie kiepsko nadają według mojego wywiadu można je było swego czasu kupić w Niemczech, w Lidlu
a ja jak zwykle doradzam kupno jakiegoś używanego sprzętu z nieco wyższej półki |
|
|
|
 |
MadMan
|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 12:37 am
|
|
|
| przede wszystkim DO CZEGO MA BYĆ? |
|
|
|
 |
Bukwatata
..
|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 9:37 am
|
|
|
Raczej do jazdy po mieście ale nie ukrywam ze chciałbym tez popróbować robić jakieś tricki. No wiec ciężko określić TO było by tak miasto/freestyle/street |
|
|
|
 |
matixo

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 10:51 am
|
|
|
| No to sobie wybrałeś dziedziny do których są całkiem inne monocykle. Jak w jazde po mieście to większe koło , a jak freestyle /street to 20... |
|
|
|
 |
Bukwatata
..
|
|
|
|
 |
Haku

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 4:18 pm
|
|
|
| są okej. Ale do skoków się nie nadają :p |
|
|
|
 |
Bukwatata
..
|
|
|
|
 |
Haku

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 4:42 pm
|
|
|
już troche takie w miarę 24" szłu ni ma dupy nie urywa |
|
|
|
 |
Bukwatata
..
|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 9:19 pm
|
|
|
ok wielkie dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
MadMan
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 12:19 pm
|
|
|
minimum to impact start up lub qu-ax cross
na upartego możesz próbować z tym luxusem, ale:
1. z tą oponą w streecie za dobrze się nie będziesz odbijał
2. wciąż spora szansa, że się popsuje |
|
|
|
 |
KriPer

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 5:45 pm
|
|
|
skoro no name nie wchodzi w gre, to najlepiej kup monocykl przeznaczony do tego w cyzm chcesz się specjalizowac. W zasadzie moim zdaniem nawet jak kupisz trialowy to triki streetowe tez się da robic i odwrotnie . Ja polecam kupić już taki, ktorego wartosc siega ponad 1000zl, ale skoro w gre wchodzi chyba 400zl , jak dobrze pamietam to wyczekuj okazji i kup sobie uzywany. No może za 400zl bedzie trudno, ale za 600-700 to raczej spokojnie. Moim zdaniem radze dozbierac kase , kupic uzywany, a potem w razie czego odsprzedaz go z mala strata. Mysle, ze spokojnie 100zl taniej niz kupisz sprzedaz go, jak Ci się znudzi. Wyjdziesz na tym lepiej niz kupic jakis za 400zl a potem sprzedac za pol ceny. Aha i jezeli nie masz kasy i chcesz kupic za 400zl to sadze, ze na tym no namie co masz mozesz spokojnie uczyc się dalej i on na ten moment się bardzo dobrze nadaje, wiec jaki sens ten pospiech? P.S. Na no namie też da się uczyc trialu, albo streetu, tylko mozesz się nim dlugo nie nacieszyc .
Także taka jest moja opinia.
Powodzenia w wyborze
Krzysiek |
_________________ Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą - Św. Augustyn |
|
|
|
 |
Bukwatata
..
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 6:04 pm
|
|
|
Ja miałem no name'a od koleżanki przez 2 tygodnie nauczyłem się jeździć a teraz chce sobie kupić coś lepszego.... Na monocykl za 1000 zł będę zbierał wieki... a ja chce jeździć jak najszybciej rozumiecie jak to wciąga I właśnie dlatego myślałem nad tym Club Freestyle 24” . No ewentualnie tak jak doradził Madman dozbierać na tego cross'a
[ Dodano: Pon Sty 23, 2012 6:07 pm ]
Gdzie mogę kupić używany monocykl bo na allegro raczej widzę tylko no name'y ? |
|
|
|
 |
KriPer

|
|
|
|
 |
Bukwatata
..
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 4:28 pm
|
|
|
Ktoś zna jeszcze inne strony |
|
|
|
 |
pajda

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 8:10 pm
|
|
|
poszukaj na allegro, tutaj albo własnie na unicyclist.
a jeśli chcesz skakać i trikować to naprawdę NIE MA SENSU kupować sobie 'zwykłej' 24" po to, żeby wcześniej pojeździć po mieście.
bo niestety na tym nie poskaczesz - nie mówię o krawęznikach i schodkach ale czym mocniejszym.
serio - lepiej szukaj używki albo poproś rodzinkę coby się na kilka okazji zrzuciło i kupisz coś naprawdę dobrego
niestety innego wyjścia nie widzę. |
|
|
|
 |
adalml2
*
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 6:33 pm
|
|
|
jakbyś uzbierał trochę więcej kasy to mogę Ci załatwić używanego KH Double Crown 20" z Czech ^^ za 6000 Kc, a myślę, że można by jeszcze coś utargować
dodam, że jest praktycznie w idealnym stanie
aż sam żałuję, że nie mam przy sobie trochę więcej kasy... ;D |
|
|
|
 |
Bukwatata
..
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 8:30 pm
|
|
|
ej sory 6000 KC (co to jest to KC) ?
[ Dodano: Sro Sty 25, 2012 8:37 pm ]
domyślam się że to waluta Czech...dobrze rozumiem ? |
|
|
|
 |
Bamek
..
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 9:15 pm
|
|
|
Dokładnie - korony czeskie
O ile dobrze się orientuję, to wartość jednej korony wynosi około 0,17 peelenów |
|
|
|
 |
|
|