|
Impact vs Koxx-one |
| Autor |
Wiadomość |
Anxo
.
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 5:11 pm Impact vs Koxx-one
|
|
|
Witam
Stanąłem przed bardzo ważnym wyborem.
Tyczy się on wyboru między dwoma "cudeńkami".
A mianowicie... Impact Gravity czy Koxx-one Karbon?
Styl mojej jazdy jest mieszany tzn. lubie sobie poskakać i "pogrindować".
Karbon jest ponoć tworzywem (bardzo) wytrzymałym więc Koxx'ik powinien dobrze się sprawować przy większych crash'ach ale czy te włókno karbonowe nie będzie odpryskiwać przy uderzeniu w murek np.?
|
|
|
|
 |
owca
******* odrobina kajowatości

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 7:06 pm
|
|
|
możesz mieć problemy przy uderzeniu włóknem węglowym o jakiś kant... nie będzie wgięcia - będzie pęknięcie!
inna sprawa jest taka, że to mono z bardzo wysokiej półki... przez pierwsze 3-5 lat intensywnej jazdy i trialowania spokojnie wystarczy Ci np. zwykły devil, jeśli go zajedziesz w tym czasie, to tym bardziej zajedziesz moniaki, o które pytasz... |
_________________ wszystko, co możesz podrzucic i złapać jedną ręką nadaje się do żonglowania.. |
|
|
|
 |
Anxo
.
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 7:26 pm
|
|
|
Ale czy mono które kosztuje/kosztowało ponad 3tys. złotych może tak o popękać od uderzeń ?
[ Dodano: Sob Lut 04, 2012 12:06 am ]
"Oblookałem" sobie kilka filmów z testami na karbonowych ramach...
Łamią się jak patyki... Ja się dziwię jak coś takiego mogli wg na rynek wypuścić ? |
|
|
|
 |
owca

|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 12:35 am
|
|
|
chyba sam sobie odpowiedziałeś |
_________________ wszystko, co możesz podrzucic i złapać jedną ręką nadaje się do żonglowania.. |
|
|
|
 |
Anxo
.
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 12:47 am
|
|
|
Racja
Dzięki owca
Wezmę impacta, ale mam jeszcze małe pytanko.
Czy jest odzież z firmy impact? Bo nie mogę znaleźć. |
|
|
|
 |
haosone

|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 11:25 am
|
|
|
components > components > impact 2012 t-shirt
skoro na ich stronie jest tylko t-shirt to raczej specjalnej odzieży nie robią |
_________________ I am chaos... haosone... everything arised from me... but I myself am nothing... am I? |
|
|
|
 |
Anxo
.
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 1:23 pm
|
|
|
Ok już wszystko wiem
Dzięki za pomoc Panowie.
Temat do zamknięcia |
|
|
|
 |
owca

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 1:37 am
|
|
|
| z ciekawości - dlaczego pytasz o odzież Impacta? jaka odzież dokładnie Cię interesuje? |
|
|
|
 |
MadMan
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 7:29 am
|
|
|
zapewne z powodu "jeżdżę na mono to musze być tak zajebisty, że będę robił to w super markowej odieży" tak jakby inna odzież była gorsza, a ta Impacta w ogóle warta ceny
jak dla mnie wszystko na pokaz, ale ok.
no offence, ale tak to odbieram
@DOWN
Tak, z korkami za 600zł będziesz szpanerem jeśli kopiesz z kolegami amatorsko i wcale nie wymiatasz jakoś super. Tak samo grałbyś w takich za 200zł.
Markowa odzież specjalizująca się w produkcji tekstyliów, a ubrania robione tylko po to, aby wkleić znaczek danej firmy to pewna różnica. Szukanie ubrań Impacta przy takim łatwym dostępie do wszelkich Nike, Adidas itp. jest zwykłym idiotyzmem według mnie i pokazywaniem jakim to się nie jest profesjonalistą, bo się nosi cały set od producenta mono.
No nie pisałes, że chcesz kupić, ale po co w takim razie tak chcesz znaleźć? KOXX ma swoje ubrania z tego co się orientuję, więc może u nich się ubierz, bo to też firma po części monocyklowa, a na pewno bardzo trialowa.
Jojak choćbym i miał kasę na takie ciuchy to nie kupiłbym ich bo nie widziałbym ich wyższości nad znanymi każdemu Nike, Adidas itp. |
| |
|
|
|
 |
Jojak
**
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 9:38 am
|
|
|
+1 dla MadMana
też chciałbym mieć problemy typu "czy impact ma swoją linię odzieżową, żebym mógł w niej jeździć" :/ |
|
|
|
 |
Anxo
.
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 4:48 pm
|
|
|
MadMan,
Jeśli będę grał w piłkę nożną i kupię sobie buty(korki) z "Najacza" za 500-600zł to oznacza, że jestem szpanerem?... Wątpię...
Po 2... Czy trzeba być zajebistym, żeby jeździć/chodzić w markowej odzieży?
A czy odzież Impacta jest warta swojej ceny, to już tylko mój problem... Mam nadzieję, że nie załamiesz się psychicznie jak w takowej odzieży będę jeździł.
I jeszcze podsumowanie...
Proszę Cię... Czytaj ze zrozumieniem...
Czy ja napisałem, że chcę kupić jakąkolwiek odzież z Impacta?
A co do Jojak'a...
Ciebie zaszczyt z posiadania takiego problemu chyba niestety ominie
@MadMan
Wydaje mi się, że nie ma co pisać na ten temat. No może jak będzie Cię boleć to , że będę w takiej odzieży jeździł.
Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że "szpanerem" nie jestem.
A to w czym będę się pokazywał to tylko i wyłącznie mój problem.
A pytanie zadałem z chęci porównania odzieży Impacta do ubrań Koxx'a właśnie.
Pozdro |
| |
|
|
|
 |
Jojak
**
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 10:30 am
|
|
|
@ anxo : czytając twe wypowiedzi, że lanserem nie jesteś, ale i tak zrobisz po swojemu i inni cię będą tylko hejtować, a wiadomo "love da haters". Dochodzę do wniosku, że jesteś tylko dzieciakiem i może jeszcze się kiedyś nauczysz pokory
a jeśli nie, to możemy internetowo rozwiązać tę sytuację, skoro jesteśmy na forum monocyklowym.
Zasady są proste - bierzesz swój super sprzęt i ciuszki, nagrywasz filmik zwany również "call outem" w wybranym przez siebie stylu, a ja się dostosuję swoją odpowiedzią.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Anxo
.
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 5:28 pm
|
|
|
@Jojak
Zważywszy na fakt iż moje pytanie brzmiało następująco:
"Czy jest odzież z firmy impact?"
chciałbym powiedzieć, że masz ze sobą problem ponieważ szukasz kogoś komu mógłbyś "dosrać". Fakt.. Zamiast słowa "jest" powinno być "istnieje".
G.ówno o mnie wiesz a mówisz mi, że jestem dzieckiem...
Kurcze ludzie...
Rozumiem jakbym był Twoim sąsiadem i musiałbyś mnie oglądać codziennie w tych "super szpanerskich ciuszkach"... Lecz Twoim sąsiadem nie jestem więc co Cię to kurde obchodzi?
Co do Twojej propozycji...
Nie, nie mam zamiaru nagrywać jakichkolwiek filmów dla Ciebie. Ponieważ nie muszę Ci niczego udowodnić.
I powiedz mi jeszcze gdzie ja piszę, że i tak zrobię po swojemu?
A co do "hejtów"...
To, że ktoś jest "hejtem" to chyba jego poważny problem wg mnie psychiczny.
Jak narazie nie zauważyłem tu żadnego "hejtera" prócz Ciebie i MadMan'a
Acha, i małe sprostowanko co do Ciebie
Nie jesteśmy na forum monocyklowym
Forum dotyczy KUGLARSTWA, więc jesteśmy tylko w dziale monocyklowym.
Pozdro |
|
|
|
 |
HaHa15
**
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 5:48 pm
|
|
|
Anxo zadał proste pytanie ,,Czy jest odzież z firmy Impact" a Wy zaczynacie kłótnie. Po grzyba ?
Wam powinno to zwisać w czym albo jak dana osoba jeździ , nie ma się co spinać.
PROSTE PYTANIE = PROSTA ODPOWIEDZ
Pokój |
|
|
|
 |
MadMan
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 5:11 pm
|
|
|
ehh, ludzie tak często mylą w internecie pojęcia "kłótnia" i "dyskusja" ;P
Anxo tak tylko wyraziłem swoje zdanie. Warto wiedzieć jak można być postrzeganym przez przeciętnych ludzi, więc teraz już wiesz, że mogą Cię spotkać tacy ludzie jak ja.
Co zrobisz to i tak zależy od Ciebie, więc do hejtowania mi daleko. Wyraziłem tylko swój pogląd na ten temat, a nie o Tobie, więc take it easy.
Co do sporu Ty vs. Jojak to nie moja sprawa, ale jakby taki beef filmikowy wyszedł to kłóćcie się mocniej!
Jeśli chodzi o odzież to nie miałem jej w ręku, ale zakładam, że rzeczy za więcej niż 150zł nie mogą być słabej jakości. Nie spotkałem się z takimi ubraniami za 150+zł, które były słabej jakości, a Ty? :> |
|
|
|
 |
Jojak
**
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 5:16 pm
|
|
|
| @MadMan : Spoko, mogę go trochę pojechać jakby był zainteresowany :p |
|
|
|
 |
Anxo
.
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 4:52 pm
|
|
|
Hehe,
Jechać po kimś a nic o nim nie wiedzieć.
Naprawdę PROSZĘ moderatora o zamknięcie tego tematu bo niektóre wypowiedzi są banalne. |
|
|
|
 |
Boski
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 7:07 pm
|
|
|
@ Anxo: Już jakiś czas czytuję to forum i to standardowa wypowiedź Madmana najpierw cię pojedzie potem doda "no offence, ale tak to odbieram " i potem się dziwi że mu odpowiadasz. Człowiek po prostu z natury intelektualnie agresywny (chyba).
Co nie zmniejsza jego znajomości tematu, bowiem podzielam zdanie że z korkami za 600zł będziesz szpanerem jeśli kopiesz z kolegami amatorsko. |
_________________ wszystko to jest nic. |
|
|
|
 |
MadMan
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 1:11 am
|
|
|
Boski pomijam słuszność Twojej wypowiedzi odnośnie mojej osoby, ale generalnie forum służy do wyrażenia swojej opinii, więc wg tego co napisałeś robię to wręcz idealnie w stosunku do przeznaczenia tego miejsca.
Nic się nie dziwię, Jojak się spina nie ja.
Ale serio chłopaki. Pokłóćcie się trochę i zróbcie filmikowy fight. Zawsze to dodatkowa polska produkcja. |
|
|
|
 |
pajda

|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 11:42 pm
|
|
|
ejże Janek!
jak Ci brakuje polskich produkcji to może byś sam coś wypuścił, a nie zagrzewał do walki jojaka bo to biednie wygląda :E ? |
|
|
|
 |
|
|