|
BUTY. |
| Autor |
Wiadomość |
abuki
**
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 7:01 pm BUTY.
|
|
|
| W jakich wam najwygodniej? |
|
|
|
 |
GustaFF

|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 7:51 pm
|
|
|
w dopasowanych
ubieraj takie jakie są tobie wygodne. Wiadomo, że nie kalosze czy klapki mimo, że i w nich da się jeździć |
|
|
|
 |
Pioter

|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 8:04 pm
|
|
|
Na unicyclist.com było wiele tematów na ten temat. Zresztą Polacy mają tam swój własny dział http://unicyclist.com/forums/forumdisplay.php?f=41
Ogólnie przewijają się takie marki jak 5.10 (five ten) oraz buty typu "skate".
Myślę, że najważniejsza jest wygoda jak przy każdego rodzaju butach.
ps. sam widziałem jak najmłodszy Poham robił ładne komba w zwykłych klapkach. |
|
|
|
 |
abuki
**
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 11:31 pm
|
|
|
a ktos smigal z was w tych butach tryalla? kurna smigalem w vansach najkach lakajach trampkach i setce innych butow i ciagle nie moge znalezc odpowiednich albo za miekie albo za twarde. |
|
|
|
 |
sabinosa
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 5:19 pm
|
|
|
| Ja ostatnio jezdziłam w starych creeksach. Takie jedne z szerszych. Nie było najgorzej i nawet wygodnie. Najlepiej to by chyba było w jakichś dobrych adidasach czy takich sportowych. |
|
|
|
 |
jiivan
.
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:47 am
|
|
|
| Buty powinny mieć płaską podeszwę. Im głębszy bieżnik tym bardziej wbija się w piny pedałów i utrudnia korektę ułożenia stopy na pedale. Dodatkowo rozmiar powinien być na tyle dopasowany, żeby but nie latał. To też utrudnia ustawianie stopy. |
|
|
|
 |
repo

|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 10:05 pm
|
|
|
Co do bieżnika i pinów w 100% zgadzam się z jiivanem. To wyklucza też buty na bardzo miękkiej gumie.
Ja stosuję buty podobne do tenisowych. Szeroka podeszwa i głębokie osadzenie w niej stopy utrudnia zwichnięcia przy upadku a płytki bieżnik nie łapie pinów dając możliwość korekty ustawienia stopy. |
|
|
|
 |
cuento
|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 11:06 am
|
|
|
A opowiadacie. Mam zupełnie odmienne doświadczenia. I zgadzam się co do tego, że podeszwa powinna być płaska, ale z zupełnie innych względów.
Przeszkadza wam zbyt mocne trzymanie pinów. A ja chciałbym takie buty, które by trzymały lepiej na pedałach. Ale nieregularny bieżnik nie pomaga, zależnie od wzoru zwykle takie buty nawet gorzej się trzymają pedałów, albo "łapią" tylko konkretnymi częściami powierzchni podeszwy, co zmusza do określonej pozycji stopy na pedale (która mi nie odpowiada).
Twarda podeszwa tylko się ślizga po pinach. Natomiast miękkie podeszwy trzymają już lepiej, są wygodne, dają "czucie", ale co z tego, skoro miękką podeszwę to piny zjadają w tydzień i trzeba zmieniać całe buty.
Trzeba szukać złotego środka |
|
|
|
 |
Malutki

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 5:07 pm
|
|
|
Ja jeżdze w trampkach, póki się nie zetrze z nich bieznik to trzymaja się bardzo mocno pinów |
_________________ Księstwo Czerwonak |
|
|
|
 |
pajda

|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:44 am
|
|
|
o masakra. do zwyklej jazdy i skakaniu po chodniku wystarczy trampek albo stary obuw do biegania. przy niższym poziomie niczym bym się nie przejmował, można nawet w klapku jeździć.
do trialu lepiej wziąc twarda podeszwę, dość płaską i czasem warto mieć wyższego buta, żeby chronił kostkę. ale w trampkach się poskacze.. choć przy duzych dropach i wysokich pinach, te ostatnie mogą się wbić w stopę, coś jest dość mało nprzyjemne bo trudno wtedy zmienić ustawienie stopy na pedale
do flatu Nike, ES lub 5.10 - te są używane przez czołowych riderów, więc coś musi być na rzeczy, c'nie ? |
|
|
|
 |
HaHa15
**
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:42 pm
|
|
|
Koniecznie nad kostkę
Osobiscie jezdze w butkach typu ,,puma" (waskie i pod kostke) - cierpie na obite kostki. |
|
|
|
 |
Bomba245
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 10:23 pm
|
|
|
| cormax, ES wg mnie najlepiej się śmgia. |
|
|
|
 |
MadMan
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 3:48 pm
|
|
|
cormaxów podeszwa podobno się szybko ściera tak tylko słyszałem
ja mam stare buty z CroppTown takie równo z kostką i mnie chronią co jest przydatne.
zgadzam się, płaska szeroka podeszwa, czyli generalnie buty skate są dobre |
|
|
|
 |
Bomba245
|
Wysłany: Sob Paź 01, 2011 1:52 pm
|
|
|
szybko się ściera? nie wiem, ja mam swoje już 3 rok i się boki porozrywały a podeszwy całe |
|
|
|
 |
ZED
*

|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 10:34 pm
|
|
|
ludziska spróbujcie w glanach wygląda rewelacyjnie ale się szybko stopa męczy |
|
|
|
 |
vookash

|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 6:39 am
|
|
|
| A najlepiej glany pomalujcie w kolorowe paski i koniecznie czubki musza byc czerwone, bo wtedy noga męczy się mniej. |
|
|
|
 |
ZED
*

|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 7:37 am
|
|
|
Tak tak , i jeszcze kilka numerów za duże, wtedy łatwiej złapać balans |
|
|
|
 |
Ostra23
.

Pomogła: 1 raz Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 11:43 am
|
|
|
Poklask dla glanów, ale no bez jaj, jak dla mnie idealne trzymanie pinów
zapewnia tylko podeszwa traillock, właśnie z bieżnikiem. Może czasem źle but ustawię, ale to rzadko, bo już długo w tych butach jeżdżę, a korekcji dokonuje podczas jazdy i śmigam tak po lasach. Być może te same buty w męskiej/większej numeracji, już by się tak dobrze nie wpasowały w piny, ale ja swój ideał znalazłam.
Tak więc trzeba szukać, próbować innego wyjścia nie ma. |
_________________ "Czego nie wiemy potrzebne nam właśnie, a to co wiemy nie przyda się na nic" |
|
|
|
 |
|
|