Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Tricki z handstickami
Autor Wiadomość
Radical Fish 

Wysłany: Sob Paź 20, 2007 11:41 pm   Tricki z handstickami

devil jest jeden ...handsticki są dwa!
do takiego wniosku doszedlem ostatnio usilujac przelamac rutyne w monotonnym wymyslaniu i cwiczeniu skomplikowanych wywijasow z kijkiem.
wbrew pozorom handsticki nie sluza tylko i wylacznie do manewrowania naszym diabelskim przyjacielem :-)

:arrow: 1/2 handstick flip - trick prosty i przyjazny nawet dla niedoswiadczonych. po odbiciu devilsona handstickiem szybko podrzucamy go w powietrze i po chwili lapiemy za drugi koniec. spontaniczne handstickowe flipy daja bardzo przyjemne wrazenie plynnosci w stickowaniu.

:arrow: handstick flourish (nie wiem jak się pisze 'florisz' - admin zapewne poprawi) - kolejny prosty trick. przydaje się zwlaszcza podczas skomplikowanych curli gdy nie ma co robic z reka nieobslugujaca sticka w danym momencie.

:arrow: curl + handstick throw - robimy curla i wyrzucamy devilskiego w powietrze razem z handstickiem. wersja dla ambitniejszych - wyrzut devila i obu hs w tym samym momencie. trickos trudny bo synchroniczny

:arrow: hook + handstick throw - robimy haka po wewnetrznej stronie nadgarstka i devilca wyrzucamy razem z trzymajacym go hs. w miedzyczasie hs z drugiej reki lapiemy do tej ktora robilismy haka. devila lapiemy przelozonym hs. (zrozumiale?)

:arrow: kaskada devil + 2 hs. - chyba nie wymaga wyjasnienia :-)

:arrow: propeller + hs throw - wyrzut w powietrze propellera razem z obslugujacym go hs. trudnosc polega na tym ze trzeba odpowiednio wczesnie zlapac fruwajacego hs. wersja bonusowa - synchroniczny wyrzut diabelskiego i obu hs

narazie tyle. moze :-) komus się przyda

Thane 

Wysłany: Nie Paź 21, 2007 10:55 am   

Duzo rzeczy z handstickami mozna robic, gdy wyrzucamy wysoko sticka.
:arrow: Alberty- wyrzucamy sticka, nastepnie przerzucamy oba hs pod nogami (wyrzucamy za soba, lapiemy przed soba)
:arrow: Treble- odwrocone alberty, rzucamy przed soba, a lapiemy za soba, zdecydowanie trudniejsze
:arrow: Backcrossy- wyrzucamy sticka, a hs robimy backcrossy
:arrow: 2 w 1- czyli 2 hs w jednej dloni. Robimy jakis trik, po czym wyrzucamy sticka razem z hs, lapiemy hs do drugiej reki, w wyniku czego mamy 2 hs w jednej dloni. Robimy jakies triki na podwojnym hs (propellery, curle, idle... cokolwiek), po czym przytrzymujemy hs blizej kciuka kciukiem, a drugi wyrzucamy do wolnej reki (mozna to zrobic jednoczesnie z wyrzuceniem sticka).

Mozna tez przeniesc triki z penspinningu i perkusji na hs.
:arrow: Charge- bardzo przydatna rzecz, gdy uzywamy w danej chwili tylko jednej reki
:arrow: Thumbspin- ciekawie wyglada przy przerzutach (TS robimy hs ktorym lapiemy sticka)
:arrow: Finger Pass

Radical Fish 

Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 1:15 pm   

propeller dwoma handstickami w jednaj ręce a potem wyrzut wszystkiego w górę tak, żeby złapać do rąk po jednym HS a diabelskiego wedle upodobań :)

GreeeG 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 3:04 pm   handstiki - triki

tak się zastanawiam czy poswiecacie czas na nauke lepszym posługiwaniu się handstikami... tzn czy uczycie się jakos triku na handstikach badz jakies fajne przejscia ze zmiana stron odbijania?

Stifler737 
..

Wysłany: Sro Sty 21, 2009 3:29 pm   

Ja np. troche siedziałem w PenSpinningu. Kręce flowerem, podrzucam, robie balans na stopie i jadę na handstickach np. Charge (podstawa PSingu) Bardzo efektywnie to wygląda.
Lub gdy flower jest w górze lubie podzucic handstickami aby się obróciły o 360 stopni.

Lukasik 

Wysłany: Sro Sty 21, 2009 4:11 pm   

ja tylko 2 ;p przekladam handy podczas tik tocka i hacki prawie umiem :P

GreeeG 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 5:27 pm   

Radical Fish, wiem ale mi chodzi ile i czego ludzie opanowali... chodzi mi czy po za tematem staramy się tego nauczyc... powiem szczerze ze dopiero teraz nie liczac podczas piły/bicycle jak kto woli zamieniałem koncówki to dopiero teraz staram się opanowac zmiany biegunów handstików nie tracac estetycznosci trików...

Drunken_Dwarf 

Wysłany: Sro Sty 21, 2009 6:22 pm   

Greeeg przecież mogłeś równie dobrze zadać to pytanie w już istniejącym temacie, nic nie mam do zakładania nowych tematów, ale nasz dział nie jest aż tak obszerny i z łatwością można znaleźć odpowiedni temat i go ożywić. Jak już jakiś temat został zdublowany to wypadałoby aby i on się nie wypalił.
Moderator: temat już scalony z poprzednim. powodzenia w rozwijaniu go!
Nie odchodząc od tematu, staram się robić zmiany stron handów praktycznie w każdym mi znanym tricku, z niektórymi jest łatwiej, a z innymi to już różnie :cfaniak:
Jeśli chodzi o różnego rodzaju haki, uwielbiam je wykonywać czy to na rękach bądź nogach.
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu