|
Tricki z handstickami |
| Autor |
Wiadomość |
Radical Fish

|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 11:41 pm Tricki z handstickami
|
|
|
devil jest jeden ...handsticki są dwa!
do takiego wniosku doszedlem ostatnio usilujac przelamac rutyne w monotonnym wymyslaniu i cwiczeniu skomplikowanych wywijasow z kijkiem.
wbrew pozorom handsticki nie sluza tylko i wylacznie do manewrowania naszym diabelskim przyjacielem
1/2 handstick flip - trick prosty i przyjazny nawet dla niedoswiadczonych. po odbiciu devilsona handstickiem szybko podrzucamy go w powietrze i po chwili lapiemy za drugi koniec. spontaniczne handstickowe flipy daja bardzo przyjemne wrazenie plynnosci w stickowaniu.
handstick flourish (nie wiem jak się pisze 'florisz' - admin zapewne poprawi) - kolejny prosty trick. przydaje się zwlaszcza podczas skomplikowanych curli gdy nie ma co robic z reka nieobslugujaca sticka w danym momencie.
curl + handstick throw - robimy curla i wyrzucamy devilskiego w powietrze razem z handstickiem. wersja dla ambitniejszych - wyrzut devila i obu hs w tym samym momencie. trickos trudny bo synchroniczny
hook + handstick throw - robimy haka po wewnetrznej stronie nadgarstka i devilca wyrzucamy razem z trzymajacym go hs. w miedzyczasie hs z drugiej reki lapiemy do tej ktora robilismy haka. devila lapiemy przelozonym hs. (zrozumiale?)
kaskada devil + 2 hs. - chyba nie wymaga wyjasnienia
propeller + hs throw - wyrzut w powietrze propellera razem z obslugujacym go hs. trudnosc polega na tym ze trzeba odpowiednio wczesnie zlapac fruwajacego hs. wersja bonusowa - synchroniczny wyrzut diabelskiego i obu hs
narazie tyle. moze komus się przyda |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
Thane
|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 10:55 am
|
|
|
Duzo rzeczy z handstickami mozna robic, gdy wyrzucamy wysoko sticka.
Alberty- wyrzucamy sticka, nastepnie przerzucamy oba hs pod nogami (wyrzucamy za soba, lapiemy przed soba)
Treble- odwrocone alberty, rzucamy przed soba, a lapiemy za soba, zdecydowanie trudniejsze
Backcrossy- wyrzucamy sticka, a hs robimy backcrossy
2 w 1- czyli 2 hs w jednej dloni. Robimy jakis trik, po czym wyrzucamy sticka razem z hs, lapiemy hs do drugiej reki, w wyniku czego mamy 2 hs w jednej dloni. Robimy jakies triki na podwojnym hs (propellery, curle, idle... cokolwiek), po czym przytrzymujemy hs blizej kciuka kciukiem, a drugi wyrzucamy do wolnej reki (mozna to zrobic jednoczesnie z wyrzuceniem sticka).
Mozna tez przeniesc triki z penspinningu i perkusji na hs.
Charge- bardzo przydatna rzecz, gdy uzywamy w danej chwili tylko jednej reki
Thumbspin- ciekawie wyglada przy przerzutach (TS robimy hs ktorym lapiemy sticka)
Finger Pass |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 1:15 pm
|
|
|
propeller dwoma handstickami w jednaj ręce a potem wyrzut wszystkiego w górę tak, żeby złapać do rąk po jednym HS a diabelskiego wedle upodobań |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 3:04 pm handstiki - triki
|
|
|
| tak się zastanawiam czy poswiecacie czas na nauke lepszym posługiwaniu się handstikami... tzn czy uczycie się jakos triku na handstikach badz jakies fajne przejscia ze zmiana stron odbijania? |
|
|
|
 |
Stifler737
..
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 3:29 pm
|
|
|
Ja np. troche siedziałem w PenSpinningu. Kręce flowerem, podrzucam, robie balans na stopie i jadę na handstickach np. Charge (podstawa PSingu) Bardzo efektywnie to wygląda.
Lub gdy flower jest w górze lubie podzucic handstickami aby się obróciły o 360 stopni. |
|
|
|
 |
Lukasik

|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 4:11 pm
|
|
|
ja tylko 2 ;p przekladam handy podczas tik tocka i hacki prawie umiem |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 5:27 pm
|
|
|
| Radical Fish, wiem ale mi chodzi ile i czego ludzie opanowali... chodzi mi czy po za tematem staramy się tego nauczyc... powiem szczerze ze dopiero teraz nie liczac podczas piły/bicycle jak kto woli zamieniałem koncówki to dopiero teraz staram się opanowac zmiany biegunów handstików nie tracac estetycznosci trików... |
_________________ Trudno Zrobić Dobre Show... Ale Jeszcze Trudniej Je Wymyślić |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 6:22 pm
|
|
|
Greeeg przecież mogłeś równie dobrze zadać to pytanie w już istniejącym temacie, nic nie mam do zakładania nowych tematów, ale nasz dział nie jest aż tak obszerny i z łatwością można znaleźć odpowiedni temat i go ożywić. Jak już jakiś temat został zdublowany to wypadałoby aby i on się nie wypalił.
Moderator: temat już scalony z poprzednim. powodzenia w rozwijaniu go!
Nie odchodząc od tematu, staram się robić zmiany stron handów praktycznie w każdym mi znanym tricku, z niektórymi jest łatwiej, a z innymi to już różnie
Jeśli chodzi o różnego rodzaju haki, uwielbiam je wykonywać czy to na rękach bądź nogach.
pozdrawiam |
_________________ Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
|
|