|
przyśnił mi się trik... |
| Autor |
Wiadomość |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 10:01 am przyśnił mi się trik...
|
|
|
Zdarzyło Wam się kiedyś, że przyszedł Wam do głowy jakiś genialny trik, ale oczywiście niewykonalny?
Może po prostu ekstremalnie trudny, a może coś, czego nawet nie wiadomo jak się za to zabrać?
Piszcie co przyszło Wam do głowy. W końcu od marzeń wszystkie najlepsze pomysły się zaczęły.
Może akurat ktoś wymyśli jak to zrobić, albo lepiej - ktoś to wykona!
Mi się kiedyś przyśniło, żonglerka 5 devilami, ale poprzez wykręcanie i podrzucanie propellerów. Masakra... |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
basil

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 11:26 am
|
|
|
Chyba tylko my tu piszemy
Mi się raz umyśliło coś takiego, żeby ułożyć hand sticka i flowera w krzyż i drugim hand stickiem od góry (jak zejście w wave) obracać tym krzyżem. Na małą skalę może to i wykonalne. |
_________________ "Bycie Basilem zobowiązuje." |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 11:35 am
|
|
|
spokojnie, będą inni pisać.
A tu wrzucamy pomysły, które mogą być nawet całkowicie niewykonalne - przynajmniej na chwilę obecną ;D |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
|
|
|
 |
fluo
**

|
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 4:31 pm
|
|
|
zamiana miejscami prawego handsticka i flowera, i zrobienie paru tricków w ten sposób.
epicko wygląda, ale chyba niemożliwe do opanowania na dłuższą metę. |
_________________ Młody brat Shoghunna |
|
|
|
 |
basil

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 5:22 pm
|
|
|
Handstick Control
Z długimi handstickami w miarę możliwe, ale chyba odbijanie wyłącznie na zasadzie double-toucha. Jak kiedyś się bawiłem samymi handstickami to czasem się udawało propellera zrobić jednym na drugim, ale takiego raczej krótkiego. |
|
|
|
 |
orsyno

Zaproszone osoby: 12
|
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 9:27 pm
|
|
|
mnie jak już się jakieś triki, żonglerka w ogóle śnią to już są te triki doskonale znane przez innych ...ale nie przeze mnie... ostatnio np. zwykły shower 3b w obie strony, raz w jedną raz w drugą.
ja mówię o tym na treningu a kolega sympatyczny pokazuje to samo ale na 4b...
zgon |
_________________ www.eduart.info |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 12:18 am
|
|
|
hmm, my tu o devil/flowerstickowych trikach rozmawiamy.
A tak w ogóle, przyszło mi coś do głowy. Jeżeli balansować devilem na czubku (trzymanego w pionie) handa i podrzucić lekko devila, żeby się obrócił do złapania do kolejnego balansu, to w tym samym momencie obracając handa można uzyskać ładny efekt.
A jeżeli jeszcze zrobić to bardzo równo z devilem i tego podrzucać nisko, to efekt mógłby wyglądać tak, jakby obracanie handa jednocześnie obracało devila w powietrzu.
Nie wiem czy dobrze to opisałam. |
|
|
|
 |
|
|