|
początkujący - pytania i odpowiedzi |
| Autor |
Wiadomość |
Fonox
*

|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 8:19 pm początkujący - pytania i odpowiedzi
|
|
|
szybkie pytanie i odpowiedz
Umiem Tick-tocka, helicoptera i z 4 propelery z lewa reka troche gorzej gdzies 2 :oops:
Za co teraz się wziac ? tylko nie stixguru bo tam mi filmy niedzialaja :x |
|
|
|
 |
Felix
*
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 8:44 pm
|
|
|
| Myślę że przedewszystkim flipy. Później możesz ogarnąć chopsy, myślę że to są podstawy stickowania. |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 9:52 pm
|
|
|
A ja się nie zgadzam!
Wydaje mi się ze w zalozeniu ten topic mial wlasnie sluzyc do wymiany pojedynczych, krotkich informacji, i zapobiegac powstawania tematow, w ktorych jest pytanie, dwa posty i tyle.
Wg. mnie jest w porzadku
A co do pytania Fonoxa:
slusznie, zajmij się flipami. Postaraj się nauczyc podrzucac i lapac helikopter. w ogóle mozesz pobawic się w backflipy, przerozne odbicia pod noga i generalnie wszystki tricki ktore sa proste ale przyzwyczajaja Cie do pracy z kijaszkiem |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: Sro Lis 22, 2006 1:58 pm
|
|
|
Możesz też piły się nauczyć bo nie jest zbyt wymagajaca.. A filmiki na stixguru działaja - przed chwilą sprawdzałem (http://stixguru.com/new/Tricks.htm) , tylko trzeba troszke poczekać aż się filmik załaduje. Ale możesz szukać też na innych stronach (http://kuglarstwo.pl/forum/topics10/devilsticki-strony-vt1242.htm)
Naucz się płynnych przejść pomiędzy tymi technikami które potrafisz, a te które już umiesz dopracuj i staraj się utrzymać dłużej (w szczególności słabszą ręką). No i ruch ciała - to też ważne. Powodzenia |
_________________ Rozniecać światło nawet w najgłębszym mroku... |
|
|
|
 |
Arnvald
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 4:13 pm
|
|
|
| Jakie ćwiczenia mogą pomóc mi w nauczeniu się curla? Jak wykonać trik nazywany "heli above wrist"? Cały czas flower mi spada przy jego wykonywaniu |
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 6:51 pm
|
|
|
Co do curla : połuż flowera na handsticku poziomo, tak, żeby swobodnie sobie balansował środkiem na hs i poprzenoś go w ten sposób w różne punkty : prawo, lewo, na ukos do tyu. Ważne, żeby to robić baaaardzo wolno. A potem spróbuj też balansując w ten sam dokładnie sposób przenieść flowerka po łuku kierowanym do tyu i do góry tak, żeby mieć hs skierowany do tyu.
Potem w kierunku "do siebie" obróć hs tak, żeby cały czas był w poziomie i żeby flower się z niego nie zsunął. Jak nie przerwiesz obrotów to już będzie prawie curl a z tego po niedługim czasie wyrośnie prawdziwy bo pewnie po 2 obrocie flower się zsunie do pozycji curla i wyjdzie to naturalnie:)
Nio i ćwiczysz równowagę sticka i jego większe opanowanie.
Na pewno są inne sposoby ale ja się właśnie tak nauczyłam
Btw: mam nadzieję, że mój opis jest w miarę zrozumiały |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 6:04 pm
|
|
|
| Arnvald napisał/a: | | Jakie ćwiczenia mogą pomóc mi w nauczeniu się curla? |
Najwazniejsze jest zrozumienie zasady, na ktorej opiera się caly trick (czyli nauczenie się ruchu powszechnie znanego jako "curl") i obczajenie momentu, w ktorym dodajesz kijaszkowi predkosci. Potem popracuj nad tym, zeby HS caly czas byl rownolegle do podloza. kilka dni cwiczen i umiesz curla |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
Pan Banan
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 8:14 pm
|
|
|
| ok, za namową Drunkena pytam: jak najłatwiej nauczyc się ładnej piły? |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 8:32 pm
|
|
|
oznacz sobie sierodek flower/devil stika zastepnie staraj się robic owa piłe palcami... po tym jak to ładnie opanujesz łapiesz handstiki i to samo handstikami... najpierw długosci palców a potem coraz dalej łapiesz... i cwicz cwicz tak ja się naumiałem tego triku |
_________________ Trudno Zrobić Dobre Show... Ale Jeszcze Trudniej Je Wymyślić |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 11:21 am
|
|
|
To oznaczenie środka flowera jest dobrym patentem przy nauce niektórych tricków. Piłę dobrze zacząć od oparcia jednej z końcówek flowerka na klacie oraz umieszczenia handsticka jakiś 1 cm od środka w twoją stronę, drugim handstickiem trącasz flowera z góry. Pamiętaj jak już zacznie się kijek kręcić handsticki umieszczaj od 1 do 2 cm od środka flowersticka.
pozdrawiam |
_________________ Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
Lukasik

|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 10:59 am
|
|
|
prubuj kombinacji za plecami albo nie wiem podrzut i obrot. według mnie najbardziej efektowne jezeli stick ma czesty kontakt z cialem ja się ucze wlasne takich trickow
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 11:01 am ]
www.fireshow.de albo http://devilstick.de/animationen/animationen.htm tu sa wyrabane tricki |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 11:35 am
|
|
|
| Lukasik, sorki ale nie stac mnie na taka płytke.... moze wrzycisz gdzies na jakis rs zebysmy mogli zobaczyc tez? |
_________________ Trudno Zrobić Dobre Show... Ale Jeszcze Trudniej Je Wymyślić |
|
|
|
 |
Lukasik

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:45 am
|
|
|
na tej stronie po lewje mas ztam rozne czekaj masz ang wersje http://devilstick.de/engl...animation01.htm i po lewej stronie masz tabelke z trickami a nad tym masz kilka rodzajow :D |
|
|
|
 |
VViewiór

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 4:21 pm
|
|
|
| a takie pytanko : czym najlepiej wyznaczyc środek flowerka tak zeby nie wystawalo i nie stracil na przyczepnosci w tym miejscu?? |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 4:53 pm
|
|
|
| Możesz spokojnie wyznaczyć środek zwykłą taśmą izolacyjną, flower nie straci na przyczepności. |
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
VViewiór

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 7:13 pm
|
|
|
dzieki wielkie... i jeszcze jedno pytanko : jak robie propellera to hs jest mniej wiecej na srodku flowera |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 9:17 pm
|
|
|
| Przy propellerze hs-em możesz odbijać na środku bądź 0,5 do 1 cm od środka w zależności w którą stronę flower ma się obracać. |
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
VViewiór

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 9:15 am
|
|
|
| Jeszcze raz dziekuje. Nie wiem jak to jest, bo umiem sporo tricków ale nie moge się już od dłuższego czasu nauczyc propellera. Po kilku szybszych obrotach flower odlatuje mi w bok... |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 1:51 pm
|
|
|
| Przy propellerze ważne jest aby trzymać się w miarę możliwości okolic środka, tak mniej więcej da się wykonać 3,4 obroty propellera gdzie handstick trzyma kontakt na flowerze, po tym trzeba wrócić w okolice środka po przez delikatny podrzut. |
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
VViewiór

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 9:14 pm
|
|