|
[Nauka] Devilstick - Najczesciej popelniane Bledy |
| Autor |
Wiadomość |
Biale_konie
******** frasobliwy wymiatacz

|
Wysłany: Wto Wrz 12, 2006 8:33 pm [Nauka] Devilstick - Najczesciej popelniane Bledy
|
|
|
Topic i jego istotna czesc w przyszlosci trafia do dzialu Nauka.
Jakie sa najczesniej popelniane Bledy przy nauce Devilstika i flowersticka
Chodzi mi o zle nawyki, z ktorych to w przyszlosci wychodzi kiszka.
|
_________________ VivaAjatollachAllachAhbar gg5354535 880-537_040
NIE POMAGA |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Wto Wrz 12, 2006 9:31 pm
|
|
|
Trzymanie handsticków za końce zamiast za środek. Bardzo częsty błąd, prowadzący do problemów z trickami, w których kijaszek przytrzymuje się właśnie tą wewnętrzną częścią handsticka.
Trenowanie tylko "lepszą" ręką. Zaniedbywanie tej drugiej prowadzi do problemów z opanowaniem dwóch devilsticków.
Myślenie "Po co mi tricki w poziomie? Wystarczą te "pionowe"." Przez coś takiego nauczyłem się curli stanowczo za późno..
Kręcenie metodą "prędzej i jeszcze prędzej!". Choćbyś nie wiem ile tricków umiał, za szybkie kręcenie odbiera im połowę uroku.
i w końcu.....
Za szybkie zniechęcanie się. Powszechnie wiadomo, że devilstick jest zabawką złośliwą i trudną do opanowania, a co się z tym wiąże - wymagającą poświęcenia sporej ilości czasu. A nie każdy to potrafi.
To chyba tyle |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 10:04 am
|
|
|
Ja tu jeszcze dodam:
za duzo trików na raz. Lepiej ćwiczyc po jednym, aż się je opanjuje, niż wszystkie naraz i w efekcie nie umieć nic
dla bardzo początkujacych: odbijanie flowera/devila na siłę, zanim jeszcze zdąży się poruszyć/obrócić, zamiast pozwolić mu delikatnie spaść na handstick - później nie mozna zrozumeić mechanizmów pewnych trików.
dla bardzo początkujacych: uderzanie flowera/devila na całej jego długości - odbijanie w różnych miejscach powoduje różny efekt |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
manai

|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 1:23 pm
|
|
|
| Grace napisał/a: |
dla bardzo początkujacych: uderzanie flowera/devila na całej jego długości - odbijanie w różnych miejscach powoduje różny efekt |
To można uznać jako błąd przy dłuższej nauce, ale na początku warto pouderzać flowera w różnych punktach żeby zauważyć i nauczyć się jak flower się wtedy zachowuje. Ważne jest żeby obserwować ruch flowera, a nie uderzać na ślepo bo może coś z tego wyjdzie. |
_________________ Swinguj poi kiedy chcesz http://firefactory.pl/poi...gniem/swing_poi |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 1:47 pm
|
|
|
Punkt dla Manaia.
Uczenie się setek tricków na raz albo złe odbijanie devila nie jest błędem, przez który w przyszłości mogą wystąpić trudności, tylko nieodzownym elementem nauki. |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
|
|