Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
[Nauka] Devilstick - Najczesciej popelniane Bledy
Autor Wiadomość
Biale_konie 
frasobliwy wymiatacz

Wysłany: Wto Wrz 12, 2006 8:33 pm   [Nauka] Devilstick - Najczesciej popelniane Bledy

Topic i jego istotna czesc w przyszlosci trafia do dzialu Nauka.

Jakie sa najczesniej popelniane Bledy przy nauce Devilstika i flowersticka
Chodzi mi o zle nawyki, z ktorych to w przyszlosci wychodzi kiszka.

:arrow:

mój status

Radical Fish 

Wysłany: Wto Wrz 12, 2006 9:31 pm   

:arrow: Trzymanie handsticków za końce zamiast za środek. Bardzo częsty błąd, prowadzący do problemów z trickami, w których kijaszek przytrzymuje się właśnie tą wewnętrzną częścią handsticka.

:arrow: Trenowanie tylko "lepszą" ręką. Zaniedbywanie tej drugiej prowadzi do problemów z opanowaniem dwóch devilsticków.

:arrow: Myślenie "Po co mi tricki w poziomie? Wystarczą te "pionowe"." Przez coś takiego nauczyłem się curli stanowczo za późno..

:arrow: Kręcenie metodą "prędzej i jeszcze prędzej!". Choćbyś nie wiem ile tricków umiał, za szybkie kręcenie odbiera im połowę uroku.

i w końcu.....

:arrow: Za szybkie zniechęcanie się. Powszechnie wiadomo, że devilstick jest zabawką złośliwą i trudną do opanowania, a co się z tym wiąże - wymagającą poświęcenia sporej ilości czasu. A nie każdy to potrafi.

To chyba tyle :)

Grace 
przyjaciel

Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 10:04 am   

Ja tu jeszcze dodam:
:arrow: za duzo trików na raz. Lepiej ćwiczyc po jednym, aż się je opanjuje, niż wszystkie naraz i w efekcie nie umieć nic
:arrow: dla bardzo początkujacych: odbijanie flowera/devila na siłę, zanim jeszcze zdąży się poruszyć/obrócić, zamiast pozwolić mu delikatnie spaść na handstick - później nie mozna zrozumeić mechanizmów pewnych trików.
:arrow: dla bardzo początkujacych: uderzanie flowera/devila na całej jego długości - odbijanie w różnych miejscach powoduje różny efekt

mój status

manai 

Wysłany: Pon Lis 27, 2006 1:23 pm   

Grace napisał/a:

:arrow: dla bardzo początkujacych: uderzanie flowera/devila na całej jego długości - odbijanie w różnych miejscach powoduje różny efekt

To można uznać jako błąd przy dłuższej nauce, ale na początku warto pouderzać flowera w różnych punktach żeby zauważyć i nauczyć się jak flower się wtedy zachowuje. Ważne jest żeby obserwować ruch flowera, a nie uderzać na ślepo bo może coś z tego wyjdzie.

mój status

Radical Fish 

Wysłany: Pon Lis 27, 2006 1:47 pm   

Punkt dla Manaia.

Uczenie się setek tricków na raz albo złe odbijanie devila nie jest błędem, przez który w przyszłości mogą wystąpić trudności, tylko nieodzownym elementem nauki.

Odpowiedz do tematu