|
Lunastix |
| Autor |
Wiadomość |
Misiek

|
Wysłany: Czw Cze 15, 2006 8:28 pm Lunastix
|
|
|
Witam!
Niedlugo bede się zaopatrywal w Lunastixy i prosilbym kogos o porade, bo kompletnie nie wiem o co chodzi w tych modelach lunastixow.. (procz tego ze roznia się cena :wink: bo to wiem ) Czy ktos mial przyjemnosc nimi krecic, czy to ja bede mial przyjemnosc krecic nimi jako pierwszy tutaj? Wyrozniamy modele equinox, wizard, master, jester, kid.. Za wszelka pomoc dziekuje.. |
_________________ Rozniecać światło nawet w najgłębszym mroku... |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Czw Cze 15, 2006 8:56 pm
|
|
|
Zasadniczo poszczególne modele różnią się od siebie długością, masą i materiałem, z którego są wykonane.
Jester Lunastix - klasyczny, standardowy Lunastick. Zrobiony z drewna. Dobry dla początkujących i dla tych, którzy dopiero szukają swojego "stylu stickowania".
Master Lunastix - popularny model. Ma więcej frędzelków niż Jester i jest nieco cięższy. Też wykonany z drewna. Ot uniwersalny flowerstick.
Wizard Lunastix - trochę krótszy niż Jester i Master. Jest też bardziej spreżysty (wykonany z włókna szklanego), dzięki czemu pozwala na całą gamę "freestyle`owych" tricków.
Equinox Lunastix - Wykonany z aluminium, bardzo lekki flowerstick. Ma dużo frędzelków, co czyni go wolnym i wręcz stworzonym do freestyle`u.
Lunastixami kręci się bardzo przyjemnie. Są powolne i nie uciekają na wszystkie strony. Trzeba tylko przyzwyczaić się do ich niewielkich rozmiarów i zapomnieć o ściśle devilstickowych ruchach (stop/go propeller, backflip). |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Czw Cze 15, 2006 8:59 pm
|
|
|
witam
Lunastix jest super, oraz jest jeszcze bardziej wolniejszy niż flower przez większą powieżchnie na końcach. Możesz mi powiedzieć z kąd bedziesz go miał? Mam zamiar zrobić coś takiego, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Albo braciak przywiezie mi z Angli, ale tak długo nie chce czekać.
pozdrawiam |
_________________ Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: Czw Cze 15, 2006 9:06 pm
|
|
|
Bede bral w srodku lipca ze sklepu Henrysa.. Mysle o 4 parach, kto wie moze z 6 wezme.. jeszcze musze to przekalkulowac.. |
|
|
|
 |
basil

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 9:00 pm
|
|
|
Witam! W sumie to chyba dobry temat, bo chciałbym nabyć Lunastixa i tak rozważam, który byłby najfajniejszy. Myślałem o Wizardzie, bo w sumie bawię się teraz kijkiem tej długości, ale na filmiku z YT wydawał mi się strasznie niepokaźny. Master jest chyba nieco niższej klasy i dłuższy. I w końcu Equinox, czyli coś co domyślam się, że dobre, z tego co wiem, jest węższy od Wizarda, ale ma brzydki design.
Ludzie z tego co wiem, najsampierw patrzą na aparycję, przez co mój tulipanek (to co jest do kupienia od dzisiaj w sklepie Kuglarstwo.pl, jako PRO) jest uznawany za paskudny. Natomiast Wizard mi się wydaje bardzo ładny.
Czekam na opinie posiadaczy poszczególnych modeli
Pozdrawiam! |
_________________ "Bycie Basilem zobowiązuje." |
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 12:36 am
|
|
|
| miałem do czynienia z tą wersją tą najdroższą i tą prawie najdroższą i powiem tyle że naprawdę warto zaopatrzyć się w tą droższą, mimo że krótszą. Po prostu wydaje mi się że lepiej się go prowadzi, mimo że jest krótszy. Moim zdaniem również na przyszłość jak będziesz chciał kręcić 2 LS to ten krótszy bardziej da radę od tego dłuższego i wystarczy wtedy dokupić kolejnego. Wydaje mi się również że jest lepiej wykonany. Tego najdroższego mam 4 lata i nic się z nim nie dzieje, z tym tańszym nie wiem bo go oddałem komuś innemu. |
|
|
|
 |
basil

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 10:46 am
|
|
|
Misiek - najdroższy (Equinox) i prawie najdroższy (Wizard) są tej samej długości... |
_________________ "Bycie Basilem zobowiązuje." |
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 2:13 pm
|
|
|
O kurcze rzeczywiscie. 4 lata temu kupowalem - juz mi się zapomnialo Czyli to bylo porownanie eq z masterem. |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
|
|
|
 |