Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Kolejnośc nauki tricków.
Autor Wiadomość
Stifler737 
..

Wysłany: Pią Sty 02, 2009 5:17 pm   Kolejnośc nauki tricków.

Witam! Jestem nowy na forum. Niedługo zamawiam Flowerstick Simple. Obecnie trenuję Pen Spinning. Czasami jest tak, że trzeba nauczyc się jednego tricku, żeby łatwiej nauczyc się drugiego. Czy w Flowersticku też tak jest? Możecie podac mi proponowaną kolejnośc nauki tricków ? Z góry dzięki!
Pozdrawiam.

Drunken_Dwarf 

Wysłany: Pią Sty 02, 2009 6:07 pm   

Powitać :-D
Podstawowym trickiem na flowerka jest tick-toc , gdy dobrze go opanujesz, łatwiej przyjdzie opanowanie reszty. Jak będziesz tick-toca ćwiczył, dobrze jest czasami odbijać w różnych miejscach wtedy zobaczysz jak kijek będzie się zachowywał. Później zacznij umiejscawiać ten trick w różne miejsca, np. za plecy, pod nogę i takie tam.
W następnej kolejności dobrze jest opanować helikopter i propellera.
pozdrawiam

Stifler737 
..

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 6:48 pm   

A ile mniej więcej zajmuje opanowanie podstaw ?
P.S. Co tak na tym forum cicho? Udzielajcie się! :)

GreeeG 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 11:43 am   

Stifler737, wiesz co to zalezy duzo od sprzetu... ja na samym poczatku "óczyłem" się na samoróbkach raczej chciałem zaoszczedzic kase i zrobic cos dobrego niz nauczyc się trików... ale w ten sposób nauczyłem się dobrze podstaw... teraz juz wiem ze zainwestował bym kase w jakis pozadny sprzecik poszukał jakas osobe i się scigał z nia w uczeniu się trików... mysle ze dlatego mało osób się interesuje flower/devil stikami bo duzo czasu trzeba poswiecic im... to nie takie łatwe w opanowaniu jak poi, zonglerka, kij itd. ale jak się juz czegos nauczy to bosko wyglada... ;-)

Iga 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 12:28 pm   

Szybkość nauki zależy zdecydowanie od:
osoby, która się uczy, od sprzętu - im lepszy tym szybciej, od tego czy uczysz się przy kimś czy samemu, czy ćwiczy się przy lustrze czy i od ilości ćwiczenia.
Kazdemu nauka podstaw zajmuje inną ilość czasu.
Na początku szybciej się nauczysz jak ktoś Ci będzie patrzył na ręce (chociaż od czasu do czasu, nawet wyjazdowo), albo chociaż poczytasz jak się powinno wykonywać podstawowe tricki, co jest na tej stronie i jak się nauczysz podnosić flowera to skorzystasz z lustra.

Co do kolejności przedstawionej przed Drunkena, popieram, chociaż ja się najpierw uczyłam tricków przed sobą (na różnych wysokościach i w różnych miejscach przed sobą) w takiej kolejności: tic - toc, flipy, proppeler, helikopter, później dopiero przekładać je w różne miejsca.

Przypuszczam, że i jedna i druga kolejność jest dobra więc popróbuj sobie którą wolisz - ja np. nie od razu zasmakowałam w przekładaniu tricków w dziwne miejsca więc to sprawa indywidualna :)

Powodzenia w ćwiczeniu :)

Drunken_Dwarf 

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 5:32 pm   

Praktycznie każdy stickowiec powinien wiedzieć że tick-toc, helikopter oraz propeller to takie flowerowe devilstickowe przedszkole, które powinno się opanować w pierwszej kolejności, reszta według własnej woli.
Co do szybkości nauki tricków, to już zależy od zaangażowania, ilości czasu jaki się poświęca na treningi. Nie wiem co jeszcze powiedzieć w tej kwestii, w sumie to już indywidualna sprawa.
Drugą rzeczą jest sprzęt, w tym punkcie zgadzam się z przed mówcami, na dobrym sprzęcie nauka tricków jest szybsza, więc dobrze jest zainwestować w naprawdę coś dobrego.
pozdrawiam

Stifler737 
..

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 7:31 pm   

Jeszcze pytanko o ten "Dobry Sprzęt" Podajcie nazwy takich Flowerów, które waszym zdaniem są naprawdę dobre.

Drunken_Dwarf 

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 9:20 pm   

Tutaj są opisane m.in. Lunastix , które osobiście polecam.
Wypadało by wspomnieć o flowerstickach produkowanych przez Gore, które są bardzo dobre, posiadają dobrą przyczepność, dobrze wykonane. Jak ktoś nie chce dużo wydawać to spokojnie może zaopatrzyć się w Singla, jeśli chodzi o Deco, raz miałam przyjemność nim kręcić, ma super przyczepność to fakt, ale teraz jak bym miał go kupywać to wole dołożyć i zaopatrzyć się w lunastixa, mastera bądź wizarda.
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu