|
Jak czyścić flowerki i handsticki? |
| Autor |
Wiadomość |
VViewiór

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 9:44 pm Jak czyścić flowerki i handsticki?
|
|
|
mam pytanie : jak czyscicie flowerki?? bo ja mam problem, mianowicie do mojego handsticka od deco za silikon dostalo się troche ziemii i nie wiem jak to wyczyscic zdejmujecie sylikon jesli zdarzy się wam cos podobnego?? |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 10:50 pm
|
|
|
| wiesz sylikon jest elastyczny przesun go troche i moze wyleci... mysle ze z czasem samo wyleci ale jak Cie to wkurza to mozesz się pobawic (na przyszłosc uwazaj gdzie rzucasz/krecisz) |
_________________ Trudno Zrobić Dobre Show... Ale Jeszcze Trudniej Je Wymyślić |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
VViewiór

|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 2:31 pm
|
|
|
to nie ja , moj kumpel się bawil gdzies u siebie w ogrodku i jakos to się dostalop prawie do polowy hs'a |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 4:21 pm
|
|
|
| dziwne to co on tym chciał tunel wykopac? moze troche wsadz go do wody... jezeli to ziemia to błoto wypłukasz... |
_________________ Trudno Zrobić Dobre Show... Ale Jeszcze Trudniej Je Wymyślić |
|
|
|
 |
VViewiór

|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 5:12 pm
|
|
|
juz probowalem go do wody wsadzac i nic. Nawet chcialem odchylic troche sylikon i wlac tam wody ale się nie dalo0 :/ nie wiem czy nie sprobowac zdjac calego silikonu i potem zalozyc
[ Dodano: Czw Lip 02, 2009 5:06 pm ]
jak sadzicie?? |
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 1:01 pm
|
|
|
Możesz spróbować ale jak jest bardzo ciasno założony (a w deco tak przeważnie jest) to się namęczysz z tym sporo. Jak masz na tyle cierpliwości i zapału to próbuj, byle silikonu nie zniszczyć. Możesz wypłukać wtedy od środka i nie zapomnij dobrze wysuszyć zanim założysz ponownie. Ale to rozwiązanie jak jesteś na prawdę bardzo zdesperowany |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
Lukasik

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 1:42 pm
|
|
|
| ja sciagalem z mojego hs silikon wiele razy i potem w okolo 2 minut byl znowu zalozony. nic się nie stanie jezeli go zdjemiesz |
|
|
|
 |
Kurczak
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 1:58 pm
|
|
|
| Może strzykawkę napełnioną wodą z założoną igłą włóż pod sylikon i strumieniem wody spróbuj wypłukać. |
_________________ Circus rządzi, Circus radzi, Circus nigdy cię nie zdradzi |
|
|
|
 |
VViewiór

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 8:38 pm
|
|
|
o swietny pomysl , ze tez wczesniej o tym nie pomyslalem |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 8:45 pm
|
|
|
| Najlepiej końcówki hs zabezpieczyć aby nic pod silikon nie wchodziło, raz czyściłem hs ściągając silikon i teraz nie polecam tego robić, u mnie przez to w niektórych miejscach jest nieco luzu i przez to silikon stał się bardziej elastyczny i mam jedną małą dziurę na jednym. |
_________________ Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
VViewiór

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 8:49 pm
|
|
|
sprobuje z ta strzykawka, ale watpie czy się uda bo woda nie doleci tak daleko bo silikon nie przepusci. Postaram się go jakas odginac czy cos. Zobaczymy. Zdam relacje jak bylo |
|
|
|
 |
Atiszo

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 9:47 pm
|
|
|
ze strzykawką próbowałam kiedyś... nie polecam.. może i brud jako tako wypłukało, ale w środku nie miało to jak wyschnąć (to były moje pierwsze handsticki) i po pewnym czasie drewno w środku zaczęło mi gnić.. na szczęście kupiłam tylko kijek w castoramie i nałożyłam na niego silikon z tego zgnitego.
| Drunken_Dwarf napisał/a: | | Najlepiej końcówki hs zabezpieczyć aby nic pod silikon nie wchodziło |
dobrze powiedziane teraz tak robię |
|
|
|
 |
VViewiór

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 9:52 pm
|
|
|
| A co ja biedaczek mam zrobic z ziemia w hs'ie ;(?? |
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 1:02 am
|
|
|
weź na Ostródę to wspólnymi siłami wszyscy stickomiłośnicy się nim zajmą i coś wymyślimy
Ja bym chyba olała jeśli w kręceniu Ci to nie przeszkadza |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
|
|