|
Ile wytrzymuje Wam devilstick? |
| Autor |
Wiadomość |
Radical Fish

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 4:20 pm Ile wytrzymuje Wam devilstick?
|
|
|
| Moje kijki mają dopiero kilka miesięcy a już z jednego odchodzi dosyć spory kawałek sreberka, a drugi rozkleja się na środku. Czy jest tak, że diabelskie kijki są najmniej wytrzymałym sprzętem z grona kuglarskich narządów? |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 4:34 pm
|
|
|
| masz Babacha, to nie jest najlepsza firma pod względem wytrzymalosci |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 4:47 pm
|
|
|
Wiem o tym. Ale poprzednio miałem AJA, który też zadziwiająco szybko stracił swój pierwotny wygląd.. |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 4:51 pm
|
|
|
no to najwyraźniej albo masz pecha, albo jakos bardzo "agresywnie" go obijasz
Moze badz delikatniejszy??
a mzoe poprostu jestes przewrazliwiony? moze tylko Ty widzisz,z e cos się psuje, a tak anprawde nie jest tak źle?
o sprzet trzeba troche dbac... |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Dyrda
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 5:18 pm
|
|
|
| jak juz o niszczącym się sprzęcie to z moich fluorosencyjnych handsticków schodzi powłka, chyba własnie ta świecąca ale eni jestem pewien. A z flower wypada mi od czasu do czasu frędzel no i od uderzania albo od upadków schodzi taśma. Sticki mogą byc najbardziej niszczące się bo są drewniane, tak jak większoś sprzętu jest z gumopodobnych materiałów i mgą spadać bez większych szkód tak sticki są narażone przy każdym upadku |
|
|
|
 |
Thane
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 5:28 pm
|
|
|
moj flower-glitter (zwykly) juz nie ma okleiny (pierwsze kawalki zdzieralem 3 dni po odebraniu przesylki, cala oderwalem dopiero 2 tygodnie temu), teraz powoli schodzi ta kolorowa folia... Poki co fredzelki nie odpadaja, staram się, aby się nie wyginaly (tzn. nie rzucam sticka niedbale gdzie popadnie, gdy skoncze cwiczyc), ale zerwalem kawalek tasmy przy zwinietej gumie i powiedzmy... zrobily się z niej schodki (nie potrafie tego inaczej wytrlumaczyc ) i boje się, ze w koncu kwiatek się rozpieprzy . |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 7:59 pm
|
|
|
| Ja myślę, że sticki się niszczą, bo cały czas uderzają, dotykają i ocierają o nie silikonowe HS.. |
|
|
|
 |
Zware Shag
...

|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 6:16 pm
|
|
|
| Mnie jakis czas temu zlamal się flowestick, ale nie ma się co dziwic, wkoncu to byl drewniany patyk oklejony tasma klejaca. Ale poprostu go sklejilem na calej dlugosci zlamania i o dziwo dziala bez zarzutow, a nawet wyglada teraz troche rozmaiciej. |
_________________ Łamane tricki - łamane beatY |
|
|
|
 |
bas

|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 8:16 pm
|
|
|
Mój devil kupiony u henrysa też długo nie wytrzymał. Nawet nie nauczyłem się wielu sztuczek jak odpadła okleina a następnie został zjedzony przez psa. Fakt że pies nie był przewidziany jako sposób użytkowania ale w normalnym użytkowaniu już po paru upadkach miał sporo wgnieceń.
Wydaje mi się że to z powodu stosowania najlżejszych materiałów. Lekki oznacza też i miękki słaby. |
|
|
|
 |
Arnvald
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 10:54 pm
|
|
|
| Mi w moim flowerze (Glitter) zostało z jednej strony 14 a z drugiej 16 frędzelków (z 20 chyba?), folia się co i rusz gdzieś zdziera... Ogólnie nie jest z nim jeszcze najgorzej, ale za jakiś czas pewnie już do niczego nie będzie się nadawał |
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 2:54 pm
|
|
|
Co do odpadania frendzelków w glitterach i classicach również, powodem wg mnie może być zbyt gruba i sztywna guma. Teoretycznie wydawałoby się, że powinna być mocniejsza ale jednak tu lepiej sprawdza się giętkość materiału i jego elastyczność, która zapobiega pękaniu materiału. Oczywiście mocny również musi być.
Fakt - ciężko znaleźć taki surowiec, dla tego w moich flowerach na przykład króluje zamsz i skóra (oczywiście naturalne).
Jednak, jak wiadomo, guma jest tańsza.
Co do odpadających folii od glitterów to zrozumienie problemu jest proste - folia wygląda pięknie ale jest jednym z rodzajów najmniej wytrzymałych na warunki zewętrzne. Są sposoby zabezpieczania takich folii przed odrywaniem się ale nie są tu stosowane :/
Tak więc, mimo miłości od pierwszego wejrzenia do pieknego połyskującego pryzmatycznie flowera - na dłuższą metę nie polecam - chybaże ktoś lubi się bawić później w wymianę folii :/ |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 6:07 pm
|
|
|
Hymmm Jeżeli Chodzi O Mnie To Staram się Zrobić Super Wytrzymałego Devil Sticka Może Jak Coś Mi Się Uda Porządnego Zrobić To Pojawi Się Niebawem Na Jakiś Stronkach NO I CENOWO BĘDZIE TAŃSZY |
_________________ Trudno Zrobić Dobre Show... Ale Jeszcze Trudniej Je Wymyślić |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 9:08 pm
|
|
|
to dajesz trzymamy kciuki za udana produkcje ;d
i wrzuc jakiego fotosa jak skonczysz |
|
|
|
 |
aza

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 4:01 pm
|
|
|
Widzę, że Bolesławiecka Chimera zawitała na forum
Witamy witamy! Jutro pojawiam się na występie koło BOKu, mam nadzieję, że zobaczymy jakiegoś płonącego devila |
_________________ indivisual (o.O)? |
|
|
|
 |
GreeeG

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 5:05 pm
|
|
|
Zaraz Że Bolesławiec To Zaraz Chimera ;P Niestety Odeszłem Z Chimery. W Bolesławcu Jest Jeszcze SATORI Też Fajna Grupa Moim Zdaniem Też Daleko Zajdą A Jak Chcesz Zobaczyć Płonącego Devila To Nie W Bolesławcu Bynajmniej Nie Teraz... Ponieważ To Co Mam To Jest Do Bani "Patyk Owinięty Sylikonem Z Kevlarem Na Końcu" Tego Bym Nie Nazwał Devilem Prędzej Doczepić Jakieś Frędzle I Zrobić Z Tego Fire Flowerstika Oczywiście to Jest Tylko Moja Skromna Opinia Ale Już Testowałem Devil Stika Na Grodzcu I Ludziom się Podobało.
[ Dodano: Pią Maj 11, 2007 5:42 pm ]
Acha To Pokaże Devila Jakim Kręciłem Na Grodzcu
Tylko się Nie Śmiejcie Za Głośno Z Niego
http://www.fotosik.pl/pok...33d000ac7b.html |
_________________ Trudno Zrobić Dobre Show... Ale Jeszcze Trudniej Je Wymyślić |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 10:37 pm
|
|
|
wczoraj odczepila mi się koncowka z niebieskiego flowera od Gory. Zakupilem go na imprezie we wroclawiu wiec i tak dlugo się trzymal.
Teraz przeżywa drugą mlodosc bo naprawilem |
|
|
|
 |
fluo
**

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 1:44 pm
|
|
|
To ja może trochę odświeże temat...
Mam devila od autora tematu, kupiłem sobie w grudniu. Do teraz ładnie się trzyma, w paru miejscach pojawiły się wgniecenia, czasem leciutko odchodzi folia, ale nic co przeszkadzałoby w kręceniu...Pomijając oczywiście zszarpany kewlar, ale to wina mojego lenistwa co do robienia pokrowców
Mam nadzieję że potrzyma parę lat, bo wydawanie 100 zł w częstych okresach nie bardzo mi odpowiada |
|
|
|
 |
GreeeG

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 3:29 pm
|
|
|
| Kordiss, wystarczy kupic jakis treningowy ;P a ogniowy zostawic do treningów przed wystepami z ogniem ;PP |
|
|
|
 |
fluo
**

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 7:01 pm
|
|
|
Niby tak, mam flowera na którym ćwiczyłem wcześniej, ale to jednak nie to samo. I o ile na flowerze wiele tricków mogę robić bez przerwy i bez problemu, na devilu mam z tym problemy...Więc trenuje na nim, a rezulataty są jakie są |
_________________ Młody brat Shoghunna |
|
|
|
 |
|
|