|
Gdy znudzi Ci się devil/flowerstick |
| Autor |
Wiadomość |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 12:48 pm Gdy znudzi Ci się devil/flowerstick
|
|
|
witam
Dla niektórych osób przychodzi czasami taki okres że standardowy sprzęt zaczyna się nudzić, wtedy rozpoczynają modyfikować istniejący sprzęt aby urozmaicić sobie zabawę. Zapewne niektórzy z was mogli się już natknąć w sieci bądź na żywo z takimi dziwnymi devilstickami czy też flowerstickami. W tym temacie mam zamiar przedstawić wam niektóre iście diabelskie zabawki oraz zachęcić do dyskusji.
Większość osób które zajmują się stickowaniem na pewno spotkali się z Gora Chaos Sticks ( X-stick czy też cross sticks). Tutaj macie krótki filmik obrazujący jak ten sprzęcik wygląda w praniu - Link oraz odsyłam to tematu o tym sprzęcie tych którzy by mieli coś do powiedzenia - w krzyzowym ogniu firestików
Three point flowerstick, jest to sprzęt bardzo podobny do kijków produkowanych przez Gore, różni się tym że posiada 3 końcówki. Link do filmiku, szkoda że jest taki krótki oraz to że koleś mógł poświęcić trochę więcej czasu na testowanie i pokazać coś więcej.
Na koniec zostawiłem sobie do przedstawienia sprzęt różniący się diametralnie od pozostałych czyli Devil's Triangle, który został stworzony przez Seth'a Goluba. Link do filmiku.
Chciałbym się dowiedzieć jakie macie zdanie na temat tych jakże dziwnych sprzętów, może macie jakieś projekty, pomysły na podobne konstrukcje. Najgorsze jest to że strasznie mało jest produkcji pokazujących prawdziwy potencjał ów sprzętów. Teraz będę miał dużo czasu i mam zamiar skonstruować je w celu porządnego przetestowania.
pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. |
_________________ Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
GreeeG

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 1:12 pm
|
|
|
zaczne od poczatku pierwszy jest nasz kochany pan "X" jest to genialna zabawka i bardzo szybko się porusza... zmiana jego płaszczyzny do obracania się jest dosyc ciezka do opanowania ja zrobiłem sobie takiego "X" ale z leciutkich patyków... nawet nawet się bawiło ale jak by miał wazyc 2x wiecej to podziekował
teraz pan "Y" powiem Ci szczerze ze pierwszy raz cos takiego widze i mysle ze fajnie by się tym bawiło wyglada na strasznie niesforne i nieposkromione dziwoludztwo ale gdyby było to dostepne w sklepie bym zakupił jak najbardziej...
jako trzeci wyskoczył pan "delta" to moim zdanie jest najbardziej nieposkromione... oczywiscie genialnie wyglada ale mysle ze z takim (hymmm tego stikiem za bardzo nie mozna nazwac) czyms wiele trzeba posiedziec zeby opanowac same odbijanie...
co do jakis dziwnych sprzetów to moze zmienic pana "X" na "X" w 3D czyli w srodku dodac jeszcze jeden kijek tylko to juz by był kosmos jak by zrobiło się wyrzuty
mozna tez zrobic szescian i handstiki poprzerabian i na jednym koncu dodac jakas ala miseczke zeby mozna było rozkrecony szczescian utrzymac na handstiku |
_________________ Trudno Zrobić Dobre Show... Ale Jeszcze Trudniej Je Wymyślić |
|
|
|
 |
fluo
**

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 7:26 pm
|
|
|
Rzeczywiście, aż dziwne że nikt nie zrobił sześcianu do odbijania handstickami.
A co do samego pomysłu "dziwacznych sticków"...Myślę że devile i flowerki są tak mało znane w Polsce, że wymyślanie odmian mija się z celem.. |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 12:36 pm
|
|
|
Możesz rozwinąć wypowiedz, czemu wymyślanie innych odmian mija się z celem?
Argument że sticki są mało znane w Polsce jakoś do mnie nie przemawia, sam zajmuje się tym prawię 5 lat i dla mnie takie udziwnienia dają powiew świeżości.
pozdrawiam |
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
fluo
**

|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 2:03 pm
|
|
|
Chodzi mi o to, że devile w swojej pierwotnej formie zna BARDZO mało osób...Więc rozpropagowywanie takich udziwnień, mimo że bardzo mi się podobają przypomina...Hmm...przechodzenie do dalszego materiału w klasie w której nikt nie rozumie podstaw. Ale to wypowiedź na wypadek gdyby ktoś chciał bardziej popularyzować takie rzeczy. Bo naprawdę miło i z podziwem ogląda się żonglowanie tym trójkątem...I jakoś nie wydaje mi się żeby można było znudzić się devilem-zacząłem żonglować nim jak miałem 9 lat (teraz mam 14, więc to nie aż tak strasznie dużo czasu ), i do teraz nie miałem przy podnoszeniu go uczucia że mi się nie chcę. A zawsze można się lepiej podszkolić np. w ruchach, zamiast uczyć się udziwnień-to bardziej przyszłościowe. |
_________________ Młody brat Shoghunna |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 3:04 pm
|
|
|
Celem tego tematu było przedstawienie pokazanie osobom, które stickują oraz innym że devil/flower to dopiero początek, że istnieje jakaś ciekawa alternatywa. Zwykły devil oraz flower dają wiele możliwości, od dłuższego czasu bawię się w różnego rodzaju body playing, w kontakty oraz manipulacje, ale dołożenie dodatkowej odnogi albo zmiana kształtu tak jak w przypadku trójkąta daje inne spojrzenie na tą dziedzinę żonglerki.
Widzę że zajmujesz się stickiem tyle czasu ile ja, chciałbym się dowiedzieć czy chociaż próbowałeś czymś takim się pobawić?
pozdrawiam |
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
fluo
**

|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 4:39 pm
|
|
|
| Bawić się nie próbowałem-nie miałem jakoś dostępu. Pisząc ten post miałem na myśli jakiekolwiek chęci większego mówienia o tym...I samo to że MI, w mojej własnej, głupiej opinii takie zabawki wydają się tylko próbami ulepszenia devila na siłę...Ale rozumiem że to tylko eksperymenty. |
|
|
|
 |
Iga

Pomogła: 14 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 12:31 pm
|
|
|
Moim zdaniem takie "udziwnienia" są bardzo ciekawe. Temat nie ma chyba na celu popularyzowanie zabawek "dla ogółu" tylko pokazanie alternatyw stickowcom.
Forum służy do wymiany opinii i kto uzna, że nie ma sensu o tym rozmawiać to się nie będzie wypowiadał. I to nie jest "ulepszanie" devilsticka tylko to są alternatywy Radzę zajrzeć do słownika jeśli to słowo jest niezrozumiałe.
To są eksperymenty ale na zasadzie eksperymentalnej właśnie powstają nowe sprzęty, które mają szansę wejść do "szerszego" użycia jeśli eksperyment się sprawdzi.
Jak chodzi o mnie to nawet będąc na poziomie, który mogę określić jako początkujący, chętnie wzięłabym do ręki i przetestowała takie sprzęty, choćby z czystej ciekawości.
X miałam na handstickach i jest bardzo ciekawy, może i ciężej nad nim zapanować ale spodobał mi się bardzo.
Co do reszty nie mam pojęcia ale Drunken, jak skonstruujesz coś takiego to zabieraj na zjazdy bo chętnie obejrzę |
_________________ O świcie staję się dniem
O zmierzchu nocą |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 1:54 pm
|
|
|
Odświeżę temat. Być może ci, którzy nie byli na ulicznikach 2010, nie kojarzą tego. Otóż chodzi mi o to, skąd Florent wziął pomysł na swój aktualny styl.
Wszystko było w wywiadzie, można więc doczytać.
Zabawa polegała na tym, że jako zapalony wówczas devilsticker, miał w zwyczaju próbować tego na różnych sprzętach. Tak drewniana laska kolegi ze złamaną nogą, stała się tymczasowym devilstickiem. Wiele z trików, jakie obecnie wykorzystuje, są właśnie bazą devilstickową.
Jakie jeszcze sprzęty można by wykorzystać? |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
|
|