|
coś naprawde efekciarskiego na flowera |
| Autor |
Wiadomość |
Ten-ktury-wie-o-co-biega

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 12:20 pm coś naprawde efekciarskiego na flowera
|
|
|
| czy istnieje taki trik na flowera który jest NAPRAWDE efektowny i wprawia nieznających się na rzeczy obserwatorów w osłupienie ? |
_________________ Ten-Który-wie-o-co-biega: dla mnie juz Twoj nick mowi o Twoim zachlysnieciu się powietrzem.. |
|
|
|
 |
Ex3v
******** Imperator

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 12:28 pm
|
|
|
| Wystarczy, że udowodnisz im, że flower nie jest na magnes i nagle wszystko zacznie być dla nich niemożliwe ;p |
_________________ // PHP, SQL, Produkcja video dla telewizji i filmu 514 929 654 |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
Zaproszone osoby: 75
Pomogła: 33 razy Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 4:26 pm
|
|
|
| dla laików najdziwniejsze jest, wbrew pozorom, gdy odbijasz go stojacego na ziemii i nagle flower unosi się do góry. |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
konwencja to umowa, spotkanie to KONWENT |
|
|
|
 |
Ten-ktury-wie-o-co-biega

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 6:54 pm
|
|
|
| chodzi mi o cos naprawde spektakularnego. Cos jak np izolacja na contakcie w wykonaniu d3 (widać jakby contact sam unosił się nad ziemią) |
_________________ Ten-Który-wie-o-co-biega: dla mnie juz Twoj nick mowi o Twoim zachlysnieciu się powietrzem.. |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 9:33 pm
|
|
|
| Flowerstick robi świetne wrażenie na ludziach, gdy cały czas jest w ruchu. Chodzi mi tu o to, żeby wykonywać dużo szybkich przerzutów pomiędzy trickami (wbrew pozorom zwykły flip wykonany z lewej na prawą i odwrotnie jest szalenie efektowny). Fajnie też, gdy "trickiem" wyjściowym jest propeller. Podrzucanie i łapanie go wygląda nieźle. Propeller pod nogą czy za plecami też jest ładny :wink: |
_________________ Ja mam otwarte oczy, Ty miej otwarty umysł! |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 10:21 am
|
|
|
Wolniej wykonywana fala, osłupia ludzi którzy ją widzą, przez cały czasy flower kleji się hand sticka. Tak jak mówił Radical Fish różnego rodzaju warjacje z propellerem. Najcześciej jak go wykonuje ludzie pytają się mnie czy ten kijek jest na magnesowany. Dla mnie najbardziej hardcorowym trickiem jaki ostatnio się nauczyłem jest fala w której wykonuje podwójnego down curla.
pozdrawiam |
_________________ Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 11:59 am
|
|
|
| Jak zawsze sprawdza się też odbijanie za plecami i rozmaite przerzuty, chociaż rzeczywiscie wszelkiego roadzju kręcenie zawsze zwraca uwagę, szczególnie jak się to robi np. nad głową. |
_________________ REKLAMA >> sprzedam PoweriSer - nowe, FV, gwarancja<< Koniec reklamy
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Sro Lis 09, 2005 4:04 pm
|
|
|
Zapomniałem o moim ukochanym i baaaaardzo efektownym start/stop propellerze |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Czw Lis 10, 2005 11:18 am
|
|
|
| ten najfajniej wyglada na 2 naraz,a le do tego mi jeszcze brakuje :( |
|
|
|
 |
Ten-ktury-wie-o-co-biega

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2005 9:37 pm
|
|
|
trza miec na 2 kase
:/ |
|
|
|
 |
Krzychu pirotechnik
**
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 11:19 am
|
|
|
Najbardziej wymagającą widownią są dzieci .
na początek łatwe ewolucje i dobranie sobie z widowni 2 asystentów kturzy udowodnią że naprawde w kijkach niema magnesów .
asystenci są bardziej wiarygodni dla publiczności.
a potem to tylko pokazy gimnastyki i umiejętności a sukces 100 %
gdy publiczność w czasie pokazu 3 razy zrobi "wooooow" to znaczy że osiągneliśmy szczyty..............!!!!!!!!!!
Kto z was wybiera się do Krakowa na warsztaty ????????????????
z przyjemnością wymienie doświadczenia na "arenie" !!!!!!!!!
Pozdrawiam - Krzychu K. QBERLAND |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 3:15 pm
|
|
|
Ja myślę, ze dużo ludzi pryzjedzie.
Wreszcie bedzieokazja do poduczenia się czegoś od innych
Moze się wreszcie wezmę doświczeń, bo od jakiegos czasu prawie nic nie robie na stickach... |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 11:12 am
|
|
|
Z efektownych tricków polecam jeszcze coś na kształt izolacji: Robisz propellera, potem od razu piłę, propellera w drugą stronę i piłę w drugą stronę. Chodzi o to, żeby kijek kręcił się w jednym miejscu i w jedną stronę, a obsługator poruszał się dookoła niego. Fajnie wygląda :wink:
[ Dodano: Wto Maj 09, 2006 8:49 pm ]
Najnowsze odkrycie: Combo "helikopter, up curl, podrzut helikoptera, helikopter, down curl, podrzut helikoptera z wyrzutem kijka, helikopter, wyrzut helikoptera spod nogi i przejście do propellera z wyrzutem kijka" miażdży publiczność |
|
|
|
 |
Grace
******** przyjaciel
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 7:52 pm
|
|
|
i muszę przyznać, ze to najnowsze odkrycie jest bardzo efektowne.
Na devilkach te curle tez fjanei wygladają, tylko jakoś tak szybko.
Respect Radical! |
|
|
|
 |
Dyrda
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 9:46 pm
|
|
|
to się nam radical nakombinował za to combos faktycznie (własnie sprawdziłem) efektowny |
|
|
|
 |
Radical Fish

|
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 10:23 am
|
|
|
A co powiecie na serię halfflipów jedną ręką przeplataną backflipami, a to wszystko okraszone lekką dawką wyrzutów spod nadgarstka i zakończone pięknym suicidem? Mnie się podoba |
|
|
|
 |
Zware Shag
...

|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 7:20 pm
|
|
|
Nie wydaje mi się, by jakis jeden trick byl bardziej efektowny od drugiego. Najlepsze sa spontaniczne kombosy, w ktorych kazde nastepne polozenie flowersticka w czasoprzestrzeni jest zaszkoceniem dla widza.
|
|
 |
Felix
*
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 7:17 pm
|
|
|
Ok, ja troche odskocze od tematu. Jestem początkujący w świecie flower stcika, jak za pewne wiecie, i mam pytanie. Czy się różni weaving od fast curla?tzn rozkminiam ten filmik (stixguru) juz dosc długo i nie wiem na czym polega różnica, a moze w ogóle jej nie ma?Oświećcie mnie |
|
|
|
 |
Drunken_Dwarf

|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 7:33 pm
|
|
|
W zasadzie oba te tricki to to samo. Tylko że na stixguru nazywa się weaving, a na devilstick.de fast curl.
pozdrawiam |
_________________ Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski. |
|
|
|
 |
Stifler737
..
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 7:36 pm
|
|
|
| Gdy flower w wersji ogniowej jest podpalony, bardzo efektownie wygląda Bellspin. |
|
|
|
 |
|
|